Pre Zlatibora,drzi jedan moj drugar,Mackat se zove restoran,super klopa,sve njihovo meso,nista kupovno...
Imas u selu Sirogojno,ne secam se kako se zove restoran,ali ima jedna sobica samo sa jednim okruglim stolom,kao separeom,pa je lako prepoznatljiv kada udjes u glavnu salu,nigde nisam jeo bolje predjelo,samo smo to na kraju duplirali,a jelo nismo ni probali,kajmak je nenadjebiv...
Od nas niko nije bio ispod 100kg,tako da svi fino jedemo.
Takodje na Tari kafana Kurta... Da,deluje ovako kao druga planina daleko,ali je to 20km od centra Zlatibora

U centru Zlatibora ima fast fud,na obodu onog dole centra gde su kafici,preko puta doma zdravlja,gurmanski ili tako nekakav cevap,ne secam se tacno imena,mozda je i zlatiborski...
Dakle,ne neki beli u samom centru,nego desno od njega,uz desni obod kada ides prema jezeru... Spremaju i kolenicu,kupus,prebranac,tako ces prepoznati... Sve full

Nigde jos nisam probao bolje nesto u bilo kom fast fudu,a jeo sam u preko 100 razlicitih sigurno...
Takodje pecenje u mestu pre Zlatibora,naravno,ja opet ne mogu da se setim kako se zove,ali pitaj tamo gde ima najbolje pecenje i uputicete sigurno tamo...
U centru generalno nema neka klopa,sve neka socijala,sto ukus nije neki,sto su cene evropske...
Tako da u sustini ako hoces dobro da klopas u restoranu,moras kolima...
S obzirom da sam ukupno proveo oko 2 meseca na Zlatiboru,bio sam svuda,ali da me jebes kako bih ti objasnio sada ja ta sva mesta,ali eto,naveo sam ti neka poznatija...
Problem je sto se za vecinu mesta nisam ni trudio da zapamtim kako se zovu,znam samo da odem do tamo...
Takodje kada ides u Sirigojno,ima etno selo,pa ako zelis da se prosetas,nije lose... Nista posebno,naravno.