Ne brže od života!
Re: Ne brže od života!
Ima. Al cinjenica da >95% vozaca u SRB sece krivine vise nego sto treba.
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Ne razumem zasto je ovo opterecenje, a pogotovo ne za auto?ChobbyNS napisao: 21 Jul 2020, 08:07 Pa ne secem krivinu ako ne vidim iza nje naravno.
Najbolje da pratim svoju traku non stop, prvo sto je opterecenje za mene a onda i za auto...
Ne kazem da nikad nisam zgazio belu liniju, ali cak i kada brzo vozim maksimalno se trudim da ostanem u svojoj traci.
Ja uglavnom tezim da vozim tom trakom kojom treba. Ako stalno seces, stvaras losu naviku i jednog dana mozda se ne vratis dovjno brzo, posebno ako u susret ide jos jedan koji sece.
Plus, ako vozis odgovarajucom trakom, vremenom si vise svestan gde su ti tockovi i dokle mozes da teras auto, sto je posebno korisno kad si primoran da ides uzanim putevima. Kad se setim na Kritu put do one plaze sa crvenim peskom - valjda elafonisi, ono je bio bas uzan put, jos kad ti u susret naidje bus.
Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
Plus, ako vozis odgovarajucom trakom, vremenom si vise svestan gde su ti tockovi i dokle mozes da teras auto, sto je posebno korisno kad si primoran da ides uzanim putevima. Kad se setim na Kritu put do one plaze sa crvenim peskom - valjda elafonisi, ono je bio bas uzan put, jos kad ti u susret naidje bus.
Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
Šta je tačno mogao da uradi? Ja pozovem policiju da prijavim takvo vozilo, ali ovde ni to ne bi pomoglo. Uopšte ne prezam da okrenem momentalno stanicu nbgd ako je kod mene u kraju ili 192, ako je van grada, kad uočim pijanog ili drogiranog vozača.ftj napisao: 20 Jul 2020, 15:27 I ovaj sto je snimao snosi moralnu odgovornost jer nije pokusao nista da bi ovo sprecio.
Pa ako ti sečeš u jednom smeru onaj što ti dolazi iz suprotnog smera može samo da se udaljava od tebe jer nije prirodno da oboje sečete krivinu prema beloj liniji.
A što se tiče Ivanovog pitanja, pa meni je nekako logično da ako vozim 100-110 i gledam da držim točkove što ravnije moguće da će trap manje da se nateže i muči nego kad bih gađao svaku krivinu da ostanem 100% u svojoj traci.
A što se tiče Ivanovog pitanja, pa meni je nekako logično da ako vozim 100-110 i gledam da držim točkove što ravnije moguće da će trap manje da se nateže i muči nego kad bih gađao svaku krivinu da ostanem 100% u svojoj traci.
Upravo to.lami napisao:Ako stalno seces, stvaras losu naviku i jednog dana mozda se ne vratis dovjno brzo, posebno ako u susret ide jos jedan koji sece.
@nidza
Da svira? Cim je on uzeo da snima pre bih rekao da je njemu situacija delovala smesno i zabavno.
Ne može ovo da se reši sviranjem, ovaj ne zna gde je. Može samo da se minimizira šteta, da sprečiš nekog iza tebe da se približi i da pozoveš policiju. Kad bi postojao način da obavestiš vozilo koje ide u susret to bi bilo rešenje, ali nažalost to nije moguće sem blicanjem ako je put sasvim ravan.
- Ivan
Vozi onda sporije pa stedi trap? Ako je to vec jedan od prioriteta pri voznji.ChobbyNS napisao: 21 Jul 2020, 14:07 Pa ako ti sečeš u jednom smeru onaj što ti dolazi iz suprotnog smera može samo da se udaljava od tebe jer nije prirodno da oboje sečete krivinu prema beloj liniji.
Zar nije zanimljivije sto vise krivina, a ne sto vise ispravljanja i pravca?
Inace bas popizdim kada neko sece blage pregledne krivine ispred mene, a gde je dozvoljeno preticanje, ne mogu da preteknem jer se bojim da ce me oguliti...
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Vožnja je naravno udobnija (za saputnike) kada se krivine seku.Ivan napisao: Inace bas popizdim kada neko sece blage pregledne krivine ispred mene, a gde je dozvoljeno preticanje, ne mogu da preteknem jer se bojim da ce me oguliti...
Verovatno najviše iz tog razloga sečem pregledne krivine...na autoputu pogotovo.
Edit:
Evo kako ja na ovoj deonici sečem krivine, 2:05 i 2:20.
https://streamable.com/j9d92x
Navika mi je da sečem krivine zbog kamiona jer ako je roba visoka i teška nije baš pametno cimati kamion levo desno.
@Ivan lepo je voziti po krivinama kada se vozi neki auto našpanovan za to i kad si sam a to često nije slučaj kad se negde putuje, bar u mom slučaju.
@Ivan lepo je voziti po krivinama kada se vozi neki auto našpanovan za to i kad si sam a to često nije slučaj kad se negde putuje, bar u mom slučaju.
- YUgisa
- Pridružio se: 29 Jan 2014, 18:52
- Garaža: Yugo 1.1EFI
- Kontakt:
Sem malo Miseluka, ne izlazim iz svoje trake u krivinama makar koliko dinamicno vozio, cak i kad ima nekoliko traka u mom pravcu bez obzira na vidljivost. Ali na pravcima na putevima gde nema mnogo saobracaja, preferiram da vozim po sredini sto zbog cestih kratera sto zbog malo vise vremena za reakciju ako iskoci neka zivuljka. Mada kad vidim vozilo u daljini ispred ili iza mene, vratim se u svoju traku.
Being second is to be the first of the ones who loose...
- Ivan
Choby kapiram naviku zbog kamiona, ajde udobnost donekle mada to moze lako da se iskompenzuje sporijom voznjom, ali trap
Послато са Mi MIX 2 помоћу Тапатока

Послато са Mi MIX 2 помоћу Тапатока
Pa brate, znas da vozim alfu 

-
- Pridružio se: 16 Maj 2016, 23:15
I te kako moze se resiti sa sviranjem i blicanjem. Vec sam opisao moje predjasno iskustvo. Cak i da ne uspes nista da uradis, bar si nesto pokusao a ovako? Sedis i cekas da se nesreca desi i jos snimas?Zvanje policije nema mnogo smisla iz razloga da oni ili nece reagovati ili ce reagovati kada se nesreca desi.nidza napisao: 21 Jul 2020, 14:28 Ne može ovo da se reši sviranjem, ovaj ne zna gde je. Može samo da se minimizira šteta, da sprečiš nekog iza tebe da se približi i da pozoveš policiju. Kad bi postojao način da obavestiš vozilo koje ide u susret to bi bilo rešenje, ali nažalost to nije moguće sem blicanjem ako je put sasvim ravan.
Vidim ovde dosta kamikaze i stvarno vas ne razumem kako vam nije sram i jos da se time hvalite i pronalazite isprike trap, auto bla...bla...bla...
Da mi prostite, pun mi je kurac takvih vozaca, odem do Mavrovo i od 5 vozaca sa kojima se razminem 3-4 voze u moju traku

^+1
Послато са SM-A715F помоћу Тапатока
Послато са SM-A715F помоћу Тапатока