Corona virus
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Re: Corona virus
Zanimljivo je kako u po drzavama evrope postoje druga pravila vakcinacije. Kod nas posle prelezanog kovida ides na 2 doze i to mozes odmah. U ch dobija se samo jedna doza i to posle 6 meseci.
Kako ce to uticati i na protok ljudi. Ako npr srbija priznaje punu vakcinaciju kao dve doze neko iz ch ko je prelezao i dobio jednu dozu nece moci da udje u srb bez ogranicenja.
Pitanje zasto i ovde ne daju jednu dozu posle kovida. Bilo je dosta tekstova na temu da posle kovida ne treba previse boostovati imunitet.
Kako ce to uticati i na protok ljudi. Ako npr srbija priznaje punu vakcinaciju kao dve doze neko iz ch ko je prelezao i dobio jednu dozu nece moci da udje u srb bez ogranicenja.
Pitanje zasto i ovde ne daju jednu dozu posle kovida. Bilo je dosta tekstova na temu da posle kovida ne treba previse boostovati imunitet.
Biće da CH nema dovoljno vakcina.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
U CH je minimum 3 meseca posle prelezanog covida, 6 meseci je preporuka. Ko hoce moze i 2 doze da primi, 1 doza je preporuka. Ima dovoljno vakcina, krenula je skoro. Samo Pfizer i Moderna se zasad daje.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Ja dobio termin za Fajzer ili Modernu, pise samo mRNA, za dve nedelje preko firme.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Jel znaš neke dodatne informacije, kojih je godina, koliko je prošlo od vakcinacije, šta kažu lekari kako je moguće da zaglavi na respiratoru posle vakcine?dragvorl napisao:Od devojke komsinica primila oba Fajzera pre nekog vremena, sad je zakacila i na respiratoru je.
- mix024
- Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
- Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS
Mislim da nije tako, ako se u međuvremenu nešto nije promenilo.
Nakon preležanog kovida mora proći barem 30 dana do vakcinisanja. Ja sam baš tako uradio, a juče sam primio drugu dozu Pfizer-a.
Posle prve doze sam imao baš jaku reakciju koja je trajala ceo dan, a sada posle druge reakcija kao i prošli put, ali znatno slabija.
Isto mi je prošla i žena, osim što je njoj i sada dosta jaka reakcija.
Verovatno da nisam morao da žurim, ali sam jednostavno hteo da se vakcinišem što pre.
Nadam se da sam sada miran jedno vreme.
Ako je napisano istina, ta devojka bi bukvalno upadala u 0.000001% populacije.Uki napisao:Jel znaš neke dodatne informacije, kojih je godina, koliko je prošlo od vakcinacije, šta kažu lekari kako je moguće da zaglavi na respiratoru posle vakcine?dragvorl napisao:Od devojke komsinica primila oba Fajzera pre nekog vremena, sad je zakacila i na respiratoru je.
Idi u Expo centar, zavrsices za 10 minuta sve.Vladapetr napisao: 29 Maj 2021, 00:52 E u kurac.
Bojim se da ovo opuštanje ide previše brzo. Prvi sam sa svrabom u dupetu da negde putujem ali sumnjam da su svi ostali glupi a mi šampioni u borbi sa koronom.
Euprava mi u nedelju pošalje sms da mi je revakcina AZ zakazana u ponedeljak u 8 ujutro. Naravno, ne odem nego se pojavim oko 15h, daju mi broj ali vidim puna čekaonica. Med. sestra mi reče da im je pao sistem, izgleda na nivou države, moram malo sačekati. Pitam gospodju pored, kaže tu je već sat i po i ništa se ne dešava.
Ok, pokupim se i odem, probaću drugi dan.
Danas oko 14h odem, i zateknem ovo:
Bukvalno ludnica, 100 ljudi čekakoliko sam skapirao, svih ovih dana je bilo zastoja pa su sad počeli masovno da dolaze van svog termina, jer im je propao. Valjda će uskoro to da srede, za ausvajs mi treba da prodje 15 dana od revakcine.
Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Niko nije rekao da je komšinica devojka, možda ima 90 godina.ftj napisao: 29 Maj 2021, 14:30Ako je napisano istina, ta devojka bi bukvalno upadala u 0.000001% populacije.Uki napisao:Jel znaš neke dodatne informacije, kojih je godina, koliko je prošlo od vakcinacije, šta kažu lekari kako je moguće da zaglavi na respiratoru posle vakcine?dragvorl napisao:Od devojke komsinica primila oba Fajzera pre nekog vremena, sad je zakacila i na respiratoru je.

Ђенерал Јанковић
- Puzo81
- Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
- Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium
Evo čekam u Promenadi, veoma brzo ide.
@Puzo81
Moze li Fajzer da se izabere tamo gde si bio?
Moze li Fajzer da se izabere tamo gde si bio?
-
- Banned
- Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
- Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano
pa nije, pisao sam ovde šta mi je rekao stažista iz kovid bolnice u beču - da zaražavanja tamo posle fajzera i moderne koja završe u ICU nisu bila retka u najvećem talasu.ftj napisao: 29 Maj 2021, 14:30Ako je napisano istina, ta devojka bi bukvalno upadala u 0.000001% populacije.Uki napisao:Jel znaš neke dodatne informacije, kojih je godina, koliko je prošlo od vakcinacije, šta kažu lekari kako je moguće da zaglavi na respiratoru posle vakcine?dragvorl napisao:Od devojke komsinica primila oba Fajzera pre nekog vremena, sad je zakacila i na respiratoru je.
- Puzo81
- Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
- Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium
@Ikac U Promenadi i Bigu daju fajzer i kineza a na sajmu NS sve 4.
Da, možeš da biraš, zvekno malopre fajz. Za max 20min završio, sedeo 15 i gas alfaja
Da, možeš da biraš, zvekno malopre fajz. Za max 20min završio, sedeo 15 i gas alfaja

I posle 26h me sastaviljuba napisao: 29 Maj 2021, 07:40 Ja se juce vakcinisao Jonson & Jonson vakcinom, za 10 min, prepravili veliki parking na Schiphool-u u centar za vakcinaciju - bar ima mesta za parking koliko hoces. Nisam imao nikakve nuspojave osim sto me malo boluckalo rame, posebno sto spavam na toj straniali na nivou iritacije. Mnogo mi se svidja sto je to bila prva i zadnja vakcina…

- mix024
- Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
- Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS
Ja sam dobio prvu dozu Pfizer-a u petak u 19 h. Sve bilo OK do subote poslepodne, počeo posle tricepsa da me boli biceps, pa vrat, pa ramena, pa leđa, pa guzica, pa noge.
Bol kao jaka upala mišića. Pored toga malaksalost i temperatura.
Tako bilo celu noć, jedva sam spavao. Probudio se u nedelju ujutru kao nov, kao da se ništa nije desilo.
Sada druga doza sve slična, ali dosta slabije.
Isto i kod mene i kod žene, oboje primili vakcine 30 dana kako smo preležali.
Bol kao jaka upala mišića. Pored toga malaksalost i temperatura.
Tako bilo celu noć, jedva sam spavao. Probudio se u nedelju ujutru kao nov, kao da se ništa nije desilo.
Sada druga doza sve slična, ali dosta slabije.
Isto i kod mene i kod žene, oboje primili vakcine 30 dana kako smo preležali.