Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Re: Corona virus

Post od Darko »

Zanimljivo je kako u po drzavama evrope postoje druga pravila vakcinacije. Kod nas posle prelezanog kovida ides na 2 doze i to mozes odmah. U ch dobija se samo jedna doza i to posle 6 meseci.
Kako ce to uticati i na protok ljudi. Ako npr srbija priznaje punu vakcinaciju kao dve doze neko iz ch ko je prelezao i dobio jednu dozu nece moci da udje u srb bez ogranicenja.
Pitanje zasto i ovde ne daju jednu dozu posle kovida. Bilo je dosta tekstova na temu da posle kovida ne treba previse boostovati imunitet.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Biće da CH nema dovoljno vakcina.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

U CH je minimum 3 meseca posle prelezanog covida, 6 meseci je preporuka. Ko hoce moze i 2 doze da primi, 1 doza je preporuka. Ima dovoljno vakcina, krenula je skoro. Samo Pfizer i Moderna se zasad daje.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Ja dobio termin za Fajzer ili Modernu, pise samo mRNA, za dve nedelje preko firme.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Uki
Reactions:
Pridružio se: 30 Maj 2020, 19:50
Garaža: Pug 307 1.6b

Post od Uki »

dragvorl napisao:Od devojke komsinica primila oba Fajzera pre nekog vremena, sad je zakacila i na respiratoru je.
Jel znaš neke dodatne informacije, kojih je godina, koliko je prošlo od vakcinacije, šta kažu lekari kako je moguće da zaglavi na respiratoru posle vakcine?
Korisnikov avatar
mix024
Reactions:
Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS

Post od mix024 »

Darko napisao: 29 Maj 2021, 07:51 Kod nas posle prelezanog kovida ides na 2 doze i to mozes odmah.
Mislim da nije tako, ako se u međuvremenu nešto nije promenilo.

Nakon preležanog kovida mora proći barem 30 dana do vakcinisanja. Ja sam baš tako uradio, a juče sam primio drugu dozu Pfizer-a.

Posle prve doze sam imao baš jaku reakciju koja je trajala ceo dan, a sada posle druge reakcija kao i prošli put, ali znatno slabija.

Isto mi je prošla i žena, osim što je njoj i sada dosta jaka reakcija.

Verovatno da nisam morao da žurim, ali sam jednostavno hteo da se vakcinišem što pre.

Nadam se da sam sada miran jedno vreme.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Uki napisao:
dragvorl napisao:Od devojke komsinica primila oba Fajzera pre nekog vremena, sad je zakacila i na respiratoru je.
Jel znaš neke dodatne informacije, kojih je godina, koliko je prošlo od vakcinacije, šta kažu lekari kako je moguće da zaglavi na respiratoru posle vakcine?
Ako je napisano istina, ta devojka bi bukvalno upadala u 0.000001% populacije.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Vladapetr napisao: 29 Maj 2021, 00:52 E u kurac.
Bojim se da ovo opuštanje ide previše brzo. Prvi sam sa svrabom u dupetu da negde putujem ali sumnjam da su svi ostali glupi a mi šampioni u borbi sa koronom.

Euprava mi u nedelju pošalje sms da mi je revakcina AZ zakazana u ponedeljak u 8 ujutro. Naravno, ne odem nego se pojavim oko 15h, daju mi broj ali vidim puna čekaonica. Med. sestra mi reče da im je pao sistem, izgleda na nivou države, moram malo sačekati. Pitam gospodju pored, kaže tu je već sat i po i ništa se ne dešava.
Ok, pokupim se i odem, probaću drugi dan.

Danas oko 14h odem, i zateknem ovo:

Slika

Bukvalno ludnica, 100 ljudi čeka Slika koliko sam skapirao, svih ovih dana je bilo zastoja pa su sad počeli masovno da dolaze van svog termina, jer im je propao. Valjda će uskoro to da srede, za ausvajs mi treba da prodje 15 dana od revakcine.

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
Idi u Expo centar, zavrsices za 10 minuta sve.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

ftj napisao: 29 Maj 2021, 14:30
Uki napisao:
Niko nije rekao da je komšinica devojka, možda ima 90 godina. :)
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Puzo81
Reactions:
Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium

Post od Puzo81 »

Evo čekam u Promenadi, veoma brzo ide.
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

@Puzo81

Moze li Fajzer da se izabere tamo gde si bio?
gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

ftj napisao: 29 Maj 2021, 14:30
Uki napisao:
pa nije, pisao sam ovde šta mi je rekao stažista iz kovid bolnice u beču - da zaražavanja tamo posle fajzera i moderne koja završe u ICU nisu bila retka u najvećem talasu.
Korisnikov avatar
Puzo81
Reactions:
Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium

Post od Puzo81 »

@Ikac U Promenadi i Bigu daju fajzer i kineza a na sajmu NS sve 4.

Da, možeš da biraš, zvekno malopre fajz. Za max 20min završio, sedeo 15 i gas alfaja :D
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

ljuba napisao: 29 Maj 2021, 07:40 Ja se juce vakcinisao Jonson & Jonson vakcinom, za 10 min, prepravili veliki parking na Schiphool-u u centar za vakcinaciju - bar ima mesta za parking koliko hoces. Nisam imao nikakve nuspojave osim sto me malo boluckalo rame, posebno sto spavam na toj strani :) ali na nivou iritacije. Mnogo mi se svidja sto je to bila prva i zadnja vakcina…
I posle 26h me sastavi :) Temperaturica i baš udarilo... nadam se da će do sutra ujutro proći...
Korisnikov avatar
mix024
Reactions:
Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS

Post od mix024 »

Ja sam dobio prvu dozu Pfizer-a u petak u 19 h. Sve bilo OK do subote poslepodne, počeo posle tricepsa da me boli biceps, pa vrat, pa ramena, pa leđa, pa guzica, pa noge.

Bol kao jaka upala mišića. Pored toga malaksalost i temperatura.

Tako bilo celu noć, jedva sam spavao. Probudio se u nedelju ujutru kao nov, kao da se ništa nije desilo.

Sada druga doza sve slična, ali dosta slabije.

Isto i kod mene i kod žene, oboje primili vakcine 30 dana kako smo preležali.
Zaključana tema