potpuno se slazem, ja bih uvek pre vozio polovan auto par god star koji mi se svidja pa neka ima i 200k km nego neki jeftin novi samo zato sto je novRisto napisao: 04 Jan 2019, 10:47
Za mene je najbolja kupovina 3-4 godine star auto koji je izgubio skoro pola vrednosti novog a može još dosta da pruži.
Automobili iz uvoza: iskustva, mišljenja, prevare placeva...
Re: Automobili iz uvoza: iskustva, mišljenja, prevare placeva...
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Ja ne bih. Kad čitam sve ovo šta pišete odnosno kakav auto može neko da vam uvali i koliko to može da košta - ne, hvala. Čak mi i tih "par godina" uliva veliku sumnju - zašto bi neko prodavao skoro nov auto ako je zaista dobar? I pretrpeo toliki gubitak vednosti? To me odmah asocira da je imao nekih problema pa ga se zato otarasio. Ili ga je možda neka velika nevolja naterala (ima i toga, ne kažem). 

Poslednja izmena od Saša u 04 Jan 2019, 11:10, izmenjeno 1 put ukupno.
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Sasa je kralj
kad vidim da je iskocio njegov post ne moram ni da otvaram, 90% je nesto oko cene i potrosnje auto gasa ili da je najbolji auto nov auto 

- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Postoji način i da dođeš do dobrog primerka, sa istorijom održavanja itd. Pisali si ljudi da su prodavali auta sa 30-40 hiljada na satu. Ne vidim šta je falilo takvim autima, kolega je 2 godine star Ceed dao za 70% cene novog auta, siguran sam da je bolje kupiti taj auto nego klot Ria za iste pare.
Gesendet von meinem SM-G950F mit Tapatalk
- Saša
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Najbolji auto je nov auto - uvek bilo i biće. Sve ostalo su samo zavaravanja i kompromisi.Darko napisao: 04 Jan 2019, 11:09 Sasa je kraljkad vidim da je iskocio njegov post ne moram ni da otvaram, 90% je nesto oko cene i potrosnje auto gasa ili da je najbolji auto nov auto
![]()

- Darko
Mene kod malih novih automobila najvise plasi bezbednost putnika. Pogotovo ko taj mali auto koristi i za magistralu i za autoput. Ne daj boze nekog udesa pri malo vecoj brzini. Kako ce se ponasati nov punto, a kako polovan polovan passat npr..
Poslednja izmena od Darko u 04 Jan 2019, 11:24, izmenjeno 2 puta ukupno.
- Saša
I to je veliko pitanje. Pogotovo ako je taj Pasat zavaren u Rumi ili Šapcu od 3 različita. 

Saša napisao:Najbolji auto je nov auto - uvek bilo i biće. Sve ostalo su samo zavaravanja i kompromisi.Darko napisao: 04 Jan 2019, 11:09 Sasa je kraljkad vidim da je iskocio njegov post ne moram ni da otvaram, 90% je nesto oko cene i potrosnje auto gasa ili da je najbolji auto nov auto
![]()
Najbolji, jeste, al' da li je ekonomski najracionalniji, sigurno nije.
- Darko
Gledas samo iz svog ugla
Nov punto klasik je isao do 10k eura. Ja sam na primer prodao polovan superb sa 50k km za te slicne pare ili duster star godinu i nesto u garanciji sa 20k km. Da li je punto bolji i bezbedniji od pomenuta dva. Daleko od toga da nisam za novo ali ne prodaju svi varene i sklapane automobile.

Poslednja izmena od Darko u 04 Jan 2019, 11:37, izmenjeno 1 put ukupno.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Baš tako. Kao što ne kupuju svi auto da ga cede 10 godina, krpe i budže kad god za to imaju vremena. Voziš neku godinu, pa zameniš za drugi.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
- Saša
Pa gde si bio onda kad sam kupovao Punta?
U tom trenutku je to bilo ubedljivo najbolje rešenje a kako vreme odmiče i moram da ga menjam (i s obzirom na iskustvo sa njim), sve mi se čini da će opet da padne nešto novo.

U tom trenutku je to bilo ubedljivo najbolje rešenje a kako vreme odmiče i moram da ga menjam (i s obzirom na iskustvo sa njim), sve mi se čini da će opet da padne nešto novo.

Vala onaj moj iz 2006 se i dalje vozi svaki dan. Covek nece da ga prodaje, pametnije mu je da skulja pare da otpalti stan nego da baca u neka druga kola...
Stvarno je zahvalan bio sto se tice troskova...
Stvarno je zahvalan bio sto se tice troskova...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Tačno tako. Nije sve jednostavno, pogotovo ukoliko se ukalkuliše ekonomija.aviator napisao:Najbolji, jeste, al' da li je ekonomski najracionalniji, sigurno nije.Saša napisao:
Najbolji auto je nov auto - uvek bilo i biće. Sve ostalo su samo zavaravanja i kompromisi.
Ako ne gledaš novac (kupiš nov i otpišeš stari), nov je najbolji. Ako sagledaš realne potrebe (npr. možeš kupiti nov mali auto, a realno ti treba veći) i realne finansije (kućne, a i troškove održavanja i nabavke) nije novo i najbolje.
Ja bih najradije novi autmobil i težim tome, ali sam svestan da to nije najisplatljivije, ako se gledaju samo pare, sve i da zamenim motor na polovnom.
TapaT
-
- Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
- Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi
Postoji sansa naravno,ali takva vozila uglavnom zavrse van oglasa ili se prodaju za 24 h.Risto napisao: 04 Jan 2019, 11:10 Postoji način i da dođeš do dobrog primerka, sa istorijom održavanja itd. Pisali si ljudi da su prodavali auta sa 30-40 hiljada na satu. Ne vidim šta je falilo takvim autima, kolega je 2 godine star Ceed dao za 70% cene novog auta, siguran sam da je bolje kupiti taj auto nego klot Ria za iste pare.
U Srbiji je 2018 prodato oko 9000 novih vozila fizickim licima.Hej,9000 Vozila.Ostatak od oko 21000 je otisao pravnim licima.
Sansa da povoljno kupis auto star 2-3 godine sa 20.000 km je minimalna.Nije nemoguce,ali ipak ....
- Saša
Pametan čovek. Ja izgleda nisam toliko pametan ali srećom imam pametnu ženu.Bax napisao: 04 Jan 2019, 12:06Covek nece da ga prodaje, pametnije mu je da skulja pare da otpalti stan nego da baca u neka druga kola...