Registracija vozila

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Apex
Reactions:
Pridružio se: 15 Sep 2018, 09:32
Garaža: Smart For Two MK2

Re: Registracija vozila

Post od Apex »

Nisam imao pojma da su neki pregledi počeli da mere a tek nisam imao pojma za ovo turiranje tokom merenja. :)

Neka isključe i svaki deseti auto koji previše zagađuje pa je neka korist...

GSP će kapiram biti izuzet.
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Ivan napisao:.............Ni dobrog i jakog benzinca ne volim da turiram u leru, ali dobro, ako tako treba i mora ok.
Pojaviš se vako :-D

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

OMP napisao: 10 Feb 2021, 18:53 idiotizam je turirati auto a posebno dizel u visokim obrtajima, sta ako se nekom raspadne turbina, pukne neko crevo ili sl steta na motoru, ko ce to da pokrije? npr. ja mozda nisam stiso dizela nikad preko 2000rpm a on mi ga cepa na 4000 ili vise koliko vec koji moze...
Razumem šta pitaš, ali ne razumem kako je to vozilo tehnički ispravno i sme na drum onda?
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

zasto auto sa losim motorom ili delovima motora ne bi mogao u saobracaj, nikog time ne ugrozavas niti to spada pod tehnicku ispravnost vozila koja se ovde trazi, to je nesto sto se uglavnom ne moze predvideti i to je neka druga tema a ja picam hipoteticki, naravno da su sanse da nekom stvarno pukne motor ili neki deo od toga ali moze da prouzrokuje neke probleme koji bi se kasnije manifestovali.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Pa zato sto auto sa losim motorom ili delovima motora pre svega nece zadovoljavati norme izduvnih gasova, a drugo sto onda postoji rizik da se raspadne na putu.

Kao sto recimo auto sa nejednakim silama kocenja nece praviti neki specijalan problem pri kocenju sa 50kmh po gradu, ali sa 80 ili 130 vec moze biti opasan, ne mogu sada da registruju auto samo za grad :)
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Ili zašto da se zabada kočnica do kraja - može da pukne neko crevo ili cev / propišaće gumica.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Posto pominju coveka koji je popio 84 kazne za period unazad od 4 meseca ja izvodim zakljucak da ovo resenje radi vec duze bez predstavljanja javnosti ili su poceli retroaktivno da gledaju. Tipa kamere imaju odavno funkcionalnost, ali nisu imali funkcionalne i povezane baze podataka.

U svakom slucaju, tehnoloski korak unapred, po pitanju ljudskih prava sve blize kamenom dobu.

Zasto, evo primer im je neki Alija Sirotanovic koji je vozio istom deonicom, postujuci sva pravila saobracaja. Jeste, mogao je napravi stetu drugome, ali ne deluje kao osoba koja je to radila iz obesti, vec preke potrebe.

Ja sam za kontrolu ovog tipa, ali po meni nije korektno da upozorenje i predstavljanje resenja ide na ovaj nacin. Nadam se da je ovo samo zastrasivanje, a da kaznjavanje tek krece.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Glavni zez je sto jako kasno salju kazne.
To bi moralo (khm, mora...) da se ogranici, u roku od 2 nedelje je ok, posle 4 meseca je vise besmisleno.

U doba kad su za svaki prekrsaj zaustavljali ti si odmah imao svest o prekrsaju i sankciji, ovako je zaista samo za punjenje kase

Послато са SM-G780F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

To je i meni zapalo za oko. Kako ne nadju način da obaveste ljude o tome na brzi nacin. A ne da se toliko ceka..

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Pa rekli su da odmah štampaju i šalju na adresu, ja to razumem da znači da budeš vrlo brzo obavešten.

Ali, uopšte je bezobrazno i glupo da postoji kazna za istek registracije od 61+ dana jer bi normalno da je registracija u registru vozila trajna i doživotna, da je 99 godina isto kao što je registracija JMBG/državljanstva trajna, ili sada po novom i registracija saobračajnih dozvola.

registracija= upis u odgovarajuči centralni registar, bazu podataka.

Pošto već postoji nalepnica koja je godišnja, ona treba da se razdvoji od same registracije podataka o vozilu i vlasniku i da samo ona bude predmet moguće kazne kada istekne.

I krajnje je vreme da se registracija izmesti iz MUPa, već postoji odgovarajuće telo a to je Agencija ABS koja ionako več vodi registar svih uvezenih vozila već duđe godina.
A tablice da su trajne prema vlasniku vozila, i da mogu da se premeštaju na bilo koji drugi auto istog vlasnika.
Poenta je da je vlasnik odgovorno lice i on ima obaveze prema državi, auto je pasivan predmet i besmisleno je vezivati za njega tablice.

Osim ako je, kao što bi se moglo reći, svrha svega izmišljanje poslova administracije, taksi i ostaloga radi punjenja budžeta samo sebi cilj.

Isto tako, tehnički pregled treba da važi 12 meseci bez obzira kada se auto "registruje" unutar tih 12 meseci.
Sada, ako se uzme nalepnica tehnički važi 12 meseci a ako se ne uzme nalepnica tehnički važi 1 mesec.

A to je totalno suprotno pravilima uobičajenim u svetu gde tehnički važi do intervala sledećeg tehničkog.

A što kod nas da bude logično, jednostavno, efikasno, jeftino rešeno nešto što je opšte korisno gradjanima.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Formalises nepotrebno.

Narodski je izraz istekla registracija, istekla registarska oznaka je isravno i za to je jedna kazna, a za voznju auta koje nikada bije nije upisani u registar je veca.

Послато са SM-G780F помоћу Тапатока

DuckBre
Reactions:
Pridružio se: 24 Sep 2020, 10:51

Post od DuckBre »

Po prvi put treba da produžim registraciju pa bih to ostavio nekoj agenciji da odradi. Koliko sam video samo je bitno da agencija ima i mogućnost izrade reg nalepnice?

Osim toga da li ja pre nego što odvezem vozilo na tehnički treba da obratim pažnju na nešto bitno zbog čeka obaraju?
Auto je ispravan, od mana bih rekao samo da je jedno svetlo pozadi napuklo ali ispravno. Ima li potrebe to menjati pre tehničkog?

Korisnikov avatar
djomla
Reactions:
Pridružio se: 17 Mar 2017, 07:17

Post od djomla »

Ako ti ne fali parče, trebalo bi da prođeš. Možeš eventualno da svratiš na neki tehnički i da zamoliš da bace pogled na to, čisto da znaš da li će da te obore ili ne. Ja na starim kolima imam u ćošku stop svetla isto naprslinu, ne fali ni jedan deo, nisu me smarali ni jednom.

Sent from my 3310 using Tapatalk

ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Ne formališem, samo jasno opisujem svu apsurdnost sistema koji postoji u Srbiji.
Upravo je suština to da registarska oznaka ne može da istekne, registar sa podacima (nečega u jednoj državi) je trajnog karaktera.

Kao JMBG, jednom kada se dodeli osobi u registru ne istekne bez obzira na vremenski period važenja i sam status lične karte.
Odgovori