Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Re: Ne brže od života!

Post od Sloba »

Ne znam tacno na koji momenat voznje se misli kada se pominje brzina od 178 km/h, ali da je pri udarcu bila ta brzina, ishod bi bio mnogo, mnogo gori.

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Pri udaru max 80,90kmh
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

I Slobo koliko su ti sendvica dali da napises to? 178? Prsut ili kulen?
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

U superbu postoji EDR (Event Data Recorder), uredjaj koji belezi parametre svih sistema u automobilu prilikom udesa, kao sto su stanje pojaseva, polozaj gasa, polozaj kocnice, brzina kojom se vozilo kretalo, ugao tockova i ostalo.

Pitanje je samo da li je u interesu da se utvrdi brzina u ovom slucaju.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Nema sanse 178 ali nema ni 54 km/h. Skoro sam imao "udes" tom brzinom ( bio sam suvozač ), posledice su bile mnogo manje.

Sent from my RNE-L21 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

I ako postoji EDR do sada je odnet, kao i snimci video nadzora iz Šarićeve vile svojevremeno :)
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

I zakopan negde na koridoru 10.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Pri 50-60km/h naletanja se jedva primeti na karoseriji ostecenje a nema ni govora o povredama ukoliko su nasloni za glavu ispravni i funckionalni. Nabije se branik i eventualno donji vezni lim/ plastika ispod 5.vrata malo ulegne unutra.

Imao sam naletanje otpozadi sa oko 60km/h , vrata pozadi se otvarala i zatvarala, nijedno staklo nije puklo. Niko nije bio povredjen, ni u mom vozilu ni u onom koje se zakucalo

Prema izgledu cenim da je tu oko 100+- km/h, verovatno i bez kocenja. Gledao se tablet, kuckale poruke, igralo sa multimedijom...??? tek nesto sto je potpuno odvuklo paznju vozacu.

Nema sanse da ne vidi naplatnu rampu, vozila i kucicu i treprcuca svetla ako je gledao ispred sebe a Doljevac je vrlo pregledna.
Ostaje i mogucnost da je bio pod opojnim dejstvom, tek nakon 24h su javili da je priveden a da li je uradjen test na licu mesta nisam nigde procitoa.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Sta reci sem mega lol na komentar iznad(mada situacija nije smesna ni malo).

@dusan

+ superb ovog godista bi trebalo da ima i upozorenje o naletanju na vozilo(osim ako nije iskljuceno).
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

@ljubitelj
Ako nisi imao auto ispred sebe u koji da se zakucaš, onda situacija ni sile koje su delovale na auto i tebe nisu uporedive. Žena nije stradala od posledica sila, nego je zadnja klupa na Astri dezintegrisana, baš iz razloga što auto nije imao kud dalje napred, nego da se gužva gde je najslabiji.

@ftj
zanimljivo primećeno. Ne samo to, nego je trebalo i sam da počne da koči, što se možda i desilo, ali u nedovoljnoj meri.
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Day Walker napisao:
member napisao: 04 Feb 2019, 07:39 ^^
Ne reagujem više na takve stvari pošto naše vrle policajce zabole uvo za sve (zanima ih samo gde ima dobro da se jede).
Moje iskustvo je potpuno drugačije kada je u pitanju prijava vozača tj ugrožavanje saobraćaja.
Mene je prošle godine na AP kod naplatnih rampi u Pazovi "spopao" neki manijak u Golfu 7 sa blinkerima.
U desnoj traci kolona šlepera, ispred mene kolona automobila...a manijak iza mene blica li blica, svira, jer eto, njemu se žuri.
Posle naplatne rampe stoji patrola, zaustavim se da im kažem broj tablica, rekoh ajde da provere i reaguju dok lažnjak nekog nedužnog nije oterao u odvodni kanal kad naidje. Pandur me ne jebe mi 2% , nije hteo ni zapiše broj tablica. Ma jebem ti mater.
Nije mi bilo mrsko pa proverim tablice na drugom mestu, i naravno,bio sam u pravu, vlasnik Golfa je fizičko lice.
Korisnikov avatar
Kabe
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 05:47
Garaža: Japanska vozila

Post od Kabe »

Ponovo "web hipotetika" na delu...
Pri 50-60km/h naletanja se jedva primeti na karoseriji ostecenje a nema ni govora o povredama ukoliko su nasloni za glavu ispravni i funckionalni. Nabije se branik i eventualno donji vezni lim/ plastika ispod 5.vrata malo ulegne unutra.
Nebulozno. Da li ce se ista primetiti na karoseriji zavisi od:

- Vrste i visine oba vozila
- Ugla pod kojim vozilo udara
- Da li vozilo ima kuku ili ne
- Da li su vozila bila pod kocnicom ili rasterecena u leru... i jos milion parametara.

A da li ce neko imati povrede glave zavisi od 1001 faktora. U kom je polozaju bila glava prilikom udarca, da li je osoba bila vezana ili ne, da li je osoba starija, mladja, koje je visine, da li je u treningu ili ne itd.

Imao sam naletanje otpozadi sa oko 60km/h , vrata pozadi se otvarala i zatvarala, nijedno staklo nije puklo. Niko nije bio povredjen, ni u mom vozilu ni u onom koje se zakucalo
To sto si ti imao naletanje od pozadi i prosao tako kako si prosao, kao i tvoji saputnici ne znaci da je isto na bilo kom drugom slucaju. Naprotiv, razlicito je u 1001 tacki.
Prema izgledu cenim da je tu oko 100+- km/h, verovatno i bez kocenja. Gledao se tablet, kuckale poruke, igralo sa multimedijom...??? tek nesto sto je potpuno odvuklo paznju vozacu.
Da, utvrdio si i da nije kocio. Bravo za ekspertizu. Nadri... Jeste, gledao se live prenos berlinske filharmonije. Dajte molim vas... nagadjanja.
Nema sanse da ne vidi naplatnu rampu, vozila i kucicu i treprcuca svetla ako je gledao ispred sebe a Doljevac je vrlo pregledna.
Ima sanse da ne vidi naplatnu rampu. Tog jutra sam dosao u BG iz NS i na 20m nisam video rampu. Jeziva je bila situacija i upravo sam prokomentarisao to sa jednim saputnikom. Da ne putujem svaki dan ne bi mi bilo svejedno. Prilagodio sam brzinu i prosao ENP.

Ostaje i mogucnost da je bio pod opojnim dejstvom, tek nakon 24h su javili da je priveden a da li je uradjen test na licu mesta nisam nigde procitoa.
Jeste, otaje mogucnost da je bio na kalemljenoj gudri. Alko test se radi u bolnici ukoliko je lice transportovano direktno sa mesta saobracajne nezgode. Na osnovu formule, moguce je proracunati kolicinu alkohola u krvi u trenutku nesrece sto je praksa.

I na kraju, smara veoma sto se iznose raznorazne hipotetike na ustrb slucaja koji se dogodio. Svako iznosi po neku nebulozu i filuje pricu.

Jos jednom cu ponoviti da se zna kako se utvrdjuje realno stanje u normalnim drzavama i pod normalnim okolnostima. Mi svakako nismo normalna drzava te je velika sansa da ce ovde biti opstrukcije i da je bilo od samog starta. Opstrukcija se na kraju prenese i pred tuzilastvo i sud, gde se dobije finalna prica.
ОПРЕМ ДОБРО! Posetite blog - Kabe.Space
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Napisao sam iz svog iskustva naletanja dok sam stajao sa brzinom pribliznom toj pomenutoj od 52.
Jeste svaki slucaj sudara zaseban niz faktora i posledica, ali ovo je toliko jako osteceno vozilo pa je realno da je bila dosta veca brzina.

Mnogi danas se igraju sa telefonima dok voze, svaki dan vidjam i uopste ne konstratuju sta se ispred njih dogadaja. za mene nije iskljucen ni taj scenario ma koliko ti odbacivao i samu pomisao na takvu mogucnsot.
U mom slucaju na Volvo 940 je naleteo VW Polo. Kod mene 3 kod njega 1, ukupno 4 lica niko povredjen.

@nidza, bilo je auta ispred mene ali su tacno u trenutku udara krenuli, svi smo stajali na pesackom do tada dok se lik nije zakucao. Ja nisam bio odbacen na auto ispred, taman je krenuo.

Naravno da ce se tek utvrditi cinjenice i konkretni podaci, izneadjen sam da neki toliko zapene na iznosenje misljenja koje je tako i tako samo misljenje, neobavezujc utisak. :o
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Ralee napisao: 04 Feb 2019, 13:29 I Slobo koliko su ti sendvica dali da napises to? 178? Prsut ili kulen?
Pojasni malo, da ne bi bilo nesporazuma. :mangup:
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Sa 50,60kmh se ozbiljno zgužva auto. Pogjedajte NCAP testove
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Odgovori