Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Re: Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)

Post od Kuzmanovic »

Ne pije mi ta prica vodu za plejer pogotovo ako se poredi radio zvuk vs. zvuk sa usb. Takodje mislim da zvucna izolacija na haubi ne doprinosi akustici muzike u kabini, ja sam mislio da si radio izolaciju vrata, koseva i poda.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Editovao sam post, pročitaj šta dam dodao. Zvuk je super po svim osnovama, šta god da porediš. Meni je inače lično jedino merodavan CD kvalitet zvuka. Ako je on dobar - sve je dobro. :)

Što se tiče zvučne izolacije i akustike, akustika je takva kakva je i tu se ne može mnogo, trudim se da što više utišam zvukove od motora i točkova. Svaka dodata/urađena sitnica se odmah oseti.

TT

Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Nisam se do sada sretao sa fabrickim plejerom u Puntu, ali znajuci fabricke plejere iz drugih modela obicno ne pružaju ono sto pruzi kasnija ugradnja aftermarket plejera. A znajuci kvalitet ostalih elemenata u Puntu, sumnjam da je Fiatov plejer izuzetak od tog pravila. Jedino verujem da woofer znacajno doprinosi utisku kvaliteta muzike. Uostalom, to se lako moze proveriti ako se ukaze prilika na nekom skupu. :)

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Plejer je Blaupunkt i stvarno je odličan. Da, na nekom od sledećih okupljanja možemo narežemo na CD neku test numeru pa je pustimo u oba auta i videće se odmah razlike ako ih ima (a sa subwooferom ih ima itekako). :)

TT

Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Vise sam mislio na zamenu plejera u jednom od automobila, a ne ciji automobil ima bolju muziku. Neka bude da imas bolju muziku, posto vidim da forsiras svoje, dok meni cilj nije nikakvo nadmetanje.

Kod mene u kolima od fabricke muzike su ostali saml visokotonci u prednjim vratima. Donji zvucnici u vratima sa trulim membranama ce leteti napolje cim nadjem/narucim druge zvucnike, a pozadi su neki Kenwood 2sistemski.

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Od čega su trule membrane?

Btw, kad smo već kod zvučnika, opet mi izgleda crkao jedan tviterčić (visokotonac) napred. Ovo je već drugi ili treći put da ih menjam. Da li je to toliko nekvalitetno ili imam neki problem kada često crkavaju?

TT

Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Ustvari nije membrana nego onaj deo po obodu koji omogućava zvucniku da se krece, valjda se zove oslanjanje. Pretpostavljam da su istrulili od vremena, 12 godina traju.

Ja sam menjao jedan visokotonac do sad, zamenjen je novim fabrickim. Ako si uzeo polovan, jasno je sto crkava.

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Polovan, naravno, gde da nađem nove?

TT

Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Nije ni cudo sto crkava. Kod Radoslava iz Kraljeva: https://www.kupujemprodajem.com/automob ... s/33323383

Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Saša, imaju li filter tviteri?
Da ne ubacuješ na njih pun opseg fq?
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Kuzmanovic napisao: 13 Jul 2020, 16:51 Ustvari nije membrana nego onaj deo po obodu koji omogućava zvucniku da se krece, valjda se zove oslanjanje. Pretpostavljam da su istrulili od vremena, 12 godina traju.

Ja sam menjao jedan visokotonac do sad, zamenjen je novim fabrickim. Ako si uzeo polovan, jasno je sto crkava.

Imas servis zameni to za neku sicu, nosac zvucnka.

Dok visokotonci po pravilu riknjaaju od loseg signala iz pojacala, koje je loseg kvaliteta.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Mislim da imajuSlika

TT

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Prednja strana

Slika

Inače, imam još uvek one tvoje Alpine ali nemaju isto kačenje i veći su pa ispadaju, lupkaju... pa sam zato prvom prilikom nabavio originalne i postavio opet sve da bude fabrika.

TT

Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Ma mislim da su loseg kvaliteta tj da imaju ogranicen rok trajanja. Taj sto si stavio polovni je sigurno sa nekog Punta starijeg od tvog, sto znaci da vec sad ima vise radnih sati nego taj tvoj sto je riknuo.

Inace, narucio sam fabricki woofer sa kp. Verovatno stize u sredu.

Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Visokotonac ne crkava, on se spaljuje. Mozda je kondis se isusio, mozda sam zvucnik radi i dalje. Inace kodis ti je skretnica.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Odgovori