Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Re: Biciklizam

Post od Paja »

Jesam, ali mi je veliki problem da sa njom na biciklu stignem do nekih bezbednijih krajeva. Kad sam sam vozim kroz saobraćaj, ali sa njom se ne bih baš usudio. To bi značilo bicikl na krov pa sve po redu, a problem je i što ona u vožnji uživa jako kratko. Postane joj dosadno i krene da izvoljeva i izmišlja koješta. Videću dogodine kako će reagovati. Ove godine definitivno nije reagovala kako bih ja voleo.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Naravno kad je detetu dosadno. Mora tu malo adrenalina da se ubaci, malo obaranje bajsa u krivini, neka strma nizbrdica, pa malo offroada... :djavo:

Šalim se naravno. Mi smo probali jedan krug oko Ade sa iznajmnjenim bajsevima - jedan sa korpom a drugi sa rikšom, i već je i tih 8km bilo problematično. Nema sa decom neke ozbiljnije vožnje dok ne porastu dovoljno da mogu sami da voze svoj bajs na duže staze. Bar u mom slučaju.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Srecom moja izdrzi od Zemuna do Ade + ceo krug +nazad i pred kucu jos kaze os os (JOS JOS :D )
Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Njoj teče venama biciklistička krv. :D
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Okisalo se ovih zadnjih dana, valjalo bi neke blatobrane nabaciti :-|
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Jel bio neko do Planet Bike ovih dana, jel im stigla nova zimska odeća...Čekam već mesec dana da im stigne. Jel ima negde drugde pristojan izbor?
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

http://www.matriolimp.com/biciklizam/pr ... eroba.html

Sajt je loš, radno vreme još gore, ali su jeftiniji od Planeta i izbor je mnogo veći u radnji nego na sajtu.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

:doubleup: Hvala ti, svratiću!
Korisnikov avatar
oli
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 19:39

Post od oli »

Ja sam presao na trcanje.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Ja cu ovih dana da napravim zimske gume sa spajkovima, da probam po snegu i ledu da ga teram.\Nesto ovako
Slika
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Iskreno, nesto sam skeptican sto se tice tih guma. Koliko mogu da kostaju ovakve gume?
Mislim da je bolja investicija kupovina trenazera ili da se naprave oni valjci za zadnji tocak a da se prednji fiksira na neki nosac.
Kad vec pocinjemo ovu temu, koliko je stetno po zdravlje voziti na temperaturama ispod 10 stepeni. Ne mislim na temperaturu tela koja se resi oblacenjem, nego udisanje hladnog vazduha pri brzinama preko 20km/h?
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Nem pojma, skijam po 8 sati dnevno kad teba, nije bas minus 20 uvek, ali bude i toliko.
A na skijama se pici duplo brze nego na bajsu, a moze i troduplo...

Uostalom tu je i skijaska oprema, tutnes fantomku i nema zime.
Treba mi bajs kao prevozno sredstvo, iako sam uzeo auto, resio sam da se generalno koristim sa biciklom, na turama koje su do pola sata.

Gldao sam na you tube kako naprave ove gume, uradicu pa cu slikati, a u voznji se ponasaju odlicno bar na filmicu.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Tek sam sad video da ces da ih pravis. :uf:
Izvestavaj nas kada ih budes napravio i testirao. Bas me zanima kako ce da se pokazu. :doubleup:
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Pokrenuo sam projekat zimske gume za bajs, inicijalno treba oko 200 srafova da se uzme.
Uradio sam juce cetvrtinu jedne gume, radi se polako, recimo treba 1,5h za jednu gumu, ide polako jer pazim da ne ostetim zice u pneumatiku.

Za sada izgleda dobro, ocekujem za vikend testiranje sa prednjom gumom, pa ako to prodje dobro idem i na zadnju, ekseri se montiraju na krajnje bocne krampone, da bi sredina gume ostala cista za voznju po normalnim uslovima...
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

paja napisao:http://www.matriolimp.com/biciklizam/pr ... eroba.html

Sajt je loš, radno vreme još gore, ali su jeftiniji od Planeta i izbor je mnogo veći u radnji nego na sajtu.
Bio sam. Volim takve opskurne radnje na čudnim lokacijama. Drže samo NW, ali za razliku od Planet Bike, imaju ovogodišnju robu. Kupio sam sve što mi treba (našao sam i odličnu tanku kapu koja prati obod sinusa što mi je jako bitno, a dobro stoji ispod kacige), čovek je dao i popust.
Odgovori