Ljudi pomagajte! Imam problem sa hard diskom, naime jedna particija (nesistemska) je prosto nestala!

Za 14 godina, od kada sam kupio svoj prvi računar, ovo mi se prvi put desilo. Windows explorer je ne vidi, ali tu je u programima za upravljanje particijama. Vidim na početku ove teme da je pisano o tome, da se dešava iz nepoznatog razloga, ali nije retkost. Trojanac je preporučio acronis, blaugrana kaže da je rešio problem sa easeus recovery data. Na youtube-u sam našao rešenje da samo treba da se dodeli slovna oznaka (drive letter) i to je to. Pokušao sam prvo to, jer mi je delovalo najjednostavnije, i preko disk management-a i preko raznih pograma za upravljanje particijama i nije uspelo.
Acronis 11 neće to da radi jer je trail verzija, našao sam acronis 10 sa krekom i tu nemam opciju za dodelu slova.

Šta će se desiti ako idem na create partition? Hoće li mi ostati podaci? Da napomenem da na toj nestaloj particiji imam gomilu bitnih podataka koje ne bih želeo da izgubim. Inače bi najlakše bilo format i gotova stvar.
Pokušao sam i sa easeus partition recovery, jedan yt klip savetuje taj način, ali on nestalu particiju uopšte ne vidi kao unallocated space, nego samo particiju bez slova. I acronis ima opciju recovery partition i desi se ista stvar. Jedna ideja koju imam je da izbrišem particiju (delete partition) i onda će postati unallocated i tada će partition recovery videti tu particiju kao unallocated i moći će da je povrati, po nekoj mojoj logici. Ipak ne bih hteo da se igram pa eto da pitam one koji znaju o tome više od mene.