Salu na stranu, dok nisam pogledao onaj klip sto je postavio ftj, mislio sam da je ispravnije staviti gume sa boljom sarom napred. I od mene hvala na postavljanju klipa.

Da ali..NexT napisao:Zar nije upravo poenta ABS-a da spreci to o cemu pricas?
Tj onog trenutka kada neki (zadnji) tocak blokira da ga otpusti i zadrzi trakciju?
Ako je pretpostavka da na prednjoj osovini Dunlop ima losije prijanjanje od zadnjeg GY onda si u pravu, preteran je zahtev i sve je ok.trojanac napisao:Vala ga baš pretera sa ovim. Ako je dobra zimska guma, kakve veze ima što je na prednoj osovini Dunlop, a na zadnjoj GY?ljubitelj napisao:Jos nesto, ne stavljaju se ni 2 zimske jednog modela/ proizvodjaca a 2 zimske nekog drugo modela/ proizvodjaca.
Da, da, ali ja pricam o vozilu sa sve cetiri zimske. Meni su dve 4 isti model, ali su dve starije godinu dana i imaju mozda milimetar sare manje. Znaci guma ima odlican grip i do sada mi se nije desilo nikada da je proklizao auto u smislu da mu je pobegao zadnji kraj. Prednji mi je pobegao dva puta, tj pobegao auto preko nosa i to iskljucivo mojom greskom. U oba slucaja je to bilo minimalno, nisam ni iz svoje trake izasao.ljubitelj napisao:Da ali..NexT napisao:Zar nije upravo poenta ABS-a da spreci to o cemu pricas?
Tj onog trenutka kada neki (zadnji) tocak blokira da ga otpusti i zadrzi trakciju?
ABS ne moze da funkcionise ako nema dobrog kontakta gume sa podlogom, tj kada je tocak vec u klizanju i sa sasvim malecnim silama ABS je bez efekta jer ne moze da prenese na podlogu bilo kakav zahtev.
Isto je i sa ESP i bilo cime. Kontakt gume sa podlogom je osnov prenosenja svih sila kretanja jednog vozila i to je limit za vozaca i vozilo.
Ako ABS usled lose podloge i klizanja vozila otpusti kocnicu da bi se zadrzala upravlivost to je upravo situacija kada je ugrozena najvaznija osobina vozila, mogucnost da se bezbedno zaustavi.
Da je ABS takvih mogucnosti kako si naveo onda nam ne bi ni trebale zimske gume po klizavoj podlozi jer bi pretpostavka bila da ABS otpusti kocnice i eto trakcije.A to znamo iz prakse da nije slucaj.
trojanac napisao:Nove ili polovne? Gde si nasao i koja je cifra?
Med napisao:uzeo danas 4 felne celicne.crne.polovne.