Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
somi-car
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
Garaža: Skoda Superb, Opel Combo

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od somi-car »

HKS napisao: 05 Feb 2019, 20:41 Gledaš Al Lažiru... :delete:
Uglavnom one njihove dokumentarce. Smatram da su odlicni jer nisu usko povezani sa politikom.

Ono sto je Ljuba napisao za 40 god stari stan, bez uvrede ali iz njegovog ugla njemu to deluje lepo, relaksira, podseca na mladost.

Verujem da istom tom prijatelju novi Ljubin mercedes, kamper isto tako pokazuju gde je pogresio u mladosti.

Nisam materijalista ali ajmo iskreno, uspeh se danas uglavnom meri kolicinom novca. Tako da kad neko ima 40 god stare stvari sigurno ne moze bas da bude zadovoljan...

Osim naravno ako sve to sam nije bas tako zamislio...
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

kragujevac napisao: 05 Feb 2019, 12:43 Ne znam da li da pišem ovo u ovoj temi ili u "Plate i životni standard....."
Bili supruga i ja malopre u konzulatu Srbije da predamo zahtev za nove pasoše. Ok, predali, dobili karticu sa brojem, pošto smo bili rano tu, završili smo sve ukupno za sat i po. Zakazivanje termina online kao u Srbiji ne postoji kao opcija u inostranstvu. Službenici su bili baš OK (radila dvojica). Platiš, sačekaš, relativno brzo sve gotovo.
S druge strane, taj konzulat je ISTI već skoro 30 godina, bar toliko dugo ja idem tamo. Isti jadni klimavi stolovi za pisanje, isti prepotopski šalteri kao u opštinskim kancelarijama pre 30-40 godina, isti pocepani linoleum kao u seoskoj ambulanti u Lebanu (verovatno je tamo bolji), olinjale stolice za čekanje, sve klimavo, jadno i izandjalo. A ispred konzulata nova E klasa kao službeno vozilo.
Ako je konzularno odeljenje slika i prilika neke države, onda ne znam šta bih rekao. NIsam baš hteo upadljivo da slikam, ko zna da nekom ne stanem na žulj zbog toga, ali rupu na podu sam slikao, :kuku: . Pa hebemliga, cela površina da se pokrije novom podnom oblogom i u D ne košta više od 400-500€. Čovek se oseti baš nekako jadno kad udje u konzulat ovde.Linoleum.jpg
Proklestvo Jugoslavije i nezavršene sukcesije.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Al jazeera ima odlicnih dokumentaraca iz svih delova sveta. Odlicne su i putopise radili sa goranom milicem, itd... Politiku ne pratim na toj televiziji pa ne znam sta prenose u vezi toga ali ostalo mi deluje super.
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Odlicna

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Ako su im ovakvi dokumentarci...

Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Darko napisao: 02 Feb 2019, 00:57 Premotati na 31:32 na kratak deo o prugama.
Da... ista osoba priča istu priču već 30 godina, a ne radi ništa da je realizuje. :glavomuzid: Ovaj put će pomenuta pruga biti izgrađena, ali samo zato što velike sile to žele zbog svojih interesa. Inače, ima i jedna pruga projektovane dužine 60 km, koju ne uspevamo da završimo već više od 100 godina: Valjevo-Loznica. Započinjali smo 1914, 1941, 1991, a poslednji put u proleće 1999. Razlog prekida radova je uvek bio isti: ratno stanje. :)

sasha015 napisao: 02 Feb 2019, 11:21 NE bi bilo nista od ovoga,niti ce biti od silnih obecanja, sem da nas nisu primili u EZ kada je bila sansa 80tih....
Nazalost nismo toliko glup narod,koliko lose biramo vodje i koliko smo neslozni.
Mada definitivno nekom smetamo i zato cemo i nestati za 50-100 godina kao narod...
Svako nekome smeta. Većina evropskih naroda će za 50-100 godina ili nestati, ili se transformisati do neprepoznatljivosti. To je normalan istorijski proces i nije razlog za nerad, odsustvo patriotizma, ili defetizam.

Pulp Fiction napisao: 02 Feb 2019, 13:15 Mislio sam na građanski rat u SFRJ znači ukupno gledano.. Jer je ovo vest iz 91.-e.
Ukupno gledano, to je bio jedan užasan i katastrofalan proces, u kome su svi izgubili. I Slovenci i Hrvati koji možda i dalje veruju da je raspad Jugoslavije za njih bio dobar. Suština razbijanja Jugoslavije je bila da njeni prirodni resursi, fabrike i infrastruktura pređu iz ruku jugoslovenskih naroda u ruke stranaca. Ex-Jugosloveni više ništa ne poseduju u sopstvenim zemljama. Ključni resurs je bio Jadran, odnosno jadranska obala. Samo je nastavljeno tamo gde se stalo 1945.

Uopšte me ne bi čudilo i da je Milošević pažljivo odabran i naveden da u odgovarajuće vreme zauzme odgovarajuće mesto. Takvu budalu bismo teško našli čak i slučajnim izborom. Komunista kod koga je samo retorika bila nacionalistička i služila kao pokriće drugim stranama da uzvrate sopstvenim, stvarnim nacionalizmom. Kada su predsednici republika poludeli, trebalo je da Armija uzme vlast u svoje ruke. Ali kao što se vidi iz ovog filma, ona je bila nesposobna da se na to odvaži. Što se tiče zemalja-saveznica iz 2. svetskog rata (SAD, Britanije i Francuske - ne računam SSSR koji se i sam raspadao), one su nudile razna rešenja povoljna za Srbiju i Crnu Goru. Sve do proleća 1992, kada se Milošević lično zamerio američkom ambasadoru Cimermanu, danima odbijajući da ga primi i na kraju nastupivši hladno i neprijateljski. Malo kasnije će Holbruk šapnuti nešto na uvo Aliji Izetbegoviću, posle čega on odbacuje Lisabonski sporazum (Kutiljerov plan) za Bosnu i Hercegovinu, koji je prethodno, kao i Srbi i Hrvati, bio prihvatio. Počinje rat u Bosni i Hercegovini, rezolucijom 757 SB UN (za koju su, od stalnih članica glasale SAD, Britanija, Francuska i Rusija (!!!), a samo je Kina bila uzdržana), uvode se sankcije Srbiji i Crnoj Gori, a predstavnici SAD izjavljuju da će protiv Srba voditi "ekonomski i propagandni rat", mada će uskoro početi da prete i oružjem.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Ma posle 30 godina i priča o zaveri vanzemaljaca može da se dokaže argumentovanom analizom :)
Samo je važno u šta veruješ, razloga za raspad svake zajednice gde postoji toliko nezadovoljstva ima na pretek.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

HKS napisao: 05 Feb 2019, 21:27 Ako su im ovakvi dokumentarci...

Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока

Verujem da ima toga.. ali ja gledam ovakve npr (ova je iz 2014), i ovde ima politicara ali ima i dobrih prica sa ulice (ne pratim redovnu tu tv, nego kad cujem da ima nesto dobro ili slucajno naidjem)..

Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Ji 4Tze napisao: 05 Feb 2019, 22:51 Ma posle 30 godina i priča o zaveri vanzemaljaca može da se dokaže argumentovanom analizom :)
Samo je važno u šta veruješ, razloga za raspad svake zajednice gde postoji toliko nezadovoljstva ima na pretek.

Slažem se da je svaka zajednica sa toliko protivrečnosti i nezadovoljstva podložna lakom raspadu. Ali ovde su strane sile, često neskriveno, ako ne organizovale, onda bar podsticale i finansirale određene strane u sukobu. Reč je o politici koja u kontinuitetu postoji decenijama i dobro je dokumentovana od strane samih njenih zagovornika.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Zasto ne bi smelo? Odavno ovo nije forum ljubitelja automobila :)
Korisnikov avatar
Pulp Fiction
Reactions:
Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
Garaža: Astra G 1.7 dti

Post od Pulp Fiction »

@snork država u kojoj se njeni stanovnici 91-e katapultiraju u 41-u i nastave gde su stali, ne može biti shvaćena ozbiljno, a naročito ne argumentom stranci krivi... Eto mi nismo znali, nismo hteli.
Kapiraš, da su tadašnji momci u 20-im, 30-im, koji su odgajani baš u tom jugoslovenskom duhu, kljukani pionirstvom, proslavama, filmovima, muzikom, sluzenjem vojske po raznim krajevima, ne bi li upoznali i ostale, uzeli oružje i radili svašta jedni drugima... Pa to je bolesno društvo, žalosno što je i dotle potrajalo.

Kako li će tek biti u budućnosti ako ne daj bože bude sukoba. Sada, kada nova deca se odgajaju na dijametralno suprotnim ''istorijskim istinama''...Ne do bog to dočekati.
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

^
Da li si siguran u tvrdnju "odgajani u jugoslovenskom duhu"?
Korisnikov avatar
Pulp Fiction
Reactions:
Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
Garaža: Astra G 1.7 dti

Post od Pulp Fiction »

Pa država se trudila...
Odgovori