Terenci

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Re: Terenci - moda ili potreba ?

Post od ljubitelj »

nikaragva napisao:
ljubitelj napisao: Ali, imaju veliki medjuosovinski razmak i tu je kraj za ozbiljni teren. Neko nepisano pravilo je da sposoban terenac treba da ima osovinski razmak ne veci od oko 240cm.
Da li je pravilo da tockovi budu postavljeni otprilike tako da cine kvadrat?
Uz duzi razmak lako nalegne podom ili prosto nema dovoljni klirens.
Land rover 90 i 110 se razlikuju samo po tome i tu gde se 110 (inca) zaglavi 90ka ide bez problema.

Onaj snimak sa malim Suzuki Jimnijem pokazuje prednosti kompaktnog podvozja.
Pravilo je da tockovi imaju veliki vertikalni hod tipa 0.5metara i da su tako postavljeni u odnosu na gabarite vozila da je moguc veliki ugao nailaska na prepreku.

Sto glomazniji po dimenzijama to gore na pravom krsu van puta da savlada izbocine tipa kamenja, ispupcenja i slicno.

Na jednom putovanju Land Rover 110 nije mogao da prodje preko kamenjara sa 4 putnika i teretom. Mi putnici smo nastavili peske, vozac je demontirao kardan na licu mesta jer je smetao (mali klirens) pri prelasku preko kamenih stena pa je tako nastavljeno dalje samo prevozom opreme u terencu i vozacem. Nekih 2km se islo oko 3 sata.

Vozac ostavio kardan pored "puta" i ja naivno pitam hoce li to ostati tu, da neko ne ukrade. Ja dosao iz Bgd sa predrasudama i svi lokalci prasnuse u smeh.
Kazu da tu niko ne ide kolima ili slicno a ko prodje na konju ne treba mu. A i zna se ko uopste ima LR pa je lako posetiti naknadno. I zaista u povratku je stajao kardan naravno netaknut.

Desava se negde iznad Niksica na "putu" do cuke tj vrha gde je radio relej iako nije neka nadmorska visina, mislim da je svega oko 1400m i odozdo iz Niksica uopste ne deluje kao neko veliko brdo.
Ali, samo deluje iz daljine dok se ne proba koliko je tesko savladati.
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Xepoj87 napisao: Evo,Yeti je 2.800e skuplji,ali je bolje opremljen i bolje motorizovan,mnogo veci i bolji terenac.
Da ne bude da ja izmisljam:

http://www.farmersguardian.com/home/mac ... 44.article
Sad baš ne razumem šta ti ovim člankom tvrdiš?
Jer između ostalog tamo piše:
"Shod on 15in mud and snow tyres, there is plenty of chunky tread to help the Panda claw its way through the soft stuff. It has good ground clearance too. It exudes simplicity, and appears a straightforward and surefooted little beast..."
"However, off-road, the Panda makes a mockery of the Yeti, helped partly by its tyres, but mostly by its electronic-locking differential, which is fitted as standard. The 1,090kg, narrow track Panda Cross elegantly and effortlessly straddles ruts, climbs banks and negotiates the rough stuff much better than expected."
Xepoj87 napisao: Pazi,ova sadasnja Panda ima klirens od 16cm,to nije dovoljno ni za kakav off-road teren,osim ako se pod off-roadom ne smatra samo livada...
Nije bitan samo klirens, već odnos klirensa i međuosovinskog rastojanja, koji je kod pande veoma dobar.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Perfiko, taj test sam ja okačio još pre dve-tri strane jer on govori o nadmoći Pande u off roadu u odnosu na Yeti.

Vrti Xepoj neku priču, ne možeš da ga uhvatiš ni za glavu ni za rep - citira mene, a protiv mojih argumenata, piš živi...
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ti da me se manes vise,poslednji put ti lepo govorim.
Zaobidji od sada moje postove i ne stavljaj me u usta vise,jer si veoma nekulturan i bezobrazan,a ja sa takvima znam samo istom merom,ali ne volim da se spustam na tvoj nivo decackog podjebavanja.

Perfiko,hteo sam da napisem bolji automobil,ali napisah terenac...
Tu govori o manjem klirensu Pande,16cm samo,a ne mozes da kazes da je bitan samo odnos,jer treba preci preko nekog kamena,treba upasti u neku kanal,neku rupu...
Kako i kazu u onom testu Polo-a i Pande,Polo je beskoristan za Off-road,a Panda je dobra za laki off-road.

Evo,za ovo je dobar odnos:

http://www.youtube.com/watch?v=jRUWRO1_JWo

Ali recimo,evo ti za sta je potreban klirens:

http://www.youtube.com/watch?v=RUHzPOesyvw

http://www.youtube.com/watch?v=jKtK0WY- ... re=related
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Ti si se baš uživeo da budeš moj alter ego, pa ne samo da "kradeš" rečenice koje sam napisao i koristiš ih u raspravi sa mnom i drugima, nego si pomislio da si i stariji od mene.

Nemoj da pretiš i ponašaj se pristojno.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Ponasajte se pristojno i u skladu sa pravilnikom
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Doslo i autobusu njegovih 5 minuta :mrgreen:
Korisnikov avatar
vlajko
Reactions:
Pridružio se: 15 Mar 2012, 11:59
Garaža: Honda Civic 1.4

Post od vlajko »

Geza napisao:Igrala se Sendi :)

Slika

Slika
Jel može Panda ovo? :D
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Meni nije jasno da je neko ostavio BMW onako :o

pa da zivim u takvom podrucju gde ima uragana imao bih garazu sa blindiranim vratima i od armiranog betona... A ne da ostavim auto u metar morske vode...
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Ja bih recimo imao osiguranje kao i vlasnici onih kola gore i ne bih se tangirao. :cool!:
Širim haos!
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

ma jebes osiguranje, ne bih mogao da gledam svoj auto kako stoji u vodi, ili visi sa nekog drveta...
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

starac vujadin napisao:Ti si se baš uživeo da budeš moj alter ego, pa ne samo da "kradeš" rečenice koje sam napisao i koristiš ih u raspravi sa mnom i drugima, nego si pomislio da si i stariji od mene.

Nemoj da pretiš i ponašaj se pristojno.
Mani se ti drugih. Ako si previse slab da moras i "druge" da mesas,nemoj ni ulaziti u raspravu.
Ne zanima me da li sam stariji od tebe ili ne,niti je to iole bitno na forumu,ali da se ponasas kao dete,to je jasno,ne umes ni o cemu da das suprotno misljenje,a da usput indirektno ne isprozivas osobu koju demantujes. To je klinacko zajadljivo ponasanje i isto mi se gadi.
Tvoj ego je dovoljno veliki da pokrije 3 alter ega. A ja ni blizu ne razmisljam kao ti,tako da ne mogu biti tvoj alter ego,ali verovatno i ne znas sta isti znaci...
Ja da sam hteo da ti pretim,ja bih ti otvoreno pretio,ne sluzim se kao ti,dvosmislenim i podmuklim prozivkama...
Ja nemam potrebu da dokazujem moj nivo testosterona preko tastature...

I kao sto sam rekao,zaobidji me ubuduce,nemoj da komentarises nista sto ja napisem,jer sa tim nivo-om ljudi ja ne umem lepo.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

:hand: :back2topic:
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Post od sasa lbg »

+1 za topic
terenci jesu moda i to je objektivno ..ali posto je kupovina auta toliko iracionalna stvar SUV je :sreckovic:
Odgovori