Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?

Post od Grujic »

Mislim da je i Baja izvikan, bio sam prosle godine, skupo a nista za u nesvest...
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Kod Baja ne idem iz principa. Te izvikane zaobilazim :D

Kod Dragise hvale prasetinu, a ovaj poznanik je hvalio jagnjecu sarmicu, ili tako nesto, tj stalno ide tamo, ali nikada ne jede pecenje, vec neke druge stvari.

MB je mislim najbolji medju svim izvikanima :tanjir:

I mozda sam pisao, ali je restoran Vodenicar - Potpec odlican.
Riba na razne nacine, a pored i jage trckaraju.. Milina i za oci i za stomak :D
Ako niste bili u Terzica avliji (probajte sok od maline), i Potpeckoj pecini, idite da vidite, pa kod Vodenicara na 'ranu :pivo:
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Kod Baja sam bio 3-4 puta i možda je samo jedanput bio onako prosek a 3 puta je bio vrhunski. Dobro mi je pečenje u Mladenovcu u Daščari i MBu ali ipak je za klasu lošije od Mačkata.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Dascara je super,tu cesto svracam... Mackat je ok,kao i kod Loja pre Zlatibora ... Kod Loja je odlicna teletina ispod saca... A gde je tacno taj Dragisa u Cacku,poznato mi je ali ne mogu da se setim gde tacno...

sent from Kenda digitron using Tapatalk :)
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Dragisa je na glavnom putu, s'desne strane kad se ide prema Uzicu.
Gde je tacno, ne bih znao da opisem jer ne poznajem Cacak ali kolio sam skontao, dodje na izlasku iz grada.
Ja nisam pre cuo za njih, slucajno sam ih nasao :)

@pedja i ftj

Sto mi ranije ne rekoste za dobre restorane u okolini Zlatibora :)
Gore u centru je kolpa, gde god sam probao, srednje zalosna :ccc:

Odlicnu prasetinu i jagnjentinu sam letos jeo i u Istri (mnogi mi neveruju :) ), u okolini Vrsara.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

NA Zlatiboru,kao da su najgore restorane natrpali u centar...
Ali zato kada odes 10,20km,isplati se put,svuda vrhunska klopa...
Takodje Kurta na Tari ima super klopu...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Ranije su (mozda jos uvek) kamiondzije cesto skretale sa rute i isli kod Kurte na klopu.

Na Zlatiboru je retko gde dobra klopa, misleci na pecenje. Od restorana, Petica moze da prodje, kao i Miris Dunja, koji dere.
U Perunu je dobra hrana (restoran hotela Mona), a nisu skupi kao sto vecina misli, sa obzirom da su u 4* hotelu. Tamo sam jeo odlicnu rolovanu teletinu. I svedski sto (dorucak/vecera) objasnjava, ako se nisu pokvarili u bliskoj proslosti.

Ljubis vazi za dobar kraj po pitanju pastrmke. Mackat za pecenje.
Inace, ne svracam po magistrali na hranu, jer sam blizu cilju, pa mi mrsko da stajem...
Uzicke (ili komplet) lepinje s nogu jedem u Uzicu (Blue Moon - iako su se nekada kleli u Suljagu). Ima jos jedna koju nisam probao, a tvrde da je odlicna (u jednom restoranu). Recenzija sledi uskoro :mrgreen:

Dragisa je pred klisuru, na izlazu iz grada Cacka, sa desne strane.
U klisuri sam jeo dobru riblju corbu (Santa Maria).

Jedna od najgorih hrana je bila na Zlatarskom jezeru (mislim da se motel zove Zlatar ili Jezero, onaj najpoznatiji).

Pred Rudnik (iz pravca GMa), u nekoj kafani (mesto Majdan, a kafana je mozda istoimena, ili Sofer ili tako nesto) sam video najvecu pljesku na kajmaku, a ja sam dobio kilo i po vrata u porciji... A stali smo jer su ipred bili kamioni, pa da proverimo da li se najbolje jede tamo gde su kamiondzije :D
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

pedja napisao:U klisuri sam jeo dobru riblju corbu (Santa Maria).
Je li to jedan od splavova odmah iznad brane? Ne znam napamet koji je po redu, prvi/drugi, ali mi je ostalo u secanju da je atmosfera a i klopa fina.
Ne volim ni ja da pravim pauze, ako ne mora, na "standardnim" marsutama. Ali desilo se jednom da sam svratio.

Po meni Mackat postaje malko izvikan sa tim pecenjem. Tj mozda su nekada imali kvalitet, ali u cilju brzeg oparivanja poceli su raditi na kolicini pa se taj kvalitet negde izgubio. Kazem po meni, jer ne videh nista pompezno u tom cudnovatom pecenju. Nije lose, naprotiv normalno je. Al na osnovu prica ocekuje se neko cudo. Mozda je u tom normalnom i caka, ko zna...

Komplet lepinja i Suljaga... Izvikanooooo. I samo ovi stariji se kunu u lepinju kod istog. Dok je po meni BlueMoon :doubleup:
Sad prica za Suljaginu radnju na Megdanu, po sta cuo po to prodao: radnja ima isti naziv iako je navodno promenila vlasnika, neki Lazic. Slucajno je cerka tog Lazica moje godiste i znam je preko drugarica iz srednje pa iz tog drustva i ta prica, mada cerka nije bila u trenutku price prisutna vec je dosla malko kasnije. Nebitno... Prica ide dalje da je taj Lazic zastitio komplet lepinju kao brend. :nemampojma: Ali kao nije problem da je i drugi plasiraju na trziste, problem ce nastati u trenutku kada on dozna da neko pod imenom "komplet lepinja" prodaje proizvod koji ima razlicit sadrzaj od prave.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Od restorana u Beogradu, mislim da sam bio u skoro svim poznatijim...

Najbolji utisak usluga + klopa + ambijent = Kalemegdanska terasa. Doduse, malkice su skuplji i ume da bude guzvanjac na parkingu...

Lorenzo i Kakalamba je sjajan restoran, samo malo da porade na klopi i sve je odlicno. Ne secam se kad sam jeo prsutu kao njihovu :doubleup: E, i kod njih je problem parking.

Od Fransa i Madere mi se dize kosa na glavi, tj prvenstveno od ljudi koji tamo dolaze...

Sjajan restoran sa vrhunskom klopom i uslugom je u hotelu Square Nine.

Lep ambijent, pogotovo leti Cantina de Frida. Klopa fina, nista posebno, cene ok.\

edit: eee, da, Osam tamburasa na Petrovaradinu :klanjamse:
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Da, Franš je teška rupetina. Hrana prosečna, cene visoke, zagađenje i buka od auto-puta nesnosni (ne čuješ sagovornika). Ne znam zašto ljudi idu tamo.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
ivancho
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
Garaža: Octavia 1,6d
Kontakt:

Post od ivancho »

NexT napisao:Od restorana u Beogradu, mislim da sam bio u skoro svim poznatijim...

Lorenzo i Kakalamba je sjajan restoran, samo malo da porade na klopi i sve je odlicno. Ne secam se kad sam jeo prsutu kao njihovu :doubleup:
:plusone: Sta ti se nije dopalo od klope?

Kod Dragise u Cacku mi se nije dopala jagnjetina :-| :zbunjen: , mada svi kazu da je poznat po prasecini
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Jeo sam curetinu sa mlincima u gorgonzoli, ali je bila pomalo bljutava, tj nezacinjena... Uz malo soli je postala odlicna...
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Novi Sad, "Sokace Nisko", u Temerinskoj ulici kada se ide od centra ka Klisi (mislim da se tako zove naselje). Pre mosta sa desne strane, broj 98, pre skretanja za Tempo. Spolja deluje kao kafanica/restoran, unutra deluje kao kafana (rupa), ali je rostilj fenomenalan! Vlasnik je iz Niske Banje gde ima poznati restoran, sa mozda najboljim rostiljom u Nisu, a posto u NS i ZR nemam gde da jedem dobar rostilj, ovo mi je odlicno resenje.

Preporucujem punjenu vesalicu. Jeo sam nju i moravsku salatu (odlicna). Imaju i svoje lepinje koje posluzuju vruce uz rostilj. Nemam niti jednu zamerku osim na zaista los ambijent u koji ne mozes odvesti nikog na rucak ili veceru radi izlaska, vec je cisto za svratiti da JEDES i da ides dalje, tj nije fazon "vodio sam devojku na veceru", vec "isli smo ja i drugar da jedemo".
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Bio sam veceras u Fransu :uf:

Je*o restoran. Hrana je ok bila, posluga sjajna, ali jebiga, sedis u polu otvorenom prostoru i cujes kamione i autobuse kako pice na auto-putu (prosli put bilo ladno, pa sve zatvoreno), a pritom ekipa koja se skuplja...... :glavomuzid:
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Re: Одг: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?

Post od noob »

Što se tiče NS, najbolja klopa za mene u Aqua Dora. U stvari ne sećam se da takva klopa ima negde i u Bg. Ispod tvrđave, pogled i ambijent odlični. Probajte ćuretinu sa sosom gorgonzole.
Domaći krompir što ide uz ćuretinu je bolji i ukusniji od ćeva u nekim restoranima a ćuretina full.

TapaTalk post
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Odgovori