Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Re: Corona virus

Post od Bax »

Mora u zivotu nekad i stativa, to ne menja moj stav prema njemu.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Nikom ja od njih ne verujem.
Kon se tada izvukao, milioni € su bili u pitanju.

Sad je taj Novartis vlasnim Torlaka.
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Nisam imao pojma da je Institut Torlak prodat. :o Strašno.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

"Države kao npr. Švedska ili Južna Koreja imaju drugačiji pristup u svojoj koncepciji suprotstavljanja koronavirusu. Oni zapravo poznaju i od početka odgovorno primjenjuju svima nam dostupan alat - socijalnu distancu. Razlika između njihovih društvenih elita i ovih koje na nama treniraju strogoću je da prvi imaju razrađene procedure u takvim slučajevima, odmah reagiraju, sve jasno i transparentno komuniciraju svojim građanima i traže odgovornost, a kažnjavaju one koji ne poštuju pravila. Kratko rečeno tamo svi žive i dalje rade uz određene korekcije svojih svakodnevnih navika.
Ovi drugi ne razumiju što se događa, nemaju procedure niti blagog pojma što raditi, odgađaju reakciju i na kraju uvode diktaturu, da pokažu svoju važnost i lažnu odlučnost pri čemu uništavaju život odgovornoj većini kažnjavajući ih nemogućnošću rada i brige za sebe i svoje, a ne penaliziraju neodgovornu manjinu, koja ionako ne brine ni za sebe, a kamoli za druge. Eto upravo taj mehanizam baziran na neznanju i neodgovornosti društvenih lidera već generacijama uništava kvalitetu građanstva kojim upravlja."
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Bax napisao: 10 Apr 2020, 07:05 Mora u zivotu nekad i stativa, to ne menja moj stav prema njemu.
Tvoj post mi je bio povod da napišem nešto što je podsećanje za sve. Nije mi namera da ti menjam mišljenje, niti dovodim u pitanje stručnost Kona. On je u ovom trenutku od najveće važnosti pored drugih u kriznom štabu. Stručnost nema veze sa tim da li neko ima velike sise, šminka se, priča previše viceva ili promoviše nepotrebnu vakcinu jer je narod sklon da formira kompletno mišljenje o nekom na osnovu ličnih simpatija i antipatija i pri tome, bez obzira što su laici, uzima za pravo da nekoga proglašava stručnim, a nekog nekompetentnim.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Bax napisao: 10 Apr 2020, 10:55
"Države kao npr. Švedska ili Južna Koreja imaju drugačiji pristup u svojoj koncepciji suprotstavljanja koronavirusu. Oni zapravo poznaju i od početka odgovorno primjenjuju svima nam dostupan alat - socijalnu distancu. Razlika između njihovih društvenih elita i ovih koje na nama treniraju strogoću je da prvi imaju razrađene procedure u takvim slučajevima, odmah reagiraju, sve jasno i transparentno komuniciraju svojim građanima i traže odgovornost, a kažnjavaju one koji ne poštuju pravila. Kratko rečeno tamo svi žive i dalje rade uz određene korekcije svojih svakodnevnih navika.
Ovi drugi ne razumiju što se događa, nemaju procedure niti blagog pojma što raditi, odgađaju reakciju i na kraju uvode diktaturu, da pokažu svoju važnost i lažnu odlučnost pri čemu uništavaju život odgovornoj većini kažnjavajući ih nemogućnošću rada i brige za sebe i svoje, a ne penaliziraju neodgovornu manjinu, koja ionako ne brine ni za sebe, a kamoli za druge. Eto upravo taj mehanizam baziran na neznanju i neodgovornosti društvenih lidera već generacijama uništava kvalitetu građanstva kojim upravlja."
Ostavi samo poreklo ove pameti molim te...

Ovi što danas pišu o diktaturi očigledno nemaju pojma šta je diktatura, pa ovi nisu sposobni za vlast bez sprdnje a kamoli diktaturu.
Za diktaturu treba da bude ili ozbiljna ekipa na vlastili ili žešće ovce pod tom vlašću.
Ove mere donose ljudi koji su nesposobni za bilo kakvu vlast a da bi zaštitili i upropašteno zdravstvo koje nema kapaciteta da se izbori sa masovnijom epidemijom.
A pošto ne živite u Švedskoj ili Južnoj Koreji onda nema smisla pričati o tome kakve su ovde mere jer ovde ne žive ni Šveđani ni Južnokorejanci nego balkanci...
Pa
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Pulp Fiction
Reactions:
Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
Garaža: Astra G 1.7 dti

Post od Pulp Fiction »

http://www.politika.rs/scc/clanak/45196 ... 2dFOrw9lOg

Sad pošto su oni skoro jedini ovakvi ili su najpametniji ili najgluplji, treće nema. Ali brojevi kažu 800 mrtvih i 10m stanovnika. Nije malo, a biće i gore. Pri tome treba uzeti u obzir da Švedska nije gusto naseljena zemlja, a i sami oni nisu najdruštveniji narod na svetu, šta bi bilo da je drugačije, da li bi smeli ovakav pristup?
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:

Post od Ji 4Tze »

Je l samo ozbiljni slučajevi idu na respirator?

http://www.politika.rs/scc/clanak/45196 ... ronavirusu
Сада, каже, 74-75 клиничких респиратора има слободних, иако је велики број пацијената на респираторима
https://www.worldometers.info/coronavirus/
Serious/Critical
127
127+75=1008?
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Sta si sabrao, ne kapiram?

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Pa broj ljudi na respiratorima sa koronom i broj slobodnih respiratora, to dodje oko 200 uredjaja za koronu.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Ima ih vise, a iz konteksta teksta bih shvatio da se radi samo o KC Nis.

Btw, prica o respiratorima je malo popularizovana, ako mene pitate bitnije je da ima dovoljno full zastitne opreme za sve u posrednom i neposrednom kontaktu sa obolelima (potvrdjenim i suspektnim)

Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

Kon je svojevremeno u jeku kampanje za te vakcine primio istu pred TV ekipama, valjda da bi pokazao da su bezopasne i da svi treba da ih prime. Od ljudi iz njegovog najblizeg profesionalnog okruzenja sam saznao da je u stvari primio koktel vitamina. Jeste trenutno najstrucniji, jedini se nije smejao na cuvenoj konferenciji 26.02. ali mu ne treba apriori poklanjati poverenje.
Grujic napisao: 10 Apr 2020, 14:01Btw, prica o respiratorima je malo popularizovana
Respiratori su zamenili autoputeve i fabrike.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Njega se ne secam, meni je Tomica ostao upecetljiviji sa tim javnim primanjem vakcine

Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:

Post od Ji 4Tze »

Grujic napisao: 10 Apr 2020, 14:01 Ima ih vise, a iz konteksta teksta bih shvatio da se radi samo o KC Nis.

Btw, prica o respiratorima je malo popularizovana, ako mene pitate bitnije je da ima dovoljno full zastitne opreme za sve u posrednom i neposrednom kontaktu sa obolelima (potvrdjenim i suspektnim)
Samo sam preleteo informaciju, nisam skapirao da je samo za Niš... izvinjavam se :thumbdown:
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

Nije u samoizolaciji a sin mu ima koronu.

http://rs.n1info.com/Vesti/a587623/Vuci ... avlju.html

Ja slusam lekare...i nemojte lekare da pitate za mene, pitajte mene :D
Zaključana tema