Mobile uploads

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Re: Mobile uploads

Post od dag81 »

Geza bio da se Shelluje. :)
Ogi, i ja sam sa Ekonomskog, ali jbg nisam gospodin u odelu. ;)

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Ti si barem znao u kom smeru da ides. :) Nesto si ocigledno naucio na tom faksu za razliku od mene. :D

Velja :(
Korisnikov avatar
rade74
Reactions:
Pridružio se: 31 Mar 2013, 17:29

Post od rade74 »

blaugrana napisao:Supe, sosa, mesa...made in Germany

Slika

Sent from my Blaumi Note 5 using Tapatalk
Ovo je obrok, obozavam sos i kuvanu govedinu.

Sent from my RNE-L21 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Ekonomski faks u Srbiji proizvodi previše radnika (od kojih sam jedan i ja) a premalo preduzetnika. Fali nam malo preduzetničkog duha, verujem da je to pre svega do samog čoveka ali nas na faks u negde dodatno usmere da tražiš posao umesto da kreneš nešto sam da radiš. Iako si sa 23-25 kad završiš taj faks zelen, svejedno radiš za kikiriki ili čekaš neki posao, bilo bi dobro da tada razmišljamo u drugom pravcu.

Cenim svakog ko uspe u svom poslu, naravno ako uspeh nije utemeljen na prevari druge strane. Samo tako se stvara jače društvo, više zadovoljnih i sl.

Kada kreneš kao početnik da radiš recimo u banci ili nekoj stranoj firmi, moraš biti svestan da će ti plata biti ograničena nekom realnom cifrom. Ako tebe ne zadovoljava 1.000 evra, lupam, onda trebaš da gledaš alternative na vreme.

Gesendet von meinem SM-G950F mit Tapatalk

Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Preduzetništvo se ne uči u školi ni na fakultetu.
Uči se teorija koja je u praksi teško primjenjiva plus ovde kod nas nema nikakvog reda i zakoni se ne poštuju pa mnogi visoko obrazovani koji bi da igraju po propisima, imaju dobre šanse da propadnu kao preduzetnici.
A u blizini imam i primere gde momak,jedva nekako završio osnovnu školu,( nema čak završenu srednju) ,dakle bez obrazovanja i novca, a on sad od 1 evra očas posla napravi 5 evra. Sve čisto, legalno. Ima momak nos za biznis.
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:

Post od Risto »

Rekao sam i sam da je to pre svega zasnovano na talentima ili ličnoj sklonosti a tek posle toga dođe neko znanje. Pored toga, da bi bio uspešan privatnik, bar u početku, moraš biti vredan i mnogo se truditi da to sve uspe.

Naravno, ovde isključujem mnoge burazerske poslove, dosta ljudi krene tako a to je onda druga igrica.

Trebalo bi ovde mnogo više da se priča o promociji preduzetništva, ja sam sada ovde pokušavam sa napravim neku priču. Biće mi još teže ali mi se više sviđa " eko sistem" i pravila po kojim se igra.

Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

member napisao: 25 Feb 2019, 09:07 Plus ovde kod nas nema nikakvog reda i zakoni se ne poštuju pa mnogi visoko obrazovani koji bi da igraju po propisima, imaju dobre šanse da propadnu kao preduzetnici.
:plusone:
Evo mi za novu godinu zatvorili jednu prodavnicu, za koji dan zatvaramo jos jednu :(
Smatram da profesionalno radim ovaj posao ali jednostavno nameti, troskovi su pojeli sve. Ako hoces da radis sve regularno i sve platis sto treba da se plati (a tako radimo vec 32 god) ne moze se opstati.
Ali zato pored na pijacama ili na crno mozes da neprijavljen prodajes sta hoces i da te niko ne kontrolise.
Jednom sam pitao inspektora sto nam pise kaznu za neku banalnost a na pijacama prodaju sve bez poreza, kase.. rekao mi je "ko si ti da postavljas takvo pitanje i sta se to tebe tice".
Korisnikov avatar
igor_harris
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)

Post od igor_harris »

Ima jedna skola gde osnove biznisa u Srbiji mogu da se nauce vise nego u drugim, a to je FDU, odsek za glumu. :)
Za to je potrebna harizma, ubedljiv i samouveren nastup, sposobnost da se minglujes s ljudima, jednom recju - umetnost.
Da Del Boy zivi u Srbiji danas, bio bi milioner ne sledece godine, vec sledeceg meseca u ovo vreme.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Risto i sta onda kada krene posao, dodje isti taj burazer i kaze ee prijatelju ne moze to tako kako si ti zamislio, a nema ko da te zastiti npr drzava?

Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Darko napisao: Jednom sam pitao inspektora sto nam pise kaznu za neku banalnost a na pijacama prodaju sve bez poreza, kase.. rekao mi je "ko si ti da postavljas takvo pitanje i sta se to tebe tice".
Kakav je to bezobrazluk, to je strašno. Odgovor bi trebao biti : ja sam onaj od čijeg poreza ti primaš platu.
Bahata stoka. Zato nažalost nikad u Srbiji biti bolje neće. Sve dok bude ovako kurčevitih ljudi koji misle da su bogomdani, nema napretka. A takve stoke ima u svim državnim institucijama.

Sent from my RNE-L21 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Mogao bih knjigu o tome da napisem.

Evo 2 primera iz prakse:

-u jednoj prodavnici sam na odredjenim proizvodima stavljao natpis "akcija" nemajuci pojma da je ta rec zabranjena u nasem zakonodavstvu. Sme da se stavi "popust", "hit cena", "snizeno"..itd. ali ne i akcija (to je bilo pre par god)
Inspektorka nas je poslala kod prekrsajnog sudije koji je sasvim slucajno njen muz.. mozete da zakljucite kako se najlakse mogao resiti problem. :)

-imamo prodavnicu u blizini tvrdjave i tu bude mnogo sveta, turista, posetilaca za vreme exita.. inspekcija nam dodje u kontrolu uvece za vreme samog festivala a ispred same prodavnice gradjani doneli tezge i prodaju na crno pice, grickalice, sve i svasta.. naravno pitam ga zasto nas kontrolisete a ispred prodaje ko sta hoce i uzima promet meni koji radim regularno i na racun. Odgovor je bio "ja kontrolisem samo prijavljene objekte, sa ulicom nemam nista" :)
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

Ovih par zadnjih postova treba prebaciti u temu "Zašto je Srbija tu gde jeste?"
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

@darko klasican primer kada se kolje vo za kilo mesa, ne zanima ih nelojalna konkurencija, ne zanima ih sto tvoja propast uslovno receno povlaci njihovu, jer znaju da ce propasti posle, a dotle da mogu da se obezbede.
Ne zanimaju ih obicni ljudi bez registrovane firme od kojih ne mogu ili vrlo tesko mogu oteti pare, vec idu na lak i siguran plen, nekad iznudjuju pare da stave sebi u dzep, nekad pisu kazne da opravdaju svoje postojanje i da ne bude da ne rade nista.
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:

Post od Risto »

Ralee napisao:Risto i sta onda kada krene posao, dodje isti taj burazer i kaze ee prijatelju ne moze to tako kako si ti zamislio, a nema ko da te zastiti npr drzava?
Moj post je više u smeru da ako odlučiš da radiš za drugoga budeš spreman na odredjene kompromise u životu. Ja sigurno radeći za drugoga neću imati sat od 50.000 evra, novu S klasu i sl. Ako mi je to cilj u životu, odmah treba da radim sam.

Što se tiče ovog drugog, to je jedan od razloga zbog kojih sam se odselio. E sad, to te može pogoditi (i pogađa te) i kao radnika ali si manje svestan toga.

Odgovori