Meni je taj motor dobar za sve, mislim sa obzirom na motor koji sada imam

, atmosverac od 102ks sa 8v i 148nm obrtnog moment a koji vuce karoseriju od 1300 kila
Uprkos tome meni je moj sasvim dobar za grad, elastican, lako se vozi, kao i za krstarenje regionalnim putevima brzinama do 100 km/h. Problem je na autoputu pri brzninama 120-150 km/h gde ide visoko u obrtaje i samim tim i nesto vise trosi, kao i jako slaba medjuubrzanja u uslovima kada radi sa klimom napakovan za put. Ali, u mom slucaju to je nekih 10-15% situacija u njegovoj ukupnoj kilometrazi tako da sam to prihvatio zarad nekih drugih stvari koje dabijam sa druge strane (jednostavan, pouzdan, izdrzljiv, izuzetno povoljan i zahvalan za odrzavanje i sl.)
Po onome sto se moze zakljuciti sa papira o Golfu VII sa ovim motorom, a i po utiscima onih koji su ga vozili, on bi trebao da bude podjednako elastican i lak za voznju u gradu, podjednako prijatan za krstarenje regionalnim ptevima, ake ne i za nijansu bolji u ovim uslovima. Na autoputu, koliko sam cuo, pomenutim brzinama se vozi na nizim obrtajima tako da je to plus. Ne znam koliko bi u pomenutoj situaciji natovaren i pod klimom zadovoljio svacije potrebe za medjuubrzanjima ali mislim da bi se svakao pokazao za nijansu bolje nego moj sadasnji auto.
Sve u svemu za mene i moje potrebe ja ne vidim ni jednu ozbiljniju manu ovog motora niti razlog zasto ne bi trebao da se nalazi u ovom autu te smatram da bi vecini prosecnih vozaca ovaj motor mogao da zadovolji realne potrebe.
Naravno da ima i boljih i srecnijih resenja, kao i zelje da se nekada ima i rezerva snage tj. vise snage u odnosu na stvarne potrebe, sto opet trazi nesto vise para kako u startu tako i kasnije ali to je sada vec neka druga prica.
Kao osnovni i ulazni motor mislim da radi posao i zadovoljava ona ocekivanja kakva se pred takav motor mogu postaviti.