Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Re: Corona virus

Post od Heinz »

Zemunska bolnica:

SlikaSlikaSlika
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Grujic napisao: 01 Apr 2020, 11:16 al to njega svakako ne umanjuje ni u kojoj formi.
Ne umanjuje njega kao stručnjaka ni ovo juče, ali je bilo nepotrebno.
Što kaže kolega sa brojevima ako su bili potrebniji pacijentima mogao je neko drugi da održi konferenciju, a ne da gube 2 sata da bi se pojavili 3 minuta i ishisterisali.
Poslednja izmena od Markoni u 01 Apr 2020, 11:25, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
123456
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna

Post od 123456 »

@ljubitelj

Nadam se da neces zameriti, ali stvarno ne mogu da citam :D
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Ti ionako ne čitaš baš kako piše pa je i vrlo preporučljivo da preskočiš, to je uvek dobra opcija za tebe :)
Isto primenim na tvoje često pljuckanje bez povoda i deluje pozitivno ;)
Poslednja izmena od ljubitelj u 01 Apr 2020, 11:28, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Redovi ispred prodavnica od zore. Da li je tako svaki dan, ili se narod plaši totslnog karantina?

T-T

Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Grujic napisao: Za ovo oko podrzavanja ne znam sta da kazem, ima tu raznih varijanti od kojih neke nisu za forum, al to njega svakako ne umanjuje ni u kojoj formi.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk
To sto neko nekog podrzava ili ne podrzava je privatna stvar i izbor. To moze kod drugih da utice negativno, ali ne umanjuje nikako strucnost. Koliko samo znam doktora, koji su u privatnom zivotu govna, ali su sa druge strane vrhunski strucnjaci.
pedja napisao: 01 Apr 2020, 11:28 Redovi ispred prodavnica od zore. Da li je tako svaki dan, ili se narod plaši totslnog karantina?

T-T
Imam utisak da je svaki dan od kad su uveli stanje. Juce u Tempu na bezaniji od pola 8 je vec bio red.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Juče sam utrošio 3 sata na nabavku, koja inače ne traje duže od 20 minuta.
Samo 2 radnje.
Nije ni čudo da je došlo do panike i redova, izazvano pretnjama iz vlasti te biće za koji dan 24h, te nije još danas vreme pa opet biće ako ovo ili ono bude neka brojka, pa ipak neće baš biti odmah već uz najavu....

S obzirom na dosadašnje iskustvo sa prevrtljivim obećanjima i odlukama proteklih nedelja a narod vidi sa kim ima posla logična posledica nepoverenja.
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

123456 napisao: 01 Apr 2020, 11:15
jaksa napisao: 01 Apr 2020, 11:08 Oladi malo sa tim "glupost", nismo ovce čuvali zajedno da sebi daješ tu slobodu u ophodjenju.

Ja sam neki tamo upravnik SZ i bitno mi je da je okrečeno, očišćeno itd.
Ne pitam ja šta bi on želeo i kakav je ostatak Srbije nego kako neko lično može to da toleriše. Sve može da se reši - i da se sedi na glavi referentima u ministarstvu, i da se traže donatori za sredjivanje, ako ima volje.
Ocigledno nisi ni svestan o cemu pises. Covek ne moze da dobije kadar i opremu sto je osnovno, a treba da sredjuje fasadu. On ne vodi salon automobila nego kliniku, gde su glavni problemi iznutra a ne spolja, kao sto ti ocigledno mislis.
Itekako sam svestan, i sa porezima koje plaćam sve to i finansiram. Uostalom, nemam ja šta s tobom da diskutujem, sirov si, ne dopada mi se tvoj način obraćanja pa ću te ignorisati.
Korisnikov avatar
123456
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna

Post od 123456 »

Inace stanje u Slo ostaje stabilno, 39+ od 1300 testiranih. Broj se odrzava na oko 40+ vec 5,6 dana. Ukupno oko 23000 testiranih. Tako da definitivno ovde ne ocekujem neki slabi scenario.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

I opet jedna pozitivna vest iz Holandije. Kazu da su u mesecu martu imali 70% manje infarkta i u opste hitnih srcanih problema. Objasnjenje je bilo ljudi su se skoncentrisali / uplasili od korone :) Inace sinoc slusam price lekara iz zarazenih krajeva (jedne bolnice). Potvrdili su da je 90% bolesnika sa prekomernom kilazom. Njihovo objasnjenje je bilo da su celije masti dobri provodnici za kretanje virusa po telu. Isto tako su vise puta naglasili da u stvari nemaju siru sliku i da nagadjaju kao i da je to samo njihova obzervacija. Na pocetku price su 3 puta ponovili da ne rade diskriminacuju zbog tezine pacijenata :) Od ponedeljka krece ovde masovno testiranje za bolju sliku...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

pedja napisao: 01 Apr 2020, 11:28 Redovi ispred prodavnica od zore. Da li je tako svaki dan, ili se narod plaši totslnog karantina?
Da li se plaši ili ne, ne znam. Znam da sada isti broj ljudi treba da obavi 3x veću nabavku za 2x manje radno vreme prodavnice.
Što daje 6x veće vreme nabavke kao što je ljubitelj konstatovao :)
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Slazem se sa ljubiteljem. Menadzerske funkcije treba prepustiti ljudima koji su se skolovali za to. Lekari nemaju ta znanja, imamo samo stetu na taj nacin. Ne znaju da obezbede sredstva da unapredjivanje poslovanja (inventar i sl.), plus covek manje koji pregleda/operise. Lekari treba da se bave ljudima, a ne menadzerskim poslovima.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Heinz napisao: 01 Apr 2020, 11:22 Evo ti sa infektivne stanje:
...
Zar nije Milan u Zemunskoj?
Edit - u Zemunskoj je
Poslednja izmena od jaksa u 01 Apr 2020, 12:31, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Nema tu pravog odgovora.
Menadzer nema pojma realne aspekte potreba i problema posla i tako dolazimo do u drugim sferama ceste situacije da propise i pravila pisu oni koji nemaju dodira sa praksom.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Imamo u firmi svakodnevno kontakte sa doktorima koji su direktori. Puno vremena se utrosi dok im se objasne osnovne stvari (koje bi npr. ekonomista u 3s resio), i dok to urade.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Zaključana tema