Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Re: Biciklizam

Post od Bax »

Hvala Snork, volim da vratim bicikl iz mrtvih, jos ako je rezultat dobar, tim bolje :)

Winora je isti ram kao Unis, tj jako slican, malo veci, velika prednost je sto ima britanski navoj za srednji pogon, koji doduse moze da se upresuje na Unisa.
Ne znam kakav je Unis bio sa kvalitetom, ali njegov konkurent, Rog Senior, je imao solidan kvalitet mehanike, ako izuzmemo taj pogon na kajle, koji je problematican, i ocajne kocnice, koje su imali.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

BAJKER napisao:Ne znam kako ljudi mogu da voze bicikl sa ovako iskrenutim kocnicama i okrenutim volanom. Ocigledno da mu je ovaj bicikl bio mali po dimenzijama. Bax extra si! Od ovako neuglednog bicikla napravio si retro trkaca. :klanjamse:
Ma neko je okrenuo volan da bi stao na mesto gde ga je drzao, ili da bi mogao da okaci nesto na dropbar. :)
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Juce sam imao zanimljiv duel, vozio sam se sa poznanikom, koji je svoj bicikl 200 puta vise platio nego ja Winoru.
Gospodin Winora, protiv Canyon Campi karbonca.

Dobro sam se ganjao, drzali smo ritam nesto ispod 40km/h, jedino sto sam ja do kraja riknuo :)

Slika

Kanjon je ilustracija, nemam sliku konkretnog komada, ali je ovakav....
Kaze covek 20.000km nije menjao lanac...

Slika
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Juce uzet jos jedan fantastican bicikl, za moju prijateljicu, King Jupiter Aero. Imao sam priliku juce dok sam ga vracao u borbeno stanje, da uradim jedan lep retro ride. Za one koji ne znaju to je japanski bajs s pocetka 80tih, imao je jedinstvenu Dura Ace ax opremu,aero profilisane Tange celicne cevi. Bio je poprilicno tehnoloski napredan, a uvozio se u Jugoslaviju. Isao sam mozda 50-60km sa njim juce, mehanicki je zdrav, stari vlasnik ga je vise gledao nego vozio :)
Opsti utisci, jako je precizno izradjen ram, centriran perfektno, bicikl je japanski dizajniran pomalo spartanski. Tezine nesto preko 10kg, na drumu je bio vrlo udoban, i upravljiv, pruzajuci veliki osecaj sigurnosti i kontrole. E sad lose stvari, mada mozda je to i dobro. Bicikl je tako trkacki natrimovan sa prenosima, da se jedva vozi, i uz najmanji uspon ke mucno, ali ako neko zeli da isproba maksimalne brzine, i pritom pusti da ga adrenalin nosi, brzo postaje raketa na tockovima. Jednostavno jedinstven primerak. Ukratko, ovaj bicikl je cista funkcija bez mnogo emocija, uradjen perfektno, ali izrazito zahtevan po pitanju misica koje ce imati vozac.
56 ram, mi je legao savrseno,

Sent from my PAP5044DUO using Tapatalk
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Daj slike tog japanca. :)

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

:kezo: :kezo:

Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Kuzma, poslao sam ti fotku, pored tog bicikla juce je uzet, jos jedan istorijski zanimljiv bicikl (sa pricom...) To je Japanac Bridgestone Submariner, iz 80tih, specijalna vestina ovog 10to brzinca, je sto je radjen za gradove pored mora, i ima nerdjajuci celicni ram, sa alu mufovima, jos jedan detalj sticna mu se steze iznutra, posto alu muf ne moze da se stegne sa srafom.

Sent from my PAP5044DUO using Tapatalk
Slika
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Video sam, bolestan je Japanac. :doubleup:

Ovaj mi se ne svidja, izgleda kao da je penzionerski bajs. :)

Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Jupiter King, ah secam se tog bajka, bas je bio vanvremeski u vremenu kada se je pojavio kod nas. Drugar moj ga je bio kupio s kraja 80" i to kao polovan par godina star i vozio ga je nekih 5-6 godina bez problema, kasnije ga je prodao. Ima zanimljiva prica kako je King Jupiter Aero dosao u tadasnju Yugoslaviju, naime tadasnja fabrika bicikala prvi partizan iz Subotice je uvezla nekoliko ovakvih bicikala, bicikli su stigli u delovima. Posto ni tockovi nisu bili kompletni nego u delovima dakle ni zbice nisu bile upletene, svi bicikli su bili sklopljeni ali nisu ubacili podloske ispod niplova te su svi bandasi redovno pucali kod kupaca, u fabrici pri sklapanju im je to bilo visak te nisu znali gde se podloske postavljaju. Uz bicikl ide i Aero bidon :D
Slika
Slika
Korisnikov avatar
jovanns
Reactions:
Pridružio se: 04 Nov 2014, 22:26

Post od jovanns »

Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Vozi on to duze vreme, stalno izbacuje na fejsu neke slike da mtb takmicenja. Nadam se da mu je ipak prioritet drum.

Korisnikov avatar
jovanns
Reactions:
Pridružio se: 04 Nov 2014, 22:26

Post od jovanns »

Video sam da je samo u aprilu vozio neku trku u Ceskoj.
Voli covek mtb, ipak je on kao junior bio svetski sampion :)
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Mozete da pogledate novu pricu na blogu:
http://steelmagic.blogspot.rs/2016/06/b ... phire.html

Slika
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Kakvi su govnari ovi iz planet bajka pa to je strašno. Imam drugara koji je suvlasnik jedne prodavnice sportske opreme tačnije zvanični dileri su PB. Što se tiče biciklizma sve što imam na bajsu kao i same bicikle i jedna i druga je kupljen u PB preko njega sva oprema sve bukvalno sve sam kupio preko njega. Pošto sam se totalno zaludeo za biciklizmom došao sam još pre par meseci na suludu ideju da na bajsu imam kompletnu mehaniku XT m8000, kočnice, pedale i hollowtech patronu sam već kupio. Poručim preko drugara ostatak mehanike obe nable, kasetu, prednji i zadnji menjač, lanac pogon i i spec ii shiftere, cena je ogromna ali da je ne pominjem. Zove me drugar malo pre i kaže stiže ti mehanika sledeće nedelje ali ima problem nisu stigli šifteri oni stižu tek u novembru ili sledeće godine. Ja mu kažem šta da radim sa mehanikom bez ručica menjača skrljam tolike pare i da mi stoji u kutiji i ne mogu da ih koristim, kaže jebiga tako je moraš da uzmeš. Ni u ludilu neću da ih uzmem uzimam samo kompletnu porudžbinu. Ono što je najveći problem je što kulove iz PB boli uvo što nije sve stiglo naručeno oni hoće da zaduže sad njega i njegovu radnju za tu sumu. Vidim da je i njemu neprijatno zajebana situacija totalno. Ovi iz planeta neće da odustanu ja neću da dam pare za nešto što će da mi stoji kući jedina je***a strana je on. Posle dva sata me zove onako tužnim glasom kaže da je nekako uspeo da otkaže ali kao rekli mi ovi iz planeta ako budem ja nešto poručivao više preko njih da moram da ostavim pola para u zalog. Tu naravno popizdim i eto stavim konačno tačku na dalje pimpovanje bajsa. Ne pada mi više na pamet da bilo šta uzimam od njih i da me prave budalom za moj novac. Koliko sam im love ostavio i pošteno platio i za Polara i Canondale kao i sve što sam menjao na bajsevima ne smem ni da sabiram i tako da se ponašaju. Mene boli uvo nego mi samo žao drugara jer njemu govnari napraviše problem.
Odgovori