Detailing

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Re: Detailing

Post od nidza »

I šta sa tim mož' se radi, kako funkcioniše?
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Hladi pivo dok detaljiše?

T-T

Korisnikov avatar
rele
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2012, 21:11
Garaža: Honda CB 750 Four K,Ducati Scrambler F.T,Honda Monkey,Cupra Formentor,Fiat 500C
Kontakt:

Post od rele »

nidza napisao: 17 Jun 2020, 12:57 I šta sa tim mož' se radi, kako funkcioniše?
Baci pogled na YT pa ce ti sve biti jasno,da ne tupim ovde.
Korisnikov avatar
petarboj
Reactions:
Pridružio se: 19 Mar 2013, 16:47

Post od petarboj »

Turtle Wax Ceramic Spray je stvarno odličan. Malo treba paziti pri nanošenju jer ako je auto vruć jako brzo se suši i onda mora da se baš ozbiljno trlja da nestanu "šare". Ali ako se nanese kako treba - sjajno. Juče odradio prvu ruku, danas drugu. Jako zadovoljan. Jedino ga nisam stavio na šoferku, tu sam stavio Turtle Wax rain repellant.

Slika

Slika

Sent from my Mi Max 3 using Tapatalk

Nestado
Reactions:
Pridružio se: 20 Avg 2015, 13:00

Post od Nestado »

Predobro izgleda, svaka cast. Nisam siguran da li moze na stakla da se stavlja. Bolje zastiti farove i stop svetla.
Korisnikov avatar
petarboj
Reactions:

Post od petarboj »

Hvala :) Ja što sam gledao po netu - može na sve :D farove i štopke sam naravno odradio. Na kraju sam danas pošto je prva krpa već bila fino vlažna odradio i felne :) nek ide život :D svakako prvu krpu bacam, svoj posao je odradila :)

Trenutno tražim ženomobil i prvi pik je Clio IV, i to ona crvena njihova boja. Uh što bih to voleo da vidim sa ovom kornjačom :D

Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Da li možeš da uporediš ovo sa Sonaxom bsd, ako si ga imao?
Videh na KP kod onog prodavca i neko slično sredstvo ali bez prskalice i 1,25L za istu cenu, pa se pitam da li je možda bolje uzeti to.
Korisnikov avatar
petarboj
Reactions:

Post od petarboj »

Nisam imao taj Sonax, imao sam Turttle Ice (providno/plava flaša) i ovo mi za sada deluje bolje. Kontam da ću u nekom momentu da stavim treći sloj ovoga i posle toga samo Meg last touch detailer. Do jeseni :)

Ne znam dal razmišljam kako treba, jbg amater, ali ja to delim na neki vosak/keramiku za bazu koji odradiš retko ali temeljno i onda jedan detailer za češće mackanje da dopuniš efekat baze. Taj Sonax je više ovo drugo.

Taj veliki zeleni bez pumpice je kombinacija ovog keramiku spreja sa polirom, nešto ne volim takva rešenja. Eventualno bih uzeo dodatno onaj hybrid 3in1 (pink boje) ali pošto već imam Meg koristiću njega (dobar je a i miris je fantazija :D ).

Kako god, ako se želi zadržati efekat - što ređe na samouslužne. Tj može, ali samo voda za spiranje prašine... Postoje šamponi koji su blagi za vosak, imam jedan takav, pa ću jednom mesečno oprati kod mojih kući, a do tada 100 din, sperem prašinu i meg.

Nestado
Reactions:

Post od Nestado »

Sonax je ditejler i nece da traje vise od 1 mesec mada i to tesko. Uopste ne mogu da se porede jer nisu za istu namenu.
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Hvala!
:pivo:
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Nestado napisao:Sonax je ditejler i nece da traje vise od 1 mesec mada i to tesko. Uopste ne mogu da se porede jer nisu za istu namenu.
Nece da bude ;)

Celu zimu je izdrzao. Na kraju je pokazivao znake umora, ali i dalje je odradjivao.
Ruku na srce i nije bila jaka zima.

Gesendet von meinem Redmi Note 5 mit Tapatalk

Nestado
Reactions:

Post od Nestado »

Kod mene tesko da ce da izdrzi i jedan mesec. Onoliko soli, blata, kisa, prasine i sta sve ne je skinulo Meguiars gold class paste wax za 2 meseca.
Korisnikov avatar
Eskimko
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2018, 22:15
Garaža: Citroën C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od Eskimko »

Jel koristio neko ovaj turtle wax hard shell shine? Koliko moze da potraje kad se nanese, da se ne mucim ako ce da izdrzi samo mesec dana. :sesir:
Prikačeni fajlovi
Screenshot_20200620-212133_KupujemProdajem.jpg
Screenshot_20200620-212133_KupujemProdajem.jpg (60.39 KiB) Pogledano 2597 puta
Nestado
Reactions:

Post od Nestado »

U idealnim uslovima najvise 6 meseci ali to je prosto nemoguce. Racunaj 2 meseca top.
Korisnikov avatar
vitezkoja
Reactions:
Pridružio se: 16 Nov 2012, 21:17
Garaža: w202 C200 KOMPRESSOR

Post od vitezkoja »

Nabavio sam i ja ovu kzbur polir masinu. Nisam ih nikad koristio, na sta da pripazim kod prve upotrebe i koju pastu da kupim?
Odgovori