Biciklizam
Re: Biciklizam
Treba mi mala pomoc od zaljubljenika i poznavalaca.
Prosle godine sam isao NS-BG biciklom, i zaista sa nogama nisam imao problema, ali sa zadnjicom i previse.
Do Indjije sve savrseno. Kada smo zavrsili obrok i ponovo seli i krenuli...taj bol je neopisiv! Kao nekoliko grceva odjednom!!
Izdrzao sam nekako do Zemunskog keja i po gradu malo, ali nazad sam morao vozom.
Sta korigovati, na sta obratiti paznju?
Prosle godine sam isao NS-BG biciklom, i zaista sa nogama nisam imao problema, ali sa zadnjicom i previse.
Do Indjije sve savrseno. Kada smo zavrsili obrok i ponovo seli i krenuli...taj bol je neopisiv! Kao nekoliko grceva odjednom!!
Izdrzao sam nekako do Zemunskog keja i po gradu malo, ali nazad sam morao vozom.
Sta korigovati, na sta obratiti paznju?
Dobra sisa zlata vredi.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Možda može da pomogne drugi sic, podešavanja, itd, ali meni je tu glavni faktor privikavanje. Prvih par vožnji u sezoni bude problem a posle su mi neke druge stvari slabija tačka. Biciklističke gaće se podrazumevaju.
Na to je kompleksna prica, ili je bicikl u par mm u tvojim merama, ili ce nesto da te boli, podrazumeva se vrhunski sic, sve ostalo je mucenje svoje vrste...
Mozes da probas gace sa gelom, srvarno su za klasu bolje od onih bez gela
Sent from my PAP5044DUO using Tapatalk
Mozes da probas gace sa gelom, srvarno su za klasu bolje od onih bez gela
Sent from my PAP5044DUO using Tapatalk
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Kakvo god sediste da imas ako si napravio duzu pauzu npr zima bila pa si krenuo da vozis na prolece znaj da ce sigurno trebati vremena da se sedalni misici naviknu na sediste. Dakle i vrhunsko ti nece pomoci da ne osetis bol u obe polovine zadnjice.

- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Ja kad sam prosle godine seo na bajs posle visegodisnje pauze, tih mesec dana je trebalo preziveti. Jos sam svako jutro vozio po sat vremena.
Sent from my LG-H440n
Sent from my LG-H440n
- Captain Slow
- Pridružio se: 16 Jul 2012, 02:19
Za ispod šorca.Comi napisao:Sta korigovati, na sta obratiti paznju?
http://www.matriolimp.com/biciklizam/pr ... 4-giessegi
Imam biciklisticke, i nosio sam ih tada...ali uzalud.
Doduse, pre tog jutra, nisam vozio biciklo sigurno oko 5 meseci. Da nije do toga?
Doduse, pre tog jutra, nisam vozio biciklo sigurno oko 5 meseci. Da nije do toga?
Dobra sisa zlata vredi.
- Captain Slow
- Pridružio se: 16 Jul 2012, 02:19
Ovo nisu biciklističke, nego podgaće sa uloškom.
http://www.matriolimp.com/biciklizam/pr ... nw-x-round
Ako nisi dugo vozio, to je, zato boli.
http://www.matriolimp.com/biciklizam/pr ... nw-x-round
Ako nisi dugo vozio, to je, zato boli.
Posto je na kraju Winora bajs ispao mnogo bolji, nego sto sam mislio da ce biti, dobija novo sediste, koje mu je bilo najslabija tacka na testiranju, presvucen je Selle Bassano.Bax napisao:
Prosla je prva test voznja gospodina Winore.
-ispao je vrlo dobro
-lepo se vozi, dobro koci, ali su masni obruci pa cvili ceo blok
-lep je ram, veliki, bicikl je udoban i stabilan.
-Positron salta, ali ne bas sjajno, osta je gnjecav osecaj na indexu
-Definitivno mu treba vise brzina, ali obzirom na autentican izgled ostaje ovaj menjac
Ocena jaka 4ka, ali obzirom na inicijalano KATASTROFALNO stanje projekat je pun pogodak, 6 radnih dana.
Slika pre pocetka radova

Evo i bonus slikica Peugeot zenskaca....

- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Ne znam kako ljudi mogu da voze bicikl sa ovako iskrenutim kocnicama i okrenutim volanom. Ocigledno da mu je ovaj bicikl bio mali po dimenzijama. Bax extra si! Od ovako neuglednog bicikla napravio si retro trkaca.

Thx 
Ni meni nije jasno kako je vozen tako zakovrnut, pogotovo sto ne mozes da kocis, a ram je poprilicno velik, 58ica, tako da verovatno neko jednostavno nije bio za taj bicikl...
Mislio sam da je bicikl sa ovom razvucenom geometrijom po pravilu los u voznji, posle iskustva sa tromim Bjankijem, medjutim ovaj me bicikl razuverio, iako je tezak skoro celih 12kg, i ima cevi koje su verovatno najnize klase, i samo 5 brzina, on je na drumu odlican.
Bicikl vuce da se brzo vozi, plus veliki benefit sto je jako udoban, viljuska sve vreme vidno osciluje, i odlicno upija rupe, uvek ih sve vozim preko loseg puta da bi video kakva je udobnost. Za duze ture odlican bicikl. Oprema je isto neugledna na oko, ali nemacki lezajevi bez ikakvog servisa, suvi ko barut, ostali su odlicno ocuvani...
Cak i celicni hromirani obruci, su se jako lako lako ispravili, lepo koce, i jos jedan njihov benefit, ne mogu da puknu, kao stari aluminijumski...

Ni meni nije jasno kako je vozen tako zakovrnut, pogotovo sto ne mozes da kocis, a ram je poprilicno velik, 58ica, tako da verovatno neko jednostavno nije bio za taj bicikl...
Mislio sam da je bicikl sa ovom razvucenom geometrijom po pravilu los u voznji, posle iskustva sa tromim Bjankijem, medjutim ovaj me bicikl razuverio, iako je tezak skoro celih 12kg, i ima cevi koje su verovatno najnize klase, i samo 5 brzina, on je na drumu odlican.
Bicikl vuce da se brzo vozi, plus veliki benefit sto je jako udoban, viljuska sve vreme vidno osciluje, i odlicno upija rupe, uvek ih sve vozim preko loseg puta da bi video kakva je udobnost. Za duze ture odlican bicikl. Oprema je isto neugledna na oko, ali nemacki lezajevi bez ikakvog servisa, suvi ko barut, ostali su odlicno ocuvani...
Cak i celicni hromirani obruci, su se jako lako lako ispravili, lepo koce, i jos jedan njihov benefit, ne mogu da puknu, kao stari aluminijumski...
Bax, svaka čast za ovo sve što radiš! 
Inače me Winora podseća na moj stari Unis desetobrzinac (s tim što je Winora verovatno mnogo kvalitetnija). Obrati pažnju da čelični bandaši u kombinaciji sa standardnim gumenim paknovima po kiši jednostavno ne koče. Ja sam to otkrio tokom jednog prolećnog pljuska pre 20 godina,
a pominje i Sheldon Brown na svom sajtu. Za čelične bandaše i kišovito vreme postojali su specijalni kožni paknovi.

Inače me Winora podseća na moj stari Unis desetobrzinac (s tim što je Winora verovatno mnogo kvalitetnija). Obrati pažnju da čelični bandaši u kombinaciji sa standardnim gumenim paknovima po kiši jednostavno ne koče. Ja sam to otkrio tokom jednog prolećnog pljuska pre 20 godina,

Ђенерал Јанковић