Samo za ona vozila koje se mogu registrovati, za ona koja nije moguče sada može se voziti dok se ne steknu uslovi tj MUP ne proradi. Tako mi je preneto, nema kontrole registracionih nalepnica dok ovo traje-neko interno uputstvo ministra. Ukinute su one tzv. rutinske kontrole.
Zbog toga što nije moguće sva vozila registrovati, sada se rade samo procedure produženja i prve registracije vozila.
Sve ostale procedure, obnavljanje ranije već registrovanog vozila kome su istekle tablice, promena podataka vozila, atesti, promena reg. područja, promena vlasnika u saobraćajnoj i slično sada nije moguće obaviti.
Info je od poznanika koji je upućen, tj dobijeno je od nekog šefa lokalne saobraćajne policije.
I zaista za ovih mesec i malo jače nisam video ni jedno zaustavljanje, prošao sam barem pored 20tak patrola, prevezao blizu 2,000km, a i radio još nešto što nije za forum.
Nikakav problem niti sam ja imao niti sam čuo da je neko imao usled istekle nalepnice.
ps. odmah da napišem, ne znam koji je delovodni broj ili nazive te uredbe/ depeše/ zaključka/ naredbe šta već, tako mi je rečeno i ono što sam video u praksi se poklapa sa time da se ne vrši zaustavljanje radi provere. Osim naravno ako se načini saobraćajni prekršaj pa zaustavljanje radi kažnjavanja.