Automobili iz uvoza: iskustva, mišljenja, prevare placeva...

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Re: Automobili iz uvoza: iskustva, mišljenja, prevare placeva...

Post od OMP »

Risto napisao: 04 Jan 2019, 10:47
Za mene je najbolja kupovina 3-4 godine star auto koji je izgubio skoro pola vrednosti novog a može još dosta da pruži.

potpuno se slazem, ja bih uvek pre vozio polovan auto par god star koji mi se svidja pa neka ima i 200k km nego neki jeftin novi samo zato sto je nov
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ja ne bih. Kad čitam sve ovo šta pišete odnosno kakav auto može neko da vam uvali i koliko to može da košta - ne, hvala. Čak mi i tih "par godina" uliva veliku sumnju - zašto bi neko prodavao skoro nov auto ako je zaista dobar? I pretrpeo toliki gubitak vednosti? To me odmah asocira da je imao nekih problema pa ga se zato otarasio. Ili ga je možda neka velika nevolja naterala (ima i toga, ne kažem). :)
Poslednja izmena od Saša u 04 Jan 2019, 11:10, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Sasa je kralj :D kad vidim da je iskocio njegov post ne moram ni da otvaram, 90% je nesto oko cene i potrosnje auto gasa ili da je najbolji auto nov auto ;)
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Postoji način i da dođeš do dobrog primerka, sa istorijom održavanja itd. Pisali si ljudi da su prodavali auta sa 30-40 hiljada na satu. Ne vidim šta je falilo takvim autima, kolega je 2 godine star Ceed dao za 70% cene novog auta, siguran sam da je bolje kupiti taj auto nego klot Ria za iste pare.

Gesendet von meinem SM-G950F mit Tapatalk

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Darko napisao: 04 Jan 2019, 11:09 Sasa je kralj :D kad vidim da je iskocio njegov post ne moram ni da otvaram, 90% je nesto oko cene i potrosnje auto gasa ili da je najbolji auto nov auto ;)
Najbolji auto je nov auto - uvek bilo i biće. Sve ostalo su samo zavaravanja i kompromisi. :)
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Mene kod malih novih automobila najvise plasi bezbednost putnika. Pogotovo ko taj mali auto koristi i za magistralu i za autoput. Ne daj boze nekog udesa pri malo vecoj brzini. Kako ce se ponasati nov punto, a kako polovan polovan passat npr..
Poslednja izmena od Darko u 04 Jan 2019, 11:24, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

I to je veliko pitanje. Pogotovo ako je taj Pasat zavaren u Rumi ili Šapcu od 3 različita. :D
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

Saša napisao:
Darko napisao: 04 Jan 2019, 11:09 Sasa je kralj :D kad vidim da je iskocio njegov post ne moram ni da otvaram, 90% je nesto oko cene i potrosnje auto gasa ili da je najbolji auto nov auto ;)
Najbolji auto je nov auto - uvek bilo i biće. Sve ostalo su samo zavaravanja i kompromisi. :)

Najbolji, jeste, al' da li je ekonomski najracionalniji, sigurno nije.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Gledas samo iz svog ugla :) Nov punto klasik je isao do 10k eura. Ja sam na primer prodao polovan superb sa 50k km za te slicne pare ili duster star godinu i nesto u garanciji sa 20k km. Da li je punto bolji i bezbedniji od pomenuta dva. Daleko od toga da nisam za novo ali ne prodaju svi varene i sklapane automobile.
Poslednja izmena od Darko u 04 Jan 2019, 11:37, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Baš tako. Kao što ne kupuju svi auto da ga cede 10 godina, krpe i budže kad god za to imaju vremena. Voziš neku godinu, pa zameniš za drugi.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Pa gde si bio onda kad sam kupovao Punta? :D

U tom trenutku je to bilo ubedljivo najbolje rešenje a kako vreme odmiče i moram da ga menjam (i s obzirom na iskustvo sa njim), sve mi se čini da će opet da padne nešto novo. :)
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Vala onaj moj iz 2006 se i dalje vozi svaki dan. Covek nece da ga prodaje, pametnije mu je da skulja pare da otpalti stan nego da baca u neka druga kola...
Stvarno je zahvalan bio sto se tice troskova...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

aviator napisao:
Saša napisao:
Najbolji, jeste, al' da li je ekonomski najracionalniji, sigurno nije.
Tačno tako. Nije sve jednostavno, pogotovo ukoliko se ukalkuliše ekonomija.

Ako ne gledaš novac (kupiš nov i otpišeš stari), nov je najbolji. Ako sagledaš realne potrebe (npr. možeš kupiti nov mali auto, a realno ti treba veći) i realne finansije (kućne, a i troškove održavanja i nabavke) nije novo i najbolje.

Ja bih najradije novi autmobil i težim tome, ali sam svestan da to nije najisplatljivije, ako se gledaju samo pare, sve i da zamenim motor na polovnom.

TapaT

sasha015
Reactions:
Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi

Post od sasha015 »

Risto napisao: 04 Jan 2019, 11:10 Postoji način i da dođeš do dobrog primerka, sa istorijom održavanja itd. Pisali si ljudi da su prodavali auta sa 30-40 hiljada na satu. Ne vidim šta je falilo takvim autima, kolega je 2 godine star Ceed dao za 70% cene novog auta, siguran sam da je bolje kupiti taj auto nego klot Ria za iste pare.

Gesendet von meinem SM-G950F mit Tapatalk
Postoji sansa naravno,ali takva vozila uglavnom zavrse van oglasa ili se prodaju za 24 h.
U Srbiji je 2018 prodato oko 9000 novih vozila fizickim licima.Hej,9000 Vozila.Ostatak od oko 21000 je otisao pravnim licima.
Sansa da povoljno kupis auto star 2-3 godine sa 20.000 km je minimalna.Nije nemoguce,ali ipak ....
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Bax napisao: 04 Jan 2019, 12:06Covek nece da ga prodaje, pametnije mu je da skulja pare da otpalti stan nego da baca u neka druga kola...
Pametan čovek. Ja izgleda nisam toliko pametan ali srećom imam pametnu ženu. :D Ona bi samo u nekretnine da ulaže (čitaj: da kupimo veći stan ili proširimo postojeći). Inače bih ja odavno vozio drugi auto. :D
Odgovori