Uz duzi razmak lako nalegne podom ili prosto nema dovoljni klirens.nikaragva napisao:Da li je pravilo da tockovi budu postavljeni otprilike tako da cine kvadrat?ljubitelj napisao: Ali, imaju veliki medjuosovinski razmak i tu je kraj za ozbiljni teren. Neko nepisano pravilo je da sposoban terenac treba da ima osovinski razmak ne veci od oko 240cm.
Land rover 90 i 110 se razlikuju samo po tome i tu gde se 110 (inca) zaglavi 90ka ide bez problema.
Onaj snimak sa malim Suzuki Jimnijem pokazuje prednosti kompaktnog podvozja.
Pravilo je da tockovi imaju veliki vertikalni hod tipa 0.5metara i da su tako postavljeni u odnosu na gabarite vozila da je moguc veliki ugao nailaska na prepreku.
Sto glomazniji po dimenzijama to gore na pravom krsu van puta da savlada izbocine tipa kamenja, ispupcenja i slicno.
Na jednom putovanju Land Rover 110 nije mogao da prodje preko kamenjara sa 4 putnika i teretom. Mi putnici smo nastavili peske, vozac je demontirao kardan na licu mesta jer je smetao (mali klirens) pri prelasku preko kamenih stena pa je tako nastavljeno dalje samo prevozom opreme u terencu i vozacem. Nekih 2km se islo oko 3 sata.
Vozac ostavio kardan pored "puta" i ja naivno pitam hoce li to ostati tu, da neko ne ukrade. Ja dosao iz Bgd sa predrasudama i svi lokalci prasnuse u smeh.
Kazu da tu niko ne ide kolima ili slicno a ko prodje na konju ne treba mu. A i zna se ko uopste ima LR pa je lako posetiti naknadno. I zaista u povratku je stajao kardan naravno netaknut.
Desava se negde iznad Niksica na "putu" do cuke tj vrha gde je radio relej iako nije neka nadmorska visina, mislim da je svega oko 1400m i odozdo iz Niksica uopste ne deluje kao neko veliko brdo.
Ali, samo deluje iz daljine dok se ne proba koliko je tesko savladati.