Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Poslusaj ovog, ima i knjiga njegovih na netu na temu snaVladapetr napisao: 14 Okt 2020, 23:59 Od pre neke 2 nedelje sam postao redovni vežbač u teretani
Letos su mi dijagnostikovali insulinsku rezistenciju. Dobio sam terapiju (1 lek plus neko sranjce za holesterol), rigoroznu dijetu i savet da ubacim fizičku aktivnost.
.
Nije mi đavo dao mira i zakažem snimanje. Aparat je na traci oko grudi, stavi se elektroda na jedan naprstak i ima malo crevo koje bude ispod nosa. Rezultat: 40 nekih poremećaja disanja u minutine znam kako to meri, kad u minuti inače udahneš 15-20 puta, ali vidim po netu da ljudi imaju i po 80 i više.
Elem, dijagnoza je sleep apnea i jedini lek je spavanje sa aparatom (cev koja vodi do maske ispod nosa), a aparat je 1200e. Mi smo jedna od 4 zemlje u kojoj to nije pokriveno redovnim zdravstvenim osiguranjem.
Jedan od simptoma sleep apnee je umor u toku dana, posledica je manjak energije i glad koja vodi u gojaznost. Posledice mogu biti i mnogo gore, u fazonu da se sa ovim može živeti godinama a može te i sutra opaliti čuka ili moždani udar.
Spa-Francorchamps napisao: 15 Okt 2020, 16:37 Valja li ovo: https://www.olimpsport.rs/catalog/sport ... n-force-c3
![]()
Na stranu ova diskusija o spravama, zašto vam smeta loše vreme kad trčite? Svakako budeš mokar od znoja, a hladno ti neće biti ako ne staješ?HKS napisao: 15 Okt 2020, 22:21 Jel ovo teze za vjezbu od obicnog sobnog bicikla? Ide lose vrijeme, ne moze se u park na trcanje, a steta da kondicija propada. Ovo mi djeluje da solidno manje mjesta uzme u odnosu na traku.
Smog, pljusak, a ispod 12c nisam nikad trcao, ne vjerujem da je prijatno udisati ostar vazduh (mada to bi sal rijesio). U sustini meni smeta smog i bas pljusak kad je.shator napisao:Na stranu ova diskusija o spravama, zašto vam smeta loše vreme kad trčite? Svakako budeš mokar od znoja, a hladno ti neće biti ako ne staješ?HKS napisao: 15 Okt 2020, 22:21 Jel ovo teze za vjezbu od obicnog sobnog bicikla? Ide lose vrijeme, ne moze se u park na trcanje, a steta da kondicija propada. Ovo mi djeluje da solidno manje mjesta uzme u odnosu na traku.