Letnje gume
Re: Letnje gume
Saglasan.
U redu je da neko voli nešto, a ne voli nešto drugo, objektivno jedino je kako uprosečeno guma funkcioniše u prelaznim vremenskim uslovima, a tu definitivno bolje funkcioniše zimska guma.
Najveći napredak zimske gume u poslednjih 10 godina su upravo ostvarile u prelaznim uslovima, suvo i kiša. Sneg je provaljen odavno.
U redu je da neko voli nešto, a ne voli nešto drugo, objektivno jedino je kako uprosečeno guma funkcioniše u prelaznim vremenskim uslovima, a tu definitivno bolje funkcioniše zimska guma.
Najveći napredak zimske gume u poslednjih 10 godina su upravo ostvarile u prelaznim uslovima, suvo i kiša. Sneg je provaljen odavno.
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Jos uvek su zimske gume bolje, ali sam ja presao vec na letnje cisto iz finansijskih razloga, jer je set continentalki 18" 800e, a jedne zime sam ostro vozio dunlopke kada nije bilo snega i dosta razglavio one lamelice i vec sledece su bile osetno losije.
Vidim na suvom asfaltu da letnja lakse prokliza nego zimska, ali razlike nisu drasticne.
Vidim na suvom asfaltu da letnja lakse prokliza nego zimska, ali razlike nisu drasticne.
Stavi neke distancere da izbaci tockove napolje, nekako mi je to must have na BMW. Ovako deluje previse civilnoUroš S. napisao: 01 Mar 2019, 09:22Super guma na BMW sa surovih 122ks. Montirao pre neki dan.nikaragva napisao:miselinke one?
heh, ko je tu plastiku kupio, ni za prikolicu nisu
Sent from my SM-G930F using Tapatalk

-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Meni je ova E Saver stvarno bila ok. Je l moze dima veze sto je fabricka, mozda oni dobijaju "bolje" gume ?
Ja kada krenem na posao oko 8 bude 10 stepeni...
Ja kada krenem na posao oko 8 bude 10 stepeni...
Vazduha, asfalt/zemlja je hladnija dosta
Fabricki na moj auto idu 195-50 R15, ja sam montirao 195-60 R15, zanima me koliko brzinomer moze da laze kad su vece gume od fabrickih?
Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka
Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka
Uzmi GPS pa proveri. Ima aplikacija za to. 

- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Preko 6% razlike, previše.
Sent from my RNE-L21 using Tapatalk
Sent from my RNE-L21 using Tapatalk
-
- Banned
GY Eff grip performance ili Hankook VP3 ? Hankook je bolje ocenjen. Razlika u ceni oko 3600 din za set.
Maniaxxx, ti ne moras da odgovaras.
Maniaxxx, ti ne moras da odgovaras.

Dobro pitanje, nemam odgovor ali jedva cekam prave odgovore.Ogi napisao: 01 Mar 2019, 16:27 GY Eff grip performance ili Hankook VP3 ? Hankook je bolje ocenjen. Razlika u ceni oko 3600 din za set.
Maniaxxx, ti ne moras da odgovaras.![]()
GY iz prve ruke dobra guma. Nisam ukapirao koja je skuplja?
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
-
- Banned
GY je skuplja, ocekivano.
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Pa uzmi GY, 3600 za set je mala razlika, a bolja je guma verovatno. Moja jedina zamerka na GY jeste imao sam neki eagle f1 nov i trosio se kao sapun, ali udobna i super je drzala.
Ma veca je razlika za set. Mislim blizu 8000 din. Hankok je 6500 do 6700dim 205/55 r16