Računari

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
codemaker
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)

Re: Računari

Post od codemaker »

Disk je u kanti samo jedan. Nema priključen ni monitor ni tastaturu. Pristupam preko RDP kad treba.

Da, problem sa laptopom može biti nakupljanje prašine u unutrašnjosti, bez obzira gde stajao, prašina će naći načina da uđe.

Na kraju krajeva, možda mi je bezbednije da kupim još jedan disk za kantu. Na njega kloniram sadašnji disk i držim ga u rezervi nenakačenog (neaktivnog). Ako prigusti, samo ga ubodem i teram dalje...

A opet, bila mi zanimljiva ideja da koristim laptop koji mi stoji i skuplja prašinu bez potrebe, pa rekoh, da ga malo zaposlim :)
Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
Korisnikov avatar
pierre
Reactions:
Pridružio se: 18 Feb 2012, 09:54
Garaža: Fiat Punto 1.2
Kontakt:

Post od pierre »

Ljudi pomagajte! Imam problem sa hard diskom, naime jedna particija (nesistemska) je prosto nestala! :o Za 14 godina, od kada sam kupio svoj prvi računar, ovo mi se prvi put desilo. Windows explorer je ne vidi, ali tu je u programima za upravljanje particijama. Vidim na početku ove teme da je pisano o tome, da se dešava iz nepoznatog razloga, ali nije retkost. Trojanac je preporučio acronis, blaugrana kaže da je rešio problem sa easeus recovery data. Na youtube-u sam našao rešenje da samo treba da se dodeli slovna oznaka (drive letter) i to je to. Pokušao sam prvo to, jer mi je delovalo najjednostavnije, i preko disk management-a i preko raznih pograma za upravljanje particijama i nije uspelo.

Acronis 11 neće to da radi jer je trail verzija, našao sam acronis 10 sa krekom i tu nemam opciju za dodelu slova. :nemampojma: Šta će se desiti ako idem na create partition? Hoće li mi ostati podaci? Da napomenem da na toj nestaloj particiji imam gomilu bitnih podataka koje ne bih želeo da izgubim. Inače bi najlakše bilo format i gotova stvar.

Pokušao sam i sa easeus partition recovery, jedan yt klip savetuje taj način, ali on nestalu particiju uopšte ne vidi kao unallocated space, nego samo particiju bez slova. I acronis ima opciju recovery partition i desi se ista stvar. Jedna ideja koju imam je da izbrišem particiju (delete partition) i onda će postati unallocated i tada će partition recovery videti tu particiju kao unallocated i moći će da je povrati, po nekoj mojoj logici. Ipak ne bih hteo da se igram pa eto da pitam one koji znaju o tome više od mene.
Slika
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

znas kako dodajes C,D,E... slovo particiji, ides na my comp (desni klik), pa MANAGE, dobices novi prozor,pa onda na levoj strani imas listu,

izaberi DISK MANAGEMENT, onda nadji ciljnu particiju, zatim DESNI klik na istu, CHANGE DRIVE LETTERS AND PATHS, onda ADD,ako vec nema, i to je to.
Slika
Korisnikov avatar
pierre
Reactions:
Pridružio se: 18 Feb 2012, 09:54
Garaža: Fiat Punto 1.2
Kontakt:

Post od pierre »

Da to je prvo što sam probao. Evo šta sam dobio.

Slika

i onda

Slika

Pokušao sam i da refreshujem i da restarutujem komp, i ništa se nije promenilo. U pitanju je particija skroz desno od 363GB.
Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ako nisi ništa uradio, javi mi se na PP da ti kažem gde i šta da skineš.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

trojke pusti ovde resenje. da i ostali znaju, a ako bude trebao neki program ne pustaj link ako nije besplatan. :pivo:
Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ma nije tako jednostavno. Ko ne zna čemu služi Hiren's Boot CD i šta sve može sa njim, džaba objašnjavati.
Čuli smo se on i ja, videćemo da li će nešto uspeti.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Hiren's Boot CD je roditelj, to uvek imati pored kompa za ne daj boze
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

dobra stvar iskreno. svima je preporucujem
ali jedino na ovim novijim gde ima SEAGATE acronis, ne mogu da ga pokrenem kad nemam seagate-ov hdd, mislim ima ono objasnjenje kao SHIFT+nesto+nesto, ali opet nece :( .
Slika
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Rakhil napisao:Hiren's Boot CD je roditelj, to uvek imati pored kompa za ne daj boze
Imam jednog negde među diskovima, ali je star ko mumija. :zbunjen:
Širim haos!
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Ima i neka DVD verzija, ne znam sta na njoj ima, nisam je probao.
Ima da se skine na torrentima, nije ga tesko naci.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

za hirensa imas zvanican sajt izdavaca, ne trebas ici na torrent sajtove. i na samom njihovom sajtu je poslednje sto su izdali hbcd 15.1, i decembra prosle godine. to je to. a to sto je neko dodavao i menjao stvari pa izaslo na dvd to je vec druga stvar ;)
Slika
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Doslo je vreme za zamenu stare konfiguracije. Budzet je do 600e, samo komp, bez monitora. Zahtevi su internet, filmovi, i mozda Diablo III jednog dana da tera bez problema. HDD ne treba veliki, do 500gb, mislim da bi mi 320 bilo sasvim dovoljno. Po mogucstvu sto vise, ili odredenja kolicina dosta efikasnog RAM-a, i da to bude upakovano i kuciste manjih dimenzija.
Koji su vasi predlozi, naravno, ako mogu da prodjem i sa 450e ne bi bilo lose :)

EDIT: Jos da dodam da mi ne bi bilo zao da dam vise para za neko ozbiljnije napajanje jer mi je trenutna Ge Force 9800GT 1GB sprzila 3-4 no name napajanja u prethodne 3 godine, tj. ja to pripisujem grafickoj, mozda i nisam imao srece. Mada za nju je zahtev 750W a na reklamacije su mi uvek stavljali neke kineze od po 500W.
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

Moj predlog:
http://www.bcgroup-online.com/proizvodi ... MER-14281/

Garancija 5god.

Cena bez pdva-a (8%):47,749.00 din
Regularna cena: 51,568.00 din
Cena sa popustom za gotovinu: 48,990.00 din
Rata na 48 meseci bez učešća: 1,934.00 din
Prikačeni fajlovi
1.JPG
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

http://www.emmi.rs/emmi-konfiguracije-a ... ctId=23802

izadje malo preko 600e ali mislim da vredi!
Odgovori