Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Pise aparat za jogurt je koriscen, ne znam doduse marku ovako napamet.
Mozes da pravis i bez aparata, da sklepas neko prirucnu varijantu.
Mozes da pravis i bez aparata, da sklepas neko prirucnu varijantu.
Ne treba ništa da sklepaš, treba ti šerpa i šporet 

- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
ljubitelj to "od oka"

Boringly average, but also perfect for school run mums
Toplota sporeta? Nisu li prevelike temeprature sporeta?
Koliko se ja secam temperatura bude nesto toplija od ruke, ni priblizno onome sto je u sporetu.
Koliko se ja secam temperatura bude nesto toplija od ruke, ni priblizno onome sto je u sporetu.
Mi smo obicno kuvali mleko posle muze, mada sam ga ja cesto pio i nekuvano.
Nekuvanim si mogao samo tako da se zarazis.
Mi smo kuvali i zamrzavali visak.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Ajd da pokušamo ovako.ljubitelj napisao: 09 Jan 2019, 10:22 Toplota sporeta? Nisu li prevelike temeprature sporeta?
Sastojci: mleko i bakteriološka kultura mlečnog proizvoda. Može da se oskoristi i kupovni jogurt iz prodavnice.
Način pripreme. JAKO komplikovano!
Mleko se skuva u šerpi. Ostavi se da se ohladi do nekih 30 stepeni i onda se u njega doda kupovni jogurt, ili kultura ako se ima.
Utopli se i ostavi da odstoji preko noći(ili 6-8h). Posle toga se ostavi u frižider i može da se pije. Može da se pije i pre toga, ali niko ne voli mlak jogurt

Od istog tog jogurta može da se napravi nova tura.
najlakši način da se napravi jogurt u domaćoj radinosti.
Inače, kiselo mleko može da se napravi pomoću hleba(ubaci se malo hleba u mleko-i isto uskisne), ali ja ne znam kako tačno. Ako neko zna neka napiše.
P.S: ako koristite kupovni jogurt, kakav koristite takav ćete i dobiti. Ja sam recimo prvi put porbao sa jogurtom iz Lidla, i dobio isti takav proizvod, gusti jogurt.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Meni je ovo malo čudno. Na opisani način (skuvaš pa sačekaš da se ohladi, dodaš pola čaše gotovog proizvoda pa utopliš) smo nekada pravili baš kiselo mleko, i dobijali proizvod vrlo sličan kupovnom. Nekad je bio maltene identičan (ukus, "pihtijasta" struktura), pa sam ja analizirao da li ima veze sa količinom kiselog mleka koji ubacimo u startu, temperature itd...
Komentarisao sam ovo u školi i profesorica biologije mi je rekla da se tako pravi kiselo mleko a ne jogurt, jer se kod jogurta radi o drugačijoj kulturi bakterija koje se razvijaju na drugi način. Stoga nisam ni probao.
Komentarisao sam ovo u školi i profesorica biologije mi je rekla da se tako pravi kiselo mleko a ne jogurt, jer se kod jogurta radi o drugačijoj kulturi bakterija koje se razvijaju na drugi način. Stoga nisam ni probao.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
Tako se i ja sećam, kiselo mleko se ovako pravilo.
Znam, ali glad ociju nemaXepoj87 napisao: 09 Jan 2019, 22:23 Nekuvanim si mogao samo tako da se zarazis.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Probah 2% i 8%N_L napisao:Kad pominjete jogurt, ima li dje u BG(Srbiji generalno) da se kupi pravi grcki jogurt? Ne dukatos i ti "tipovi" grckog jogurta vec pravi.. .BIo je nekad u tempo i to od fagea i megglea al nema eo dugo vremena.
Dvojka mi bolje leži.
Ima i 0% (ili "0%"), nisam probavao.
Kako god, držaću se tečnijih.

TapaT
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Razmutiš ga mikserom i eto jogurtaHeinz napisao:Tako se i ja sećam, kiselo mleko se ovako pravilo.
Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk
Probao sam sa tečnim slovenačkim jogurtom-identičan ukus i gustinu sam dobio.Vladapetr napisao: 09 Jan 2019, 22:54 Meni je ovo malo čudno. Na opisani način (skuvaš pa sačekaš da se ohladi, dodaš pola čaše gotovog proizvoda pa utopliš) smo nekada pravili baš kiselo mleko, i dobijali proizvod vrlo sličan kupovnom. Nekad je bio maltene identičan (ukus, "pihtijasta" struktura), pa sam ja analizirao da li ima veze sa količinom kiselog mleka koji ubacimo u startu, temperature itd...
Sa gustim jogurtom iz Lidla(kao grčkim)-isto se dobije, gusto, kremasto u stvari.
Čak i sa 2,5% mm uspeva.
What i do for the livin'? I live for the livin'.