Ne brže od života!
Re: Ne brže od života!
Ja sam baš često po putevima Srbije, i iskreno se ne sećam da me je neko ugrozio tako što seče krivinu. A opet mi se dešava da se mimoilazim sa motoristom kome su točkovi u njegovoj, a glava u mojoj traci. Ja presečem kada sam sam na putu, i kada je puna preglednost, i evo za 20 godina nisam stekao naviku da to uradim i u drugim slučajevima. Meni se recimo mnogo češće dešava da na izlazu na pravac moram da kočim zbog nekoga iz suprotnog smera ko je u preticanju. Loših procena ima baš dosta.
Što se tiče konkretne situacije slažem se sa kolegom Superb III, mislim da treba pokušati bilo šta, blicanje, sviranje, dranje, šta god.
Sent from my P00A using Tapatalk
Što se tiče konkretne situacije slažem se sa kolegom Superb III, mislim da treba pokušati bilo šta, blicanje, sviranje, dranje, šta god.
Sent from my P00A using Tapatalk
- YUgisa
- Pridružio se: 29 Jan 2014, 18:52
- Garaža: Yugo 1.1EFI
- Kontakt:
Pre bih rekao alkohol ali ok...Superb III napisao: 21 Jul 2020, 23:07 Najveca opasnost na Balkanu je brza voznja i preticanje preko pune linije i kracenje trake...
Being second is to be the first of the ones who loose...
Mislim da ste preoptimistični u sopstvenu sposobnost da utičete na vozača pod dejstvom nekih supstanci, vozeći iza njega na bezbednoj udaljenosti. Nije on zbunjen pa mu treba skrenuti pažnju, on bre ne zna gde je, čim je u tom stanju seo da vozi uopšte.
Mnogo vam je bitnije da zaštitite druge učesnike u saobraćaju, ako za to postoji način, a najpre putnike u svom vozilu i sebe.
Mnogo vam je bitnije da zaštitite druge učesnike u saobraćaju, ako za to postoji način, a najpre putnike u svom vozilu i sebe.
-
- Pridružio se: 16 Maj 2016, 23:15
Dzaba i da nisi pijan ako si idiot.(da se ne razumemo pogresno ne mislim na tebe vec opsto). Ako od 10 vozaca , 7-8 sa kojima se razmines gaze liniju ili voze sa neki deo u tvojoj traci ja iskreno ubedjan sam da nema sanse da su svi pijani vec vecina nih su teski bahati idioti,koji misle da su Shumaher i najcesce voze brze od sto mogu da iskontroliraju auto u krivinu pa ulaze u drugu traku. Kao sto rekoh vozio sam svugde po Evropi, nisam nikada imao problem da se razminem sa nekoga koji gazi liniju ili ulazi u moju traku. Cak i "balkanci" koji nas ima poprilicno na "zapad" postuju pravila kada su tamo i ne voze divjacki . Secam se reci instruktora daaavno kada sam ucio da vozim kada mi je rekao kada je puna linija smatraj to da je zid. Tako i se ponasaj, uvek vozi i drzi svoju traku. JBG danas 80% ljudi ni lekarsko ne bi trebalo da prodju a za vozacko znaje i da ne pricam. U mnogoj meri saobracajna kultura mnogo govori i o kulturi tog naroda.YUgisa napisao: 22 Jul 2020, 08:43Pre bih rekao alkohol ali ok...Superb III napisao: 21 Jul 2020, 23:07 Najveca opasnost na Balkanu je brza voznja i preticanje preko pune linije i kracenje trake...
- YUgisa
- Pridružio se: 29 Jan 2014, 18:52
- Garaža: Yugo 1.1EFI
- Kontakt:
Da ali zamisli kad taj idiot popije? Kao neko ko ne konzumira alkohol i bio uvek zaduzen da vodi racuna o odraslim osobama koje se ponasaju kao deca od 3-4 godine, vise me strah pijanih nego onih sto brze voze, ali se slazem da je sve veca kolicina idiota za volanom koji ne da ne znaju osnovne zakone u saobracaju nego ni osnovnu fiziku...
Being second is to be the first of the ones who loose...
Ja se vise plasim tih sto voze strebersku voznju i 100% po propisu, taj je najopasniji ako krene nesto kako ne treba.
Ja vozim tako da nikad vozila ispred i iza mene ne dovodim u neprijatnu situaciju a kako vozim kad nema nikog to je samo moja stvar.
Ja vozim tako da nikad vozila ispred i iza mene ne dovodim u neprijatnu situaciju a kako vozim kad nema nikog to je samo moja stvar.
-
- Pridružio se: 16 Maj 2016, 23:15
A ko voze "streberski"? Pocetnici mozda? Da oni (pocetnici) su opasni posto danas se dozvole kupuju ili poklanjanju i retko ko stvarno zna da vozi sto moze da se vidi iz saobracaj oko nas. Ostalo su sve izgovori, izgovori i izgovori...
Ja vozim streberski, priznajem.
Mozda sam nekad malo ovo ono kroz zuto al retko.
Mozda sam nekad malo ovo ono kroz zuto al retko.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Ne brže od života!
Moraju vozaci da upoznaju svoj auto, da znaju gde su limiti i sta moze taj auto. Zbog toga ljudi dodju u rizicnu situaciju i nazalost plati se glavom.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Spoznaja limita današnjih kola u normalnom saobraćaju je daleko od normalnog.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
- Mladen7
- Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
- Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon
Tako je.
Automobili su sve bolje izolovani, prilično ušuškano deluju i manja vozila kad se uporedi par decenija unazad ,to je bitno za iskusnije . Izgubi se reper brzine u odnosu na vreme reagovanja i opštu situaciju.
Mlađi bez ikakvog realnog iskustva dinamike vozila misle da pomoćni sistemi aktivne bezbednosti čine čuda.
Da me neko ne shvati pogrešno odlično je sve to ali kao primer može biti ko je naučio limite kočenja bez ABS a znatno je komletniji vozač, samo primer.
O pijanima za volanom i raznim kamikaza a ne bi komentarisao ,nema potrebe.
Što se tiče kupovine dozvola ne znam kako je u Makedoniji ali u Srbiji to nije česta pojava ,naprotiv postaje sve ozbiljnije.
Automobili su sve bolje izolovani, prilično ušuškano deluju i manja vozila kad se uporedi par decenija unazad ,to je bitno za iskusnije . Izgubi se reper brzine u odnosu na vreme reagovanja i opštu situaciju.
Mlađi bez ikakvog realnog iskustva dinamike vozila misle da pomoćni sistemi aktivne bezbednosti čine čuda.
Da me neko ne shvati pogrešno odlično je sve to ali kao primer može biti ko je naučio limite kočenja bez ABS a znatno je komletniji vozač, samo primer.
O pijanima za volanom i raznim kamikaza a ne bi komentarisao ,nema potrebe.
Što se tiče kupovine dozvola ne znam kako je u Makedoniji ali u Srbiji to nije česta pojava ,naprotiv postaje sve ozbiljnije.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Problem je sto ce malo ko da ode na neki prazan parking npr. megamarketa i da tamo proba sve sto ga interesuje a nisu ga ucili u skoli. Auto je auto, bez obzira na opremu.
Aj jos malo u vezi seče krivina. Juce vozim do stare planine i negde od bajine baste ka planini medju onim krivincinama lik je tako sekao krivinu da sam morao da kocim skoro na max i da skrecem u desno. Siguran sam da kada bi njega pitao reci ce kako sece samo kad je sigurno. Pritom meni nije problem da u krivini nabijem kocnicu i skrenem, medjutim na motoru je to znacajno teze.
Ko je pratio smoking tire na jutjubu moze da stekne sliku o cemu ja pricam. To je lik koji testira vrhunske(brze i tjunirane) automobile po nekim americkim kanjonima u kaliforniji i vozi ih bas brzo. Lik sece krivine kada se bas vidi u daljini da nema teoretske mogucnosti da neko naidje, medjutim ama bas nikad ne sece ni milimetar krivine u levo gde ne vidis da li neko moze da izleti iz krivine a kod nas vecina vozaca voli da zajase bar jednim tockom traku kada je krivina u levo da mu bude udobnija voznja pa ako bas neko naidje da mu malo da u desno.
Ko je pratio smoking tire na jutjubu moze da stekne sliku o cemu ja pricam. To je lik koji testira vrhunske(brze i tjunirane) automobile po nekim americkim kanjonima u kaliforniji i vozi ih bas brzo. Lik sece krivine kada se bas vidi u daljini da nema teoretske mogucnosti da neko naidje, medjutim ama bas nikad ne sece ni milimetar krivine u levo gde ne vidis da li neko moze da izleti iz krivine a kod nas vecina vozaca voli da zajase bar jednim tockom traku kada je krivina u levo da mu bude udobnija voznja pa ako bas neko naidje da mu malo da u desno.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
I treba da ti poverujemo u ovu priču, kao i u to da se iz BBašte penješ na Staru planinu? 
T-T

T-T
Jbt. htedoh reci Taru