Corona virus
Re: Corona virus
Mora u zivotu nekad i stativa, to ne menja moj stav prema njemu.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- steva_anya
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
- Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011
Nikom ja od njih ne verujem.
Kon se tada izvukao, milioni € su bili u pitanju.
Sad je taj Novartis vlasnim Torlaka.
Kon se tada izvukao, milioni € su bili u pitanju.
Sad je taj Novartis vlasnim Torlaka.
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
"Države kao npr. Švedska ili Južna Koreja imaju drugačiji pristup u svojoj koncepciji suprotstavljanja koronavirusu. Oni zapravo poznaju i od početka odgovorno primjenjuju svima nam dostupan alat - socijalnu distancu. Razlika između njihovih društvenih elita i ovih koje na nama treniraju strogoću je da prvi imaju razrađene procedure u takvim slučajevima, odmah reagiraju, sve jasno i transparentno komuniciraju svojim građanima i traže odgovornost, a kažnjavaju one koji ne poštuju pravila. Kratko rečeno tamo svi žive i dalje rade uz određene korekcije svojih svakodnevnih navika.
Ovi drugi ne razumiju što se događa, nemaju procedure niti blagog pojma što raditi, odgađaju reakciju i na kraju uvode diktaturu, da pokažu svoju važnost i lažnu odlučnost pri čemu uništavaju život odgovornoj većini kažnjavajući ih nemogućnošću rada i brige za sebe i svoje, a ne penaliziraju neodgovornu manjinu, koja ionako ne brine ni za sebe, a kamoli za druge. Eto upravo taj mehanizam baziran na neznanju i neodgovornosti društvenih lidera već generacijama uništava kvalitetu građanstva kojim upravlja."
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Tvoj post mi je bio povod da napišem nešto što je podsećanje za sve. Nije mi namera da ti menjam mišljenje, niti dovodim u pitanje stručnost Kona. On je u ovom trenutku od najveće važnosti pored drugih u kriznom štabu. Stručnost nema veze sa tim da li neko ima velike sise, šminka se, priča previše viceva ili promoviše nepotrebnu vakcinu jer je narod sklon da formira kompletno mišljenje o nekom na osnovu ličnih simpatija i antipatija i pri tome, bez obzira što su laici, uzima za pravo da nekoga proglašava stručnim, a nekog nekompetentnim.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Ostavi samo poreklo ove pameti molim te...Bax napisao: 10 Apr 2020, 10:55"Države kao npr. Švedska ili Južna Koreja imaju drugačiji pristup u svojoj koncepciji suprotstavljanja koronavirusu. Oni zapravo poznaju i od početka odgovorno primjenjuju svima nam dostupan alat - socijalnu distancu. Razlika između njihovih društvenih elita i ovih koje na nama treniraju strogoću je da prvi imaju razrađene procedure u takvim slučajevima, odmah reagiraju, sve jasno i transparentno komuniciraju svojim građanima i traže odgovornost, a kažnjavaju one koji ne poštuju pravila. Kratko rečeno tamo svi žive i dalje rade uz određene korekcije svojih svakodnevnih navika.
Ovi drugi ne razumiju što se događa, nemaju procedure niti blagog pojma što raditi, odgađaju reakciju i na kraju uvode diktaturu, da pokažu svoju važnost i lažnu odlučnost pri čemu uništavaju život odgovornoj većini kažnjavajući ih nemogućnošću rada i brige za sebe i svoje, a ne penaliziraju neodgovornu manjinu, koja ionako ne brine ni za sebe, a kamoli za druge. Eto upravo taj mehanizam baziran na neznanju i neodgovornosti društvenih lidera već generacijama uništava kvalitetu građanstva kojim upravlja."
Ovi što danas pišu o diktaturi očigledno nemaju pojma šta je diktatura, pa ovi nisu sposobni za vlast bez sprdnje a kamoli diktaturu.
Za diktaturu treba da bude ili ozbiljna ekipa na vlastili ili žešće ovce pod tom vlašću.
Ove mere donose ljudi koji su nesposobni za bilo kakvu vlast a da bi zaštitili i upropašteno zdravstvo koje nema kapaciteta da se izbori sa masovnijom epidemijom.
A pošto ne živite u Švedskoj ili Južnoj Koreji onda nema smisla pričati o tome kakve su ovde mere jer ovde ne žive ni Šveđani ni Južnokorejanci nego balkanci...
Pa
Boringly average, but also perfect for school run mums
- Pulp Fiction
- Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
- Garaža: Astra G 1.7 dti
http://www.politika.rs/scc/clanak/45196 ... 2dFOrw9lOg
Sad pošto su oni skoro jedini ovakvi ili su najpametniji ili najgluplji, treće nema. Ali brojevi kažu 800 mrtvih i 10m stanovnika. Nije malo, a biće i gore. Pri tome treba uzeti u obzir da Švedska nije gusto naseljena zemlja, a i sami oni nisu najdruštveniji narod na svetu, šta bi bilo da je drugačije, da li bi smeli ovakav pristup?
Sad pošto su oni skoro jedini ovakvi ili su najpametniji ili najgluplji, treće nema. Ali brojevi kažu 800 mrtvih i 10m stanovnika. Nije malo, a biće i gore. Pri tome treba uzeti u obzir da Švedska nije gusto naseljena zemlja, a i sami oni nisu najdruštveniji narod na svetu, šta bi bilo da je drugačije, da li bi smeli ovakav pristup?
- Ji 4Tze
Je l samo ozbiljni slučajevi idu na respirator?
http://www.politika.rs/scc/clanak/45196 ... ronavirusu
http://www.politika.rs/scc/clanak/45196 ... ronavirusu
https://www.worldometers.info/coronavirus/Сада, каже, 74-75 клиничких респиратора има слободних, иако је велики број пацијената на респираторима
127+75=1008?Serious/Critical
127
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Sta si sabrao, ne kapiram?
Sent from my HTC U11 using Tapatalk
Pa broj ljudi na respiratorima sa koronom i broj slobodnih respiratora, to dodje oko 200 uredjaja za koronu.
- Grujic
- Moderator
Ima ih vise, a iz konteksta teksta bih shvatio da se radi samo o KC Nis.
Btw, prica o respiratorima je malo popularizovana, ako mene pitate bitnije je da ima dovoljno full zastitne opreme za sve u posrednom i neposrednom kontaktu sa obolelima (potvrdjenim i suspektnim)
Btw, prica o respiratorima je malo popularizovana, ako mene pitate bitnije je da ima dovoljno full zastitne opreme za sve u posrednom i neposrednom kontaktu sa obolelima (potvrdjenim i suspektnim)
Kon je svojevremeno u jeku kampanje za te vakcine primio istu pred TV ekipama, valjda da bi pokazao da su bezopasne i da svi treba da ih prime. Od ljudi iz njegovog najblizeg profesionalnog okruzenja sam saznao da je u stvari primio koktel vitamina. Jeste trenutno najstrucniji, jedini se nije smejao na cuvenoj konferenciji 26.02. ali mu ne treba apriori poklanjati poverenje.
Respiratori su zamenili autoputeve i fabrike.
- Grujic
- Moderator
Njega se ne secam, meni je Tomica ostao upecetljiviji sa tim javnim primanjem vakcine
- Ji 4Tze
Samo sam preleteo informaciju, nisam skapirao da je samo za Niš... izvinjavam seGrujic napisao: 10 Apr 2020, 14:01 Ima ih vise, a iz konteksta teksta bih shvatio da se radi samo o KC Nis.

Nije u samoizolaciji a sin mu ima koronu.
http://rs.n1info.com/Vesti/a587623/Vuci ... avlju.html
Ja slusam lekare...i nemojte lekare da pitate za mene, pitajte mene
http://rs.n1info.com/Vesti/a587623/Vuci ... avlju.html
Ja slusam lekare...i nemojte lekare da pitate za mene, pitajte mene