Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Superb III
Reactions:
Pridružio se: 16 Maj 2016, 23:15

Re: Grčka

Post od Superb III »

Hvala. Pitam posto znam da je besplatno a prvi sajt koji sam otvorio zatrazio mi je ta uplatim 30eu.
gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

Sad mi žena kaže da na brodu nikoga ne zanima ni kovid formular, jedva je nekome uvalila. To se dobija uz karte da se popuni. Ukratko raspad. Velika promena u odnosu na prethodno stanje kad smo čak morali da imamo poslovno pozivno pismo da bi mogli da se ukrcamo

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

A izvinite, u cemu je fora da za *ebeni trajekt treba neka posebna potvrda, sta kao ostrvo je posebna drzava jer je ostrvo ?
U svakom slucaju, drago mi je da se ta idiotska pravila ne *ebu ni 2% od strane Grka.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Na trajektu su ljudi na gomili, kao i u avionu ili busu, a za takve velike grupe ima smisla. Niko ne želi da im neko bolestan upropasti odmor.

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk

gazza
Banned
Reactions:

Post od gazza »

To je važilo za vreme sedmomesečnog lokdauna, sa razlogom da se spreči širenje korone na ostrva koja su mnogo gore opremljena za pomoć obolelima. Nisi mogao da putuješ na ostrva van okvira tzv esencijalnog putovanja (boravak, posao ili povratak nakon medicinske usluge npr u Atini).

Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

nidza napisao: 07 Jul 2021, 17:43 Na trajektu su ljudi na gomili, kao i u avionu ili busu, a za takve velike grupe ima smisla. Niko ne želi da im neko bolestan upropasti odmor.
Nema razlike izmedju gomile na trajektu i gomile na plazi, basti kafica, u setnji gradom itd. Ljudi su svakako napolju, tako da mi nije bas jasno.
gazza
Banned
Reactions:

Post od gazza »

Kako misliš napolju u recimo januaru na trajektu Pirej Krit? Jel si se vozio nekad brodom zimi? Lokdaun je bio od novembra do maja. Btw svi trajekti i dalje imaju prepolovljen kapacitet, svako drugo sedište je obeleženo kao zabranjeno za sedenje i nema šanse da sedneš pored nekog ako nije član tvoje porodice.

Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Ne, najduze sto sam se vozio je Skala Priinos - Kavala. :D Tako da ne mislim na zimske ture...
gazza
Banned
Reactions:

Post od gazza »

pa to nije ozbiljno, stvarno. tasos je na pljucomet od kopna i obolela osobe moze za sat vremena da bude u bolnici u kavali. za razliku od mog ostrva koje zimi ili u prolece ima trajekt 3x nedeljno i zdravstvenu službu prilagođenu normalnim potrebama a ne pandemiji. stari ljudi su ovde zaista bili preplašeni, znam mnoge u selu koji bukvalno mesecima nisu izašli iz svog dvorišta. čak su se i neki takvi zarazili preko rođaka koji su ih snabdevali...
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

U Grčkoj su vakcinisali 5mil sa bar jednom dozom (47%) i 4mil (38%) sa obe. A vidi se da su krenuli masovnije tek u aprilu. Da su mogli da krenu 2 meseca ranije, tj. da nisu ignorisali kineske i ruske vakcine iz političkih razloga, sad bi bili na konju.

Sa druge strane, mi koji smo imali sve na raspolaganju smo stigli tek do 39% bar jedne doze i kriva vakcinacije nam se veoma zaravnila, za razliku od grčke koja samo cepa na gore. Ili smo kompletni moroni (što nije daleko od istine), ili je veliki deo populacije preležao van sistema pa ni ne juri vakcinu.Slika
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Ima raznih slučajeva.
Brat preležao pre godinu dana i relativno skoro proverio IgG. Majka preležala jedva u martu ali nikako krvna slika da se ispegla, čekamo još mesec-dva.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Kontrola na trajektima

https://www.keeptalkinggreece.com/2021/ ... afina-ios/
...
Out of 70 tests, 14 were positive.
...
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Kurir naslov
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
gazza
Banned
Reactions:

Post od gazza »

ne verujem u zatvaranje ali bi trebalo požuriti....

https://www.ekathimerini.com/news/11642 ... um=twitter
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Sta znaci pozuriti, covek moze da rezervise i da ceka dan polaska oa sta bude, nema tu neke filozofije. Mislim da je to negativni hype koji se namerno pravi.

Kazi ti meni druze, posto moji iz Skoplja nece izgleda biti tu kada budem isao za GR, gde mogu da prespavam a da to nije Romantik? Kako bese ono malo mesto pred granicu sa GR?

Edit: Negotino
Odgovori