Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
Problem su verovatno moderni prekidači u obliku modula, gde je sve zgurano i nema gde da ode toplota, a kod onog klasičnog ima mesta i vazduha okolo.
- Joker
- Pridružio se: 23 Jan 2016, 15:43
- Garaža: Kamiq Ambition 1.0 TSI DSG
- Kontakt:
Onda izgleda da ja nemam sreće sa prekidačima.
Da, modul sa 6 prekidača.
Crkla 2 komada, za bojler i za veš mašinu. oba zamenjena.
Ovo je sada kao neka upgrade verzija, popravili italijani i navodno treba da bude ok za bojler.
Rekli mi da su pojačali "platinu", da ima više srebra u sastavu kontakta.
Videćemo.
Onaj pregoreli sam rasklopio na sastavne delove, malo pogledao i jasno je da je morao da crkne s obzirom na minijaturni "platina" element (odokativno oko 2mm).
Premala kontaktna površina i slabašna oprugica.
Iako je deklarisan na 16A ne bh ga stavljao na više od 5A prekidanja.
Ovaj novi je deklarisan na 20A, nisam ga rasklapao jer je pod garancijom a i novi je, valjda je tačno ono što mi je rečeno.
Spolja su isti, kažu da je razlika unutra u samom kontaktu.
gazza, taj gore dole stari klasični je keramički uložak a "platina" je 8-9mm prečnika i prilično jaka opruga.
Bez problema prekida 25A, ja sam ga koristio godinama na bojleru od 4kW bez problema.
Posle sam prebacio bojler na sklopku, da bi mogao da upravljam po potrebi daljinski.
To su nekada zvali trgovci "indikator" set prekidača za kupatilo.
-----------------------------------------
TEM jeste slovenački poreklom ali su neki delovi programa pravljeni u BiH i odatle se uvozilo. Zavisi koji program, ima razlike u prekidačima.
Dok je Merkur postojao oni su imali dosta obimnu ponudu i često baš te bosanske. Firma koja je uvozila TEM obično nije imala veliki izbor u radnji, moglo se poručivati i dolazilo je iz Slovenije.
Za modularni program ako ja predlažem nabavku onda obavezno tražim 22,5mm x 45,0 mm moduli da budu da bi mogao kasnije da održavam/menjam po potrebi i od drugog proizvodjača.
Crkla 2 komada, za bojler i za veš mašinu. oba zamenjena.
Ovo je sada kao neka upgrade verzija, popravili italijani i navodno treba da bude ok za bojler.
Rekli mi da su pojačali "platinu", da ima više srebra u sastavu kontakta.
Videćemo.
Onaj pregoreli sam rasklopio na sastavne delove, malo pogledao i jasno je da je morao da crkne s obzirom na minijaturni "platina" element (odokativno oko 2mm).
Premala kontaktna površina i slabašna oprugica.
Iako je deklarisan na 16A ne bh ga stavljao na više od 5A prekidanja.
Ovaj novi je deklarisan na 20A, nisam ga rasklapao jer je pod garancijom a i novi je, valjda je tačno ono što mi je rečeno.
Spolja su isti, kažu da je razlika unutra u samom kontaktu.
gazza, taj gore dole stari klasični je keramički uložak a "platina" je 8-9mm prečnika i prilično jaka opruga.
Bez problema prekida 25A, ja sam ga koristio godinama na bojleru od 4kW bez problema.
Posle sam prebacio bojler na sklopku, da bi mogao da upravljam po potrebi daljinski.
To su nekada zvali trgovci "indikator" set prekidača za kupatilo.
-----------------------------------------
TEM jeste slovenački poreklom ali su neki delovi programa pravljeni u BiH i odatle se uvozilo. Zavisi koji program, ima razlike u prekidačima.
Dok je Merkur postojao oni su imali dosta obimnu ponudu i često baš te bosanske. Firma koja je uvozila TEM obično nije imala veliki izbor u radnji, moglo se poručivati i dolazilo je iz Slovenije.
Za modularni program ako ja predlažem nabavku onda obavezno tražim 22,5mm x 45,0 mm moduli da budu da bi mogao kasnije da održavam/menjam po potrebi i od drugog proizvodjača.
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Zivim bas u tom kraju, u blizini. Novogradnja. Mogao bih da ti pricam o svemu danima jer sam prolazio kroz to pre godinu i po dana. Ono sto moras znati je da su Vracar (posebno taj deo koji spominjes) i Lekino brdo pakao na zemlji. I ranije sam tu ziveo, ukupno vise od 13 godina i znam svaki kutak i veoma dobro znam o cemu pricam. Objektivno, to je top 3 najgorih delova u Beogradu. Jezivo je prljavo, uzasno zagadjeno, svaka jaca kisa nacini neverovatnu poplavu, ulice razorene, guzva ne ve ro va tna, kako u saobracaju tako i u svakom drugom aspektu zivota. Trotoari, parkinzi - ne postoje. U krugu od 500m vazdusnom linijom oko moje zgrade ima... 1..2...3..4.5...6....7..8... desetak gradilista, ogromnih. Svaka, apsolutno svaka kuca je za rusenje. Svaka. Znaci tu ce se graditi i narednih 10 godina i u tom smislu nece biti mira, stavise, bice sve gore. Dok se svaka kuca ne srusi i ne izgradi zgradurina. Na jednu wc solju dolazi i do 50 novih. Infrastruktura ne postoji odnosno prilagodjena je uslovima zivljenja iz perioda Tita. Djubre je bukvalno svuda, po coskovima uvosteno stoji godinama. Vidjam i pacove po kraju, onako povelike.Bianca napisao: 05 Dec 2020, 11:35 Dobro, ta jedna stanica 26om do civilizacije je minimalan problem, u odnosu na Mirijevo, odakle treba 20 stanica do civilizacije..i to sve uskim tesnim ulicama. Tako da nije problem. I u Cerskoj ulici ima dosta novih zgrada..jel imate neko misljenje o toj lokaciji..Cerska, Sumatovacka i taj deo?
Nazalost, kao sto je upravo jedan forumas napisao, ne vazi pravilo koliko para toliko muzike..jer eto i u tim poznatim, modernim, skupim zgradama, prave takve propuste..bas nema smisla menjati stekere posle 4 godine...meni je to bas strasno, jer to znaci onda nema mira, nego non stop zvati majstore da nesto menjaju, popravljaju, doradjuju...a za tu cenu kvadrata to je nedopustivo...i ti tanki zidovi da ne moze TV da se nakaci..mislim prestrasno..
Sa druge strane, ima svega u smislu prodavnica, salona lepote, frizera, mega marketa, skola, vrtica, auto perionica, servisa, lekara, blizu je auto put do koga je cesto nemoguce doci odnosno potrebno je i oko 30min da bi se preslo 700m. A bice samo gore.
Sto se cena tice, one su nenormalne. Zgrada ima prelepih, kada ih pogledas same za sebe. Posto si se registrovala na auto forum pretpostavljam da imas isti i da ti nesto znaci pa sa time u vezi ako zelis ovde da zivis, nemoj ni da razmisljas o kupovini stana bez najmanje parking mesta ispred.
Ja sam isto zeleo Beomarket ali imali su samo jedan stan sa nekom jezivom cenom koji mi se nije uklapao ni sa mogucnoscu useljenja. Pozovi pitaj, uvek imaju par projekata u pajpu. Vrhunski grade, najmanje jednom mesecno sam u njihovoj zgradi u Djordja Kratovca, buduci da nam tamo zive dobri prijatelji. Veoma su specificni kako po gradnji tako i po odnosu sa ljudima jer kao sto rekoh, porodicna su firma.
U svakom slucaju ovde ima toliko stanova da bukvalno mozes da biras. Ako zelis, napisacu ti koji su projekti u fazi prodaje gde mozes da pitas / jos bolje pogledas. Samo je pitanje koliko si spremna da platis i koliko ti odgovaraju stvari koje sam napisao. U ono sto ne moras da brines je da ce taj stan, ako ga kupis, nikada nece biti obezvredjen, uvek ces moci da ga prodas najmanje za cenu za koju si ga kupila, verovatno i mnogo vise jer sto se vise ovde bude gradilo to je lokacija biti "atraktivnija" , mislim da povecanje ponude nece uticati na pad cene, sto se pokazuje unazad nekoliko godina sto nije u skladu sa pravilima trzista ali tako je.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Ima, nađi VIMAR program, meni radi već 13 godina grejao ne grejao, gasimo ga kad se kupamo (što i dalje mislim da je glupost sa ovim Ariston bojlerom ali žena se plaši)Joker napisao: 05 Dec 2020, 15:23
Nisam još video kod nas prekidač za bojler koji ne varniči kada isključuješ bojler dok je grejač uključen. Ne tvrdim da ne postoje, ali ovi što su kod nas u širokoj ponudi su svi takvi.
Od kada sačekam da se grejač isključi i onda isključim bojler ne menjam prekidač, inače sam ga menjao na godišnjem nivou.
evo sad smo videli šta znači "remont"
1. Izmerio debljinu spoljnog zida
2. menjao prekidače
3. prebacio laptopove sa wifi na USB adapter
Šta li znači pravi remont?

Boringly average, but also perfect for school run mums
Remont je TREBAO da se uradi prema zatečenom stanju, tako piše a to i znači. Pre svega jer su kablovi neodgovarajući.
A što volim kada neko ne ume da pročita baš sva slova i shvati smisao ali ume da izvede odmah zaključak o nečemu
Umesto remonta i zamene svega što bi trebalo uradjena je samo zamena prekidača jer to ne košta ni približno a već je bilo u kvaru. I pitanje je dokle će biti rešenje do ponovnog problema.
Remont da se elektro instalacija dovede u red, a to znači i zamena kablova i drugačija vrsta prekidača košta dovoljno skupo u gotovom uredjenom stanu i naravno da se neće ni uraditi .
A što volim kada neko ne ume da pročita baš sva slova i shvati smisao ali ume da izvede odmah zaključak o nečemu

Umesto remonta i zamene svega što bi trebalo uradjena je samo zamena prekidača jer to ne košta ni približno a već je bilo u kvaru. I pitanje je dokle će biti rešenje do ponovnog problema.
Remont da se elektro instalacija dovede u red, a to znači i zamena kablova i drugačija vrsta prekidača košta dovoljno skupo u gotovom uredjenom stanu i naravno da se neće ni uraditi .
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Pa to sam prvi put čuo od tebe da se bilo šta oko elektroINSTALACIJA u stanu naziva REMONT.
Verovatno te zato jaksa i pitao šta to znači, ja sam pretpostavio šta bi MOGLO da znači obzirom na ozbiljnost termina a ti zamenio par prekidača i prebacio kompove na kabl i od toga napravio čitavu zavrzlamu kao da je ne znam šta....
Demontirao wifi, wow :lol:
Verovatno te zato jaksa i pitao šta to znači, ja sam pretpostavio šta bi MOGLO da znači obzirom na ozbiljnost termina a ti zamenio par prekidača i prebacio kompove na kabl i od toga napravio čitavu zavrzlamu kao da je ne znam šta....
Demontirao wifi, wow :lol:
Boringly average, but also perfect for school run mums
- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
Menadžer higijene/baba sera... Taj rad..
Sent from my SM-A715F using Tapatalk
Sent from my SM-A715F using Tapatalk
Hvala Ogiju na ovako iscrpnom odgovoru..zapravo to je razlog sto sam se registrovala na forum, jer iskreno ne znam koga bih mogla da pitam i ko bi znao da mi kaze takve pojedinosti iz prve ruke.
Nisam obratila paznju na to da je ovo forum za automobile..na pretrazivacu sam trazila podatke o investitorima i ovaj link mi se pojavio, a auto ni ne vozim, zato i gledam da se preselim na neku lokaciju odakle bih mogla vecinom peske. A za taj kraj sam se raspitivala jer tu najvise ima novogradnje. Iako izgleda malo otuzno jer je jako sve zgurano, nema nijednog drveta, uopste nisam odusevljena.. plus sve to sto kazes da ce dugo biti raskopano, stalno neka gradilista..ali eto, ne bi mi toliko trebao gradski prevoz, a to mi je prioritet.
Dopada mi se i deo izmedju Bulevara i Voje Ilica...ni to mi nije daleko da pesacim...imas li neko misljenje o tom delu grada? Napisi ako te ne mrzi jos neki savet ili predlog, bas mi znaci.
Nisam obratila paznju na to da je ovo forum za automobile..na pretrazivacu sam trazila podatke o investitorima i ovaj link mi se pojavio, a auto ni ne vozim, zato i gledam da se preselim na neku lokaciju odakle bih mogla vecinom peske. A za taj kraj sam se raspitivala jer tu najvise ima novogradnje. Iako izgleda malo otuzno jer je jako sve zgurano, nema nijednog drveta, uopste nisam odusevljena.. plus sve to sto kazes da ce dugo biti raskopano, stalno neka gradilista..ali eto, ne bi mi toliko trebao gradski prevoz, a to mi je prioritet.
Dopada mi se i deo izmedju Bulevara i Voje Ilica...ni to mi nije daleko da pesacim...imas li neko misljenje o tom delu grada? Napisi ako te ne mrzi jos neki savet ili predlog, bas mi znaci.

Urbanizam delimično postoji do recimo Crvenog Krsta (bar u nekoj meri).
Na dalje su favele, evo ja živim u jednoj
na tromeđi Vračara, Voždovca i Zvezdare.
Ima jedna ili dve ulice ispod Bulevara koje liče na nešto (trotoar, po neko drvce i sl.).
Na dalje su favele, evo ja živim u jednoj

Ima jedna ili dve ulice ispod Bulevara koje liče na nešto (trotoar, po neko drvce i sl.).
Kad kazes favela...uvek se setim profesora na faksu, kad nam je objasnjavao da su favele sa uskim ulicama namenski tako pravljene da moze da se pobegne trceci ili na skuteru, a da policijski auto ne moze da prodje, zaglavi se u ulicici 

Nismo dotle došli, ali pre neki dan se zaglavio pauk.
Ako gledas Lekino Brdo, ja bih ti preporucio deo izmedju Grčića Milenka i Bacvanske. To je deo koji je blizi Vracaru i relativno skoro je, pre par godina, donet urbanistički plan pa se tu tek sada nesto vise gradi. Odlicno je povezan sa centrom, bolje nego ostatak Lekinog Brda, trola 22, a prolaze i autobusi 46 i 55. U blizni je i tc Pasino Brdo koji ima Tempo, menjacnicu, postu i hemijsko. Osnovna skola je nesto nize, gimanzija i par privantih vrtica.Bianca napisao:Hvala Ogiju na ovako iscrpnom odgovoru..zapravo to je razlog sto sam se registrovala na forum, jer iskreno ne znam koga bih mogla da pitam i ko bi znao da mi kaze takve pojedinosti iz prve ruke.
Tamo je horor isto, koliko sam imao prilike da vidim (Rada Neimara npr).
Sent from my SM-G770F using Tapatalk
Sent from my SM-G770F using Tapatalk
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Strumička je verovatno jedina ulica, u tom kraju, u kojoj bih gledao stan. Sve između (do G.Vučića) je cirkus od ulica.
T-T
T-T