Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?

Post od pedja »

Bio neko u Holesterolu? :mrgreen:
Restoran na Dorcolu, cuh uglavnom pozitivne utiske.
Morao bih jednom skoknuti.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Ime obećava :kezo:
motul
Reactions:
Pridružio se: 06 Nov 2012, 13:28

Post od motul »

Ajde iskusni forumaši neki predlog za klopu na Zlatiboru, pečenja i kuvana jela...

Restoran, kafana, koliba... nije bitno...

Naravno da su porcije za jednog "forumaša" :sreckovic:
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

Sada treba iskopati post u kom pise da je sam centar Zlatibora kao pretplacen na lose restorane. :) Mislim da ga je Xepoj pisao.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Pre Zlatibora,drzi jedan moj drugar,Mackat se zove restoran,super klopa,sve njihovo meso,nista kupovno...
Imas u selu Sirogojno,ne secam se kako se zove restoran,ali ima jedna sobica samo sa jednim okruglim stolom,kao separeom,pa je lako prepoznatljiv kada udjes u glavnu salu,nigde nisam jeo bolje predjelo,samo smo to na kraju duplirali,a jelo nismo ni probali,kajmak je nenadjebiv...
Od nas niko nije bio ispod 100kg,tako da svi fino jedemo.
Takodje na Tari kafana Kurta... Da,deluje ovako kao druga planina daleko,ali je to 20km od centra Zlatibora :)
U centru Zlatibora ima fast fud,na obodu onog dole centra gde su kafici,preko puta doma zdravlja,gurmanski ili tako nekakav cevap,ne secam se tacno imena,mozda je i zlatiborski...
Dakle,ne neki beli u samom centru,nego desno od njega,uz desni obod kada ides prema jezeru... Spremaju i kolenicu,kupus,prebranac,tako ces prepoznati... Sve full :)
Nigde jos nisam probao bolje nesto u bilo kom fast fudu,a jeo sam u preko 100 razlicitih sigurno...
Takodje pecenje u mestu pre Zlatibora,naravno,ja opet ne mogu da se setim kako se zove,ali pitaj tamo gde ima najbolje pecenje i uputicete sigurno tamo...
U centru generalno nema neka klopa,sve neka socijala,sto ukus nije neki,sto su cene evropske...
Tako da u sustini ako hoces dobro da klopas u restoranu,moras kolima...
S obzirom da sam ukupno proveo oko 2 meseca na Zlatiboru,bio sam svuda,ali da me jebes kako bih ti objasnio sada ja ta sva mesta,ali eto,naveo sam ti neka poznatija...
Problem je sto se za vecinu mesta nisam ni trudio da zapamtim kako se zovu,znam samo da odem do tamo...
Takodje kada ides u Sirigojno,ima etno selo,pa ako zelis da se prosetas,nije lose... Nista posebno,naravno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Što se tiče fine klope, najbolji je Monin restoran, Perun.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Nije losa klopa,ali generalno nije bas seoski duh,vise je polufensi... Pricam o jelima,ne o ambijentu.
Nekako dolaze jela vise da budu lepa na oko,nego da busu onako na srpski nacin :)
Nije mi se svidelo recimo sto karadjordjevu koju je narucila moja riba serviraju uz neko glupavo grilovano povrce...
Ja sam jeo ramstek sa prsutom i kajmakom i on je bio full sa nekim izdrkanim krompirom.
Iznenadio sam se i sto su mi doneli neki plastican paradajiz,jer nisam mogao da verujem da uopste to nalaze tamo...
Pored lako pristupacnog domaceg paradajiza,oni uzimaju onaj ala Tempo "steroidicar", hibridni za cim zaista nema potrebe...
Secam se da nemaju neki raznovrstan meni sto se tice rostilja i slicnog...
Ne mogu da se setim koje su im cene jedino,ali znam da u poredjenju sa okolnim restoranima,kao i svaki u centru,nije bilo jeftino...
U odnosu na BG je svuda ok cena,negde malcice visa,negde ista u centru,ali BG je klasa iznad sto se cena tice,sto znaci da je to ipak skupo tamo...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Ja sam rekao do fine klope, a ne do porcija od 900g mesa :) Takođe, iz friteze nikad ne naručujemo ništa. Za paradajz ne znam, moguće da im se omakne.
Cene su bile na nivou ostalih lokala, a usluga jedno tri klase iznad.

Sve u svemu, nije za forumaše koji krkaju u Trpezi na Konjarniku npr :)
motul
Reactions:

Post od motul »

Zato sam i pitao gde je dobra klopa, jer po nekom nepisanom pravilu uvek je bolja negde zavučenije nego u samom centru. Ranije kada god sam posećivao Zlatibor uvek je bilo nešto na brzinu da se pojede nisam imao vremena da razmisljam o tome gde ću sta jesti a sada ću ipak malo da isplaniram.

Što se tiče Etno sela, Xepoj87 hvala na preporuci, imam i to u planu mada sam bio već jednom 2007 ali ostatak ekipe da vidi, zanimljivo je.

Bitno je da je neko kvalitetno pečenje uz dobar prilog ili krompir + salata ne može da omane. Ali svakako pre toga treba pripremiti teren sa kajmakom, pršutom i sirom...
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Covek rece da mu treba nesto onako "forumaski" :D
Ali nisam ni pominjao velicinu porcija u Moninu,vec generalno ceo fazon jela nije cisto srpski,a generalno je srpska kuhinja,nego neki pokusaj modernizacije jela,sto ja licno ne volim.
Postoje mesta i restorani,kao i drugacija jela koja se tako jedu i uz koje to ide...

Inace,sada sam se setio za pecenje...
Isto u mestu Mackat,ali Mackat Bajo se zove restoran,ne ovaj stariji Mackat koji sam ti vec pomenuo.
Takodje kada krenes ka Mokroj Gori,Pega se zove,takodje vrhunsko pecenje.
Posto je Zlatibor poznat po najboljem jagnjecem pecenju na svetu,jasno ti je sta se jede tu :)
Zavisi koliko si dugo tamo,ali ako si par dana,preporucujem svaki dan na drugo mesto...
Dakle Sirogojno,Gajevi,Kurta(Tara),Mackat Bajo itd...
Ja skoro uvek doruckujem recimo neki fastfood ili kuci neko meze,kajmak i slicno,a onda predvece odem u restoran neki da se osurim i to je to.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Opet ja (po ko zna koji put) o Zlatiboru:

U Perunu sam pojeo najbolju rolovanu teletinu. Cene su prosek, tj nize od ocekivanih. Zbog toga su i drzali jelovnik u vitrini na setalistu, ne bi li ljudi videli da ne ubijaju, samim tim sto je restoran hotela sa 4*. Mona se renovira, otvaranje u drugoj polovini decembra.

Otvoren je sarajevski cevap, kazu pravi, svi se navukli, u onom centru. Moracu da probam sledeci put, iako izbegavam takvu hranu (mleveno meso)s nogu . Petica na stanici ima dobar odnos cene i kvantiteta. Koliba kod MIlunke ima kuvana jela, komplet lepinje i nije lose, probao sam svasta (ispod same staze/Obudojevice - koliba je, nema da se masi).
Najbolji izbor za duzi boravak, a da se ne placaju restorani, zasigurno je Talija ketering. Odlicna hrana za poneti. MIslm da sam tu pojeo najbolje pohovane paprike punjene sirom, a da nisu u kucnoj radinosti.

U Mirisu Dunja sam pojeo najskuplji beli kacamak. Bio je dobar, obilan i sve to, po ceni od 500 ili 550 rsd.

Lokalci cesto jedu u Irish Pubu, a preporucuju i Magnet (odmah posle Pozege, kada se krene ka UE), kao i "najbolju jagnjetinu" kod Pega (to je u Braneskom polju, kada krenete ka Tari).

Ako vam je do ribe, pravac Ljubis, ili Potpec.

Komplet lepinja na Borovoj glavi. Mislim da je Zora ili kod Zore ... sad da treba da odem, ne znam da li bih potrefio :D
motul
Reactions:

Post od motul »

Auu ljudi svaka čast, ovo ne bih stigao da probam da sam 2 meseca tamo a ne 2 dana. Hvala na preporukama, detaljno sam razmotrio a kada se vratim preneću utiske...
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Vidim sad da ste pre par strana raspravljali o baksisu pa da kazem koju...

Ostavljanje baksisa zavisi od coveka do coveka. Ima vise vrsta ljudi:
Nemaju pa ne ostavljaju
Nemaju pa svejedno ostavljaju iz kulture
Imaju i ostavljaju
Imaju, ali nemaju osecaj i naviku da ostavljaju

Svaki konobar, sanker, menadzer kluba, bilo ko ko ima veze sa bilo kojom vrstom kafane ce uvek konobaru ostaviti baksis! To je zbog toga sto znaju kako je to jer i oni rade isto ili su radili. Ja recimo sve preko 30-40 zaokruzujem na sledecu stotinu (primer: racun 540 din, ja dajem 600). Jos nisam cuo da je na nekom mestu u srbiji uracunat procenat kao na zapadu. Konobari i sankeri imaju naaajvise 3% od onoga sto izbace, a to je nista! Tj ti pogines, izbacis 50.000, sto ti je onda procenat 1500 dinara. E sad to izgleda lepo, plus dnevnica (jebenih 800-1000 din), plus baksis i tu dodje do neke 4000, samo je problem sto sam ja uzeo idealne uslove i najveci procenat, a da bi izbacio tu sumu ne smes stati sa tacnom 8 sati, tj celu smenu.
A sta onda da radi onaj ko izbaci 15tak hiljada, i procenat ima 2%? Izacice sa 1500din sve zajedno. Tako da baksis mnogo znaci. Ne mora on biti 50-60-100 dinara, dovoljno je i 10-20 dinara, i odmah ce vas konobar gledati drugacije i bice prijatniji, sto ce i vama znaciti!
Da se ogradim, uvek ima izuzetaka (moji drugari po diskotekama budu dobri 200-300e za noc), ali ako izuzmemo diskoteke, sve je ostalo kesa, tj prezivljavanje...
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Juce smo jeli komplet lepinje na Rudniku, tj ona kafana Breg.

U Uzicu su nam doneli predjelo i razbili se. Glavno jelo niko nije pogledao...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

@Gaginh0

Jedno je bakšiš od 10-20 din, a drugo od 500-600 din. Ja sam pričao o ovom drugom slučaju. I da ponovim, znam mesta gde konobari imaju po 100€ za veče.
Odgovori