bio sam konacno da malo bolje pogledam novi klio... sta znam, ima stvari koje mi se svidjaju, ima koje ne...
generalno je malo odrasliji auto od trojke, sto je i normalno, i neophodno...
izrada je korektna, dinamik oprema je dobra, onaj klavir lak u prirodi i ne bode oci previse, verovatno su se ovi na slikama trudili da se sve sija kao pasje moodo pa deluje odvratno...
mulimedijalni ekran je dobar, sasvim solidne velicine i radi odlicno, po meni najbolja stvar od novina u untrasnjosti
na par mesta sam nasao lose uklopljen keder na zadnjim vratim, nadam se da je samo pojedinacan propust.
haubu drzi amortizer, konacno
patent za rezervni tocak je sta znam, meni se ne svidja. nije tezak za koriscenje, ali mislim da neko ko nema bas puno snage ( zensko recimo ) i nema neke sanse da sve odradi kako treba, bar ako pre toga ne proba malo kako se to radi...
prostor u kabini je slican trojci, gepek je vidno dublji i delije vece...
muzika je poboljsana, doduse u trojci i nije bila neka u osnovnim paketima ( a bogami ni sa doplatom nisi dobijao neku diskoteku, kod mene je podebelo doplacen cabasse sa kojim se situacija u smislu samog zvuka popravlja dosta ali bi trebao biti jaci ) zvuk je dobar pa to nije bilo tesko. mislim da sada solidno svira za tu klasu i novac...
ono sto mi je se jos posebno svidelo je mogucnost u okviru personalizacije ( eto, svi bas nesto insistiraju na tome u poslednje vreme ) je da za ako se ne varam 250e dobijes vrata i tablu presvucenu u kozu, u odredjenoj boji enterijera...nadam se sa onim savovima koji se vide, to je po meni pun pogodak...
sto se tice sedenja, za volanom je ok, dijapazon podesavanja dubine i visine volana je da ne kazem ogroman i zadovoljice svakoga, kao i podesavanje sedista po visini. rucica menjaca je ostala ista, nije to neka mana ali su mogli malo nesto da promene tu. ista prica je i sa prekidacima za retrovizore...
rucica rucne kocnice mi deluje slabunjavo...
spolja izgleda odlicno, barem meni, ima i aktivno otvaranje/zatvaranje grila ispred hladnjaka motora, tockovi su 195/55 r16 ( ne znam kakvo je stanje sa cenom tih guma )...
nazalost, onaj bitniji deo - voznja nije bio moguc, ali se nadam nekoj test voznji uskoro...