Dorade ih svakako kod Voje i Milutina, nije skroz isti ukus.
Inače pre nekoliko godina ja ulazim u Moravu, i vidim Milutina kako izlazi sa kesama. Nasmejao se, malo kiselo, u fazonu jbg sad znas gde uzimamo meso.
Edit: Što se tiče Morave, što Peđa kaže jeste postao hipsteraj. Tako nije bilo dok su bili na pijaci. Ali dobro, pročulo se, ne mogu oni protiv toga. I dalje su jako ljubazni, i meso im je odlično.
Međutim, dođem rano, tražim nešto, kažu "Poranio si". Dođem kasnije "jbga, prodalo se". A pre sam kupovao u ta vremena. Pa 'bem ti mesaru kada treba da ubodem u pola sata da kupim jednostavnu stvar.
Kažu "naruči, pa ćemo ti ostaviti". Pa ako ću u mesari da naručujem. Pritom, nije retka sorta ptice u pitanju, niti magare, niti žablji batak...
Drugo, razumem ljude koji naruče, kao i one iz restorana, dođu i pokupe, preko reda, i to je donekle OK. Mogu i ja, ali neću, niko mi ne brani Ali oni koji dođu, vise tu ispred sa nekim mesarom ili vlasnikom, šta god, a zatim ušetaju i "samo da..."
Ili neka gđa dođe, a mesar će "zna komšinica šta će, jedna stvar, brzo ćemo...". Vi ostali čekajte...
Ili, red ispred, šiba vetar, unutra njih četvorica, jedan uslužuje. Skoro je osam sati, nisu počeli malopre da rade, do tada su već trebali da srede mesaru i rade kao ljudi. Ne moraju sva četvorica, ali da radi samo jedan... Nekako mi se čini da su se opustili, promenili su se i neki mesari.
Jednom sam samo dobio neku sumnjivu piletinu, koju sam bacio, ali to nije ništa katastrofalno, desi se, jednom od x puta.
Stvarno su ljubazni, može da se probere, i kada je puna vitrina doneće iz friza novo parče, ako tražiš. Uradiće sve, srediće, što ima svoju cenu...
Inače, otvaraju (ako već nisu) lokal na pijaci. Biće nekih degustacija, roštilja i sl, kako čuh.