Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Re: Corona virus

Post od Geza »

Slovenci će imati tvrdi kockdown. :)

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Bax napisao: 15 Dec 2020, 00:08 Ja kao oprezni pesimista, nisam mogao da pretpostavim da je ovo moguce, u zemlji sa ne bas velikom gustinom naseljenosti, plus smo imali snazan letnji talas, ovo treba postici :(
Evo nešto što može da se prati, ako je verovati bar malo podacima. Ne znam da li drugi DZ daju podatke (nisam istraživao).
http://www.dzvozdovac.rs/index.php?opti ... le&id=1082

Slika
Slika
Slika
Slika
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Darko napisao: 14 Dec 2020, 13:27 Otac mi je prethodnih dana malo kasljucao, bio umoran i proslo ga. Ipak testirao se danas. I pozitivan je.
Ja sam otisao u kovid ambulantu jer je i mene juce nesto krenulo. (simptomi su mi od juce visok pritisak, puls, malo bolje misici, glava, golica u grlu, umor, temp 37 umesto 36..)
Na brzom testu bris iz nosa sam negativan. Krvna slika odlicna. Crp 0.7, ekg dobar.
Uradili su mi i pcr, bice gotov za par dana.
Imate nekih saveta?
Rekose da nastavim sa vitaminima, suplementima.. i da dupliram ako sam pozitivan na pcr.
Mama mi isto pozitivna na brzom testu iz nosa. Ima samo simptome stomacnog gripa ali je prolazi lagano. Vodio je privantno kazu sve ok. Nista lekovi samo odmaranje i kontrola.
Otac osim blagog kašljucanja sve ok. Uzeo mu srebrnu vodu sprej sa dodacima i pomaze.
Ja sinoc imao jezu, grceve u stomaku, temp 37.1, malaksao, misici, itd
Lepo duze odspavao. Danas temp 36,0, stomak prosao, misici prosli, golicanje u grlu proslo, energija se vratila. Samo me jos glava boli. Da smem isao bih na posao :D Jos uvek cekam pcr ali ako ovako sve ostane, top.
Da li je ok da izlazim ispred kuce u kratke setnje ili bas mora izlezavanje?Nisam navikao da lezim.
Videcemo narednih dana ali mozda je pomoglo sto smo mesecima neumorno uzimali, c, d, zn, mg, selen, cajeve, vocne salate, probiotike...itd

@DukeNS hvala drugar. Nahvatao sam mog podstanara, ne radi pa moze da uskoci da pomogne. Hvala puno, ako zatreba javljam se :bravo:
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

DukeNS napisao:Ako ti treba kratkorocno neka pomoc, voljan sam da uskocim.
SlikaSlikaSlika
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Moji rodjaci su bili super prve nedelje, sad je 10dan, mnogo im je gore sad, baba skoro da ne moze da ustane, deda se nekako drzi, oboje imaju upale pluca. Nije dobro.
Na svakih par dana dedu snimaju da li se pogorsava upala, pa salju kuci.

Apelovao bih ove koji su bolesni a dobro, da ne setaju, jer babama i dedama je ovo agonija, a dobijaju od ovih kojima nije nista.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

@Darko

Nama su na svakom pregledu potencirali mirovanje, i kad prođu prvi simptomi.
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Tako sam i ja čuo za par primera, da su na*ebali jer su odmah čim su prošli simptomi vratili život u normalu.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Sad izolacija traje od 1 simptoma a ne od dana kad je neko pozitivan.

Dr u domu zdravlja mi je rekla ko dobije pozitivan rezultat da digne C na 2000mg i D3 na 5000Ij.

Malo sam citao. Najbolje uzeti C sa sporim otpustanjem umesto onog sto prodje odmah kroz organizam.

Ovaj sam nasao tog tipa.

vitamin-c-1000-time-klub-zdravlja-beopanax.jpg
vitamin-c-1000-time-klub-zdravlja-beopanax.jpg (38.31 KiB) Pogledano 422 puta
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Inače, nije baš sve korona. Brat sa ćerkom ima - običnu prehladu, svi negativni. Međutim, drugi burazer mi zaglavio 5 dana na infektivnoj. 20 dana mu je ukupno trajalo. Na infektivnu je upao preko veze jer je rizična grupa - u februaru je radio kardioverziju a pre godinu dana je imao težak bronhitis mesec dana koji je jedva preživeo. Zanimljivo da sad, osim 10 dana temperature i malaksalosti, je drastično lakše prošao. Blaža upala pluća. Ležao je na krevetu na sprat - nije bilo mesta pa kome nije trebao kiseonik njega stave gore. Ispod njega umro dekica 92 god. Držali ga par sati u kesi. Na odeljenju za 5 dana, 5 umrlih. Nikad veći užas nije video. Inače posao mu je takav, da i pored maske, mora da bude u kontaktu sa mnogo ljudi te ne zna gde je pokupio. Žena i ćerke nisu dobile od njega, odmah su otišle u drugi stan. On ima 55 godina i baš je rizična grupa, mislio je da će da prođe mnogo teže. Ali, eto imao je sreće. Nažalost njegov drugar istih godina nije i preminuo je za dva dana. Tako da je neizvesno i svakom drugačije.

Sent from my MAR-LX1A using Tapatalk

"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Bax napisao: 15 Dec 2020, 10:45 Moji rodjaci su bili super prve nedelje, sad je 10dan, mnogo im je gore sad, baba skoro da ne moze da ustane, deda se nekako drzi, oboje imaju upale pluca. Nije dobro.
Na svakih par dana dedu snimaju da li se pogorsava upala, pa salju kuci.

Apelovao bih ove koji su bolesni a dobro, da ne setaju, jer babama i dedama je ovo agonija, a dobijaju od ovih kojima nije nista.
Kod dede stanje se pogorsalo, ide u bolnicu. "Progresivna" pneumonija, malopre sam ga video, dobro izgleda na oko.
Inace covek nije starac, jako je vitalan, i izgleda kao da nema ni 60 godina.
PRimili su ga u bolnicu u BG, ako je nekome vazna ta informacija. PRva nedelja "blazi" oblik.
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Tako bilo i kod mog caleta, prvo kao prehlada, posle se naglo pogorsalo.
Darko, ja da sam na tvom mestu, ako imas negde da izadjes malo na vazduh, a da nema nikoga u okolini ili u periodu kada nema nikoga, izadji malo na vazduh, prijace. Ja sam u avgustu bio u izolaciji, ali nisam oboleo i zeznuto je bilo, posebno nakon nedelju dana, s tim da sam ja izlazio na 5 minuta da kupim hleb(samo ja, posto su svi ostali oboleli), ali se bukvalno sklanjao od svih u sirokom luku i nosio maske stalno, tako da i da jesam bio zarazen, minimalni rizik bi bio. Nakon 7 dana sam seo u auto i otisao na plac da berem voce, opet, ni sa kim u kontaktu, tako da nisam nikog ugrozavao, a znqcilo mi je mnogo i fizicki i psihicki.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Ma ja, treba u prvoj nedelji malo sebi dati oduska, prosetati po zgradi, do prodavnice, malo rasejati dodatno, pa ako u drugoj ne bude gore sve super....
lami
Reactions:

Post od lami »

Ako ne pljujes, nosis masku, nosis rukavice, izbegavas ljude u sirokom luku, minimalno kretanje 5-10 minuta, radnje koje su otvorene i u kojima zavrsis sve zaminut(kao trafike) ne vidim kako ugrozavas ljude.
Ti vidis da ljudi idu bolesni na posao i opusteno, kao ne moze nista. Koliko takvih ima, ti su mnogo opasniji, nego 5-10 minuta dnevno napolju, bez kontakta sa ljudima.
Kako ćeš da baciš đubre, da li je bolje da ti noću izađeš i baciš ili je bolje da cimaš zdravog komšiju da nosi tvoje otpatke. Opet, za mesta gde nema mogućnosti udaljenja, mora neko drugi da ide. Meni je srećom bilo to letos, pa je recimo mesto gde sam uzimao hleb, bilo skroz otvoreno, prodavacica da hleb na pult, ja platim i zavrsi se sve za pola minuta.

Poslednja izmena od lami u 15 Dec 2020, 12:37, izmenjeno 3 puta ukupno.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Pazi sad, Srbija je trenutno najgora na svetu po broju zarazenih na broj stanovnika, svako relaksiranje pa makar i mikro formata dovelo je do toga.

KAd uzmes govno, cak i najmanji komadic govneta je govno, i smrdi kao ono veliko govno, tako je i sa ovim virusom.

Svako ovde ceka samo da cuje ono sto zeli, ti sugerises da je OK setkati se infektivan, ko zna koliko anonimusa ce to da protumaci afirmativno i da cini isto.
Ne sporim tebe zbog tvoje pazljive setnje, vec zbog tvog saveta.
lami
Reactions:

Post od lami »

Slazem se da ima ljudi koji uvek cuju ono sto im odgovara, generalno ako imas negde neko imanje, da tamo prodjes karantin, to je najbolje.
Ja bio danas u redu ispred prodavnice/trafike, 4 nas nosi maske, lik ispred mene nosi masku na vratu i prica telefonom i okrece se na sve strane. Takakv je mnogo opasniji, po mom misljenju, nego ove varijante sto sam napisao iznad, ali se slazem da ni one nisu bez rizika.

Zaključana tema