Vežbanje, dijete, teretana...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Re: Vežbanje, dijete, teretana...

Post od Sloba »

Slika

Sent from my MI 9 using Tapatalk

Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Svaka cast ali da znas da je mnogo preko 5kg mesecno, ne moze koza da se privikne, pa moze doci do trajnog klembesenja :)
Nije obavezno, ali ako mozes, treba izbeci.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Za sada ne vidim tu tendenciju uz napomenu, za one koji me ne znaju licno, da me cupa visina od 190cm i da ni sa 99 kg nisam bio debeo-debeo, nego obrazi, sise, slauf, butine... Sto bi rekao drugarov cale za nekog ko je u takvoj meri ugojen- dobro se zivi. Znam sebe sa 79-80kg u dvadesetim i to mi je i sada cilj. Vidjao sam ljude sa problemom koji pominjes, ali to su sve bili bas predebeli ljudi koji su skinuli 30-40 kg, pri tome svi nizi od mene. Zavisi i od kvaliteta i elasticnosti koze, godina, genetike i sto cuda. Rekoh, za sada mi se silueta stanjuje i ne vidim da ce koza biti problem.

nick79
Reactions:
Pridružio se: 27 Feb 2014, 07:26

Post od nick79 »

@Sloba šta si radio kada si imao ovakav gubitak? IF?

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Neverovatno. Bravo Slobo!

Послато са Mi Note 10 Lite помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Za pocetak, shvatio sam gde gresim i dogovorio se sam sa sobom da tako vise ne moze. Za to nam ne trebaju ni nutricionisti, ni coacheri, ni skupa hrana i suplementi, niti cela ta industrija za uzimanje para od ocajnih ljudi koji prizeljkuju da na laksi nacin dodju to cilja. Toliko o filozofiji, a evo sta sam promenio - ne pijem vise gazirana pica, tu mislim na sokove, ne jedem slatkise, hleb retko i u maloj kolicini, ne jedem majonez, ne veceram, tj. ne jedem posle 18h. Ne porucim vise picu od 32cm, vec od 28 i ne gasim je do kraja dana Coca Colom, vec vodom. Sto je fazon, dosta je i to, navikne se telo brze nego sto mislimo. Pijem vise obicne vode, uvece ranije u krevet, duze spavam. Krecem se jednako kao i pre, nisam pasivan, ali zelim da uvedem i neku sportsku rekreaciju par puta nedeljno. Trenutno imam problem sa desnim ramenom, stara povreda je u pitanju sto je kulminiralo krajem proslog meseca kada sam zaglavio na tri inekcije dnevno. Za nedelju dana idem na magnetnu, posle toga cu dobiti terapiju i nadam se da cu kada se izlecim poceti sa nekom rekreacijom. Za sada sam na jednom Bensedinu pre spavanja kako bih izgurao noc bez mnogo budjenja. To me negde i podstaklo da preduzmem nesto sa kilazom koja svakako ima puno veze sa zdravljem uopste. Ono sto je definitivno najbitnija stvar u celoj ovoj prici je secer. Skoro pa svi volimo slatko, ali treba biti svestan mozda i najbitnije cinjenice vezane za hranu - secer je najvece zlo. Nisam dovoljno potkovan, niti pozvan da pricam o tome, ali postoje clanci i dokumentarci koji govore samo o tome. Zastrasujuce. I znamo na koje secere se misli, da ne pokrecemo pricu nepotrebno. Imam dvoje male dece, u kuci vecito slatkisa i kada ih ne kupujemo. Svako ko dodje - cokolada. Pa rodjendani, praznici, novogodisnji paketici... Tone slatkog. Deci ogranicavamo i pazimo na njih, zena uglavnom samo crnu cokoladu, ostalo ja. Pre par dana dozivljavam, bar za mene, fenomen. Jedem sljive, ubijaju koliko su slatke, jedem grozdje isto... A, poslednjih godina mi voce bilo bljutavo, nikad zadovoljan, nikad dovoljno slatko. Sve pripisivao kvalitetu istog. Pijem kafu u nedelju u kaficu, inace ranije je bilo dve kesice srucim u kafu i pijem...rekoh da probam sa trecinom jedne kesice. I sta - kafa mi jednako slatka kao ranije sa 6 puta vise secera. Limunadu sada bez secera i dobra mi je, a ranije dve supene kasike na pola litre. Secer jako pomera lestvicu, navlaci i toga sam sada jako svestan. Drugi aspekt - koliko se bolje osecam je posebna prica. Koliko poletnije, bez padova energije, pospanosti, nadudosti... Ima tu i do 12 kg tereta manje, ali vise je sto sam se resio otrova.

Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Gledam ovu Slobinu tabelu, zabušavalo se 14. 19 i 24. septembra, a 27. si se razvalio od nečega. Sramotno!

:rofl:

Šalu na stranu, fascinatan rezultat. Kad sam praktikovao sličan režim skidao sam po 3-4kg mesečno u vrh glave, i to još i uz neku aktivnost, a i kretao sam sa 110+ kg gde ima još više da se izgubi, a još kažeš da ni picu nisi izbacio... Nije mi jasno kako si ovo postigao. Ovo bi bilo teško (ali bi verovatno moglo) i na Čigoti za mesec dana, gde se ceo dan baviš samo mršavljenjem i imaš spreman svaki obrok.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

13-og sam jeo picu za sinov rodjendan.Slika

Stvar je u tome sto ja nemam genetsku predispoziciju da budem debeo. Visak mi je doneo moderan zivot ili kako god to nazvali. U glavi mi je jedna crno-bela fotografija na kojoj su moja cetiri rodjena ujaka. Cetiri jablana. Visoki i slang. I sa oceve strane mahom svi slang, osim caleta koji voli zimi po slanini... Jednostavno, lako gubim kada ishranu svedem na normalnu meru. Tj. nije to nikakvo gubljenje, vec dolazim na svoje. Pojedem dorucak i rucak, ali po meri jednog coveka, ne jednog i po ili dva. I vise nema pipanja frizidera, to je to do sutra. Nismo svi isti, to je cinjenica. Neko u konc. logoru ne bi ovoliko skinuo.

Takodje, bitno je to i sto se puno krecem. Jednom sam drzao telefon u dzepu celo radno vreme. A, gde je ostalo, nije sve posao.

Slika

Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

Evo ja skinuo od februara koliko ti za mesec dana, ali meni i jeste cilj 2-3 kila mesečno. Sad mi je cilj da budem ispod 100 do kraja oktobra a do nove godine ako može oko 95 bilo bi vrh.
Žena mi ima neki blaži oblik insulinske rezistencije i to verovatno ishranom može da reguliše. Dobila je jelovnik sa obrocima i ja sam se pridružio toj ishrani i odgovara mi. Imam 3 obroka dnevno i bar 1 užinu. Stvar je samo u količini i kombinaciji namirnica. Od slatkiša jedem samo kvalitetniju crnu čokoladu i domaći med. Takođe tu je i voće, mlečno, meso, jaja i po jelovniku ima dosta hleba ali onog od celog zrna ili od brašna tip 1100.
Jelovnik je od 2000 kalorija dnevno, ako nekom treba mogu da prosledim.
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Ja se borim protiv slatkog tako sto ga ne kupujem, a decu nemam pa mi niko i ne donosi. Ali me ubije ova brza hrana.. Evo u poslednjih par dana sam otkrio rernu u stanu i svaki dan nesto spremim sebi, neko meso (piletinu) i neko povrce.. A uvece se trudim da jedem mladi sir i malo povrca.. Od sledece nedelje krecem na treninge.

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Vežbanje, dijete, teretana...

Post od ikac2000 »

Ja jedem sve, i sladoled i cokoladu i kolace, ali dosta manje.

Hleb i pivo smanjeni, krecem se nekoliko puta dnevno, svakog dana 10k koraka.

Sa 108 pre manje od dve godine, sada na 85 vec duze vreme.

U sustini je vise od pola u hrani.

U Srbiji svakog dana za dorucak mazane kifle ili burek, pljeskavice i svasta nesto, ovde se hranimo dosta raznovrsnije i zdravije.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Slobo,da li je bilo piva u tom režimu?
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Sloba napisao: 30 Sep 2020, 21:15
...uvece ranije u krevet, duze spavam.

Za sada sam na jednom Bensedinu pre spavanja kako bih izgurao noc bez mnogo budjenja.

Htedoh da pitam za prvu tvrdnju, al’ kasnije naidjoh na pojašnjenje. :mrgreen:
nick79
Reactions:
Pridružio se: 27 Feb 2014, 07:26

Post od nick79 »

Slobo svaka cast. Ove cifre su stvarno impresivne.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Hvala.

@dunx81 Nijedno u ovih mesec dana, ali zbog inekcija i Bensedina, inace bih popio po koje. Mislim da ne moze da utice znacajno na ovu pricu. Naravno, ne mislim da se svaki dan pije po par komada. Meni je rodjena zena rekla da je bolje da pijem pivo umesto Kole i Svepsa. :D
Odgovori