Kvalitet našeg Punta

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Re: Baxov Punto TDI

Post od pedja »

Ne slazem se sa prethodnim postovima. To sto je niza cena, ne zmaci da je auto losiji od vaseg. Baxu niko nije predocio da ce dobiti losiji automobil, za manje para. To je redovna cena u tom trrnutku, za ispravan auto.

Grand Picasso u fullu je bio preko 30k€, a posle par godina je cena pala za vise od 20%. Da li je losiji? Nije. Zasto je cudno da padne cena autu koji je xx godina na trzistu?

TT
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Slažem se. Cene su pale u kompletnom automobilskom sektoru, a pale su su ne zbog spuštanja kvaliteta, već zbog ekonomske situacije.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Samo smo realni, a vi to gledajte kako hoćete. I rekao sam "nažalost" jer ste u suštini ipak u pravu... :)
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Ja sam, isto bio realan kad sam govorio da taj auto vredi 6,500, kad je cena bila 8000e. On je debelo bio precenjen tih par godina.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

A hebi ga, i da nam ga poklone izgleda da opet ne bi bili zadovoljni... :ccc:

Za koje si pare mogao tada da kupiš neki drugi sličan dizel? Manje, iste ili veće? Odgovor znamo... Zašto bi ga onda oni prodavali po tako niskoj ceni? Nisu humanitarna organizacija, već kompanija koja radi za profit.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Po tome koliko ih dugo nisu prodali, jasno je bilo, koliko im je cena odgovarajuca.
Zakon trzista je neumoljiv.
Ovde kalkulisem pored same cene, i druge opcije placanja, kredit, staro za novo i ostalo...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Cenu su spustili jer nisu mogli da ga prodaju, a ne da udovolje bilo kome. Zavisi iz kog ugla gledaš, za segment kome su namenjeni je cena bila prevelika i ljudi ga nisu kupovali. Da li bi vratio neispravnu veš mašinu koju si kupio na popustu u prodavnici bele tehnike, ili bi se pomirio sa njenom neispravnošću jer si je platio manje nego što piše u cenovniku?
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Cena auta je pala prvenstveno zbog godine proizvodnje. Nov auto 2011. godiste nemoze isto da vredi u 2011. i 2013. godini. Ja sam u Februaru 2011. kupio novog punta i placen 9300 eura, takav isti auto pod nazivom "nov auto" u 2013 godini, a godiste isto 2011. ne moze da vredi isti novac nikako. Punto je prestao da se proizvodi u prvoj polovini 2011. godine. Svi potencijalni buduci kupci koji se odluce na kupovinu novog punta kupuju nov auto koji star pune dve kalendarske godine. Punto 1.3 MultiJet 2011. iako je kostao 9300 eura bio je tada ubedljivo najjeftiniji nov dizel automobil, dacia sandero u verziji 1.5 DCI je bila izmedju 10000-10500 eura. Druga bi bila prica da je auto proizveden u 2013 godini, a oni spustili cenu na 7800 eura, ovako udaraju reklamu akcija akcija, a koje je godiste auto to ne pominju.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Aman ljudi, nov auto kupljen kao nov a ne roba sa greškom mora da zadovolji izvesne standardne koje ovaj nezadovoljava... Jednostavno je auto dobijen sa neispravnim delom, a to ne sme ako je kupljen kao normalan sve i da je plaćen 2000e!
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:

Post od Sh@rance »

To druze niko ne osporava, jednostavno sam dao komentar na cenovnu razliku. Sto se tice svega ostalog se u potpunosti slazem sa vama.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Najpoštenije bi bilo da lepo okače nalepnice na te Puntiće tipa "roba sa manjom greškom", "godište to i to", prodaju ih po toj nižoj ceni, garancije nema i... ko voli nek izvoli, svi srećni i zadovoljni. Samo, oni će to uraditi - nikad...
Korisnikov avatar
Филиповић
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:21
Garaža: Фијат Пунто Емоушн АБС

Post od Филиповић »

Да би продавали робу са грешком, исту морају посебно да означе, а они (према Баксовом искуству) тврде да грешке нема...
Све у свему, изгледа да не треба да очекујемо да ће неко други штитити наша права, већ ћемо морати да губимо време и живце на брвну, са једним поприлично упорним и неразумним овном са друге стране...
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:

Post od Sh@rance »

Mislim da sam vec pisao o tome. Ti automobili nisu falicni niti imaju gresku jednostavno propadaju od stajanja, auto koj stoji nepomican toliko dugo stradaju gume i jos dosta toga od stajanja. Opet napominjem da Baxovo pravo na garanciju niko ne osporava nije u redu sa njihove strane, ako su mu garantovali na ispravnost 3 godine treba to i da ispostuju. FAS je do skoro bas brinuo o svojim kupcima dok se punto proizvodio i za njih je musterija uvek u pravu, kad ispadne problem izmedju musterije i ovlascenog servisa uvek staju na stranu musterije, to znam jer su mi kumovi vlasnici ovlascenog fiatovog servisa. Kakva im je sad politika to ne znam ali verovatno da nije ista kao i pre ostalo im je da prodaju te preostale zalihe.
Baxovo motorno ulje je staro dve godine sta nedaj boze da mu zakuca motor? Kad mu za nove gume prave problem kako ce proci nedaj boze za ostalo ako se nesto desi.
Covek u celoj situaciji nije kriv posteno je platio cenu koju su trazili i ocekuje naravno tehnicki ispravno vozilo, ali njihovo ne postovanje te dovodi do ludila. Jednostavno ja da sam na njegovom mestu, kupio bi dve gume o svom trosku, uradio mali servis i odradio tih par sitnica sto mu smeta to sve ne moze da kosta vise od 200e, a debelo ce sacuvati svoje zivce.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Da su meni ponudili takav auto za skoro 2.000 evra manje i da su pošteno rekli: "Znate šta, stajao je na parkingu skoro dve godine, godište je to i to, gume verovatno ne valjaju, ponegde se posrala kakva ptičurina pa je možda lak malo progoreo tu i tamo, korpa i lamela su sigurno malo zarđali od stajanja, a moralo bi se zameniti ulje i poneko crevo...." ja kakav sam ludak bi ga verovatno i kupio pa zatim menjao i popravljao... :D No, to u Bax-ovom primeru nije bio slučaj (i pored evidentno niže cene), i tu ste u pravu... :pardon: Samo sam razmišljao na glas kako usput uštedeti i "koju kilu živaca"... :-|
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Re: Kvalitet našeg Punta

Post od nidza »

To je već filozofsko pitanje, da li cela papazjanija vredi 200 eura živaca? Po meni ne vredi, ali ovo što Bax radi je ISPRAVNO. Ćuti i pogni glavu nas je i dovelo do ovde gde smo.

Tapatalk HD
Odgovori