Imao sam aftermarket xenone, a vozio sam i auto sa fabrickim i losije se ponasaju od klasicnih zutih svetala po magli. Sto je svetlo vise zuto to je bolje po magli, tako da...nenad.fil napisao:Sad cu i ja da ispadnem manijak za volanom (a uopste nisam) ali sam prosli petak i subotu (21. i 22) bio u Sapcu i NS-u i vracao sam se po magli oba puta. Ne znam da li je zbog ksenona, ali meni zaista nije predstavljala veliki problem.
Samo da napomenem, autoput je u pitanj,, bilo je magle ali nista posebno, samo mi je bila potrebna ogromna koncentracija, tempomat od 100-120 i noga konstantno na kocnici. Ispred mene je na momente bilo automobila, vecina se sklanjala (bez mog blicanja)
Ispred mene je pri povratku peglao neki X5 ali posto je bio "strejndzer " ubrzo je usporio verovatno da bi se izdvojio negde posto se putokazi nigde nisu videli. Takodje, navigacija mi je bila od velike pomoci.
Magla
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Re: Magla
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
@Nuk
Zamisli kakav je tek horor onda ovaj put koji sam pomenuo (relacija između Zmajeva i Kucure)...
Na normalnom putu, gde imaš dve redovne trake, kakva god da je magla držiš se svoje trake pažljivo i ideš nekako, al' na ovom sa širinom samo jedne trake (nema ni bele linije, ničega) a koju dele automobili iz oba smera - u magli (naročito po danu) vožnja je pravi film strave i užasa. Auto iz suprotnog pravca ide dakle istom trakom, direkt na tebe i dovoljan je sekund nepažnje i ćao, nema te više... A kilometar posle Zmajeva ima još i pružni prelaz bez branika/polubranika (i to na veoma prometnoj pruzi NS - Subotica), pa moraš otvoriti četvore oči kada prelaziš da te ne oduva i neki voz. Još sam usput naišao i na pandure takođe u Puntu, pa su i oni silazili u polje da se mimoiđemo...
To je parče puta inače kao zabranjeno za redovan saobraćaj pošto još nema punu širinu puta, mogu samo da ga koriste traktori i slična radna vozila iz polja, no to niko ne poštuje jer skraćuje put za 12 km u jednom pravcu i izbegavaš Bačko Dobro Polje i praktično ceo Vrbas. Panduri su jedno vreme sačekivali na krajevima i kažnjavali, no kako čujem dobili su "instrukcije" sa viših instanci da ne diraju više ljude, pa sada svi slobodno prolaze... A i neko redovno skida znakove zabrane saobraćaja, pa ljudi mogu da se vade i na to...
Zamisli kakav je tek horor onda ovaj put koji sam pomenuo (relacija između Zmajeva i Kucure)...

Na normalnom putu, gde imaš dve redovne trake, kakva god da je magla držiš se svoje trake pažljivo i ideš nekako, al' na ovom sa širinom samo jedne trake (nema ni bele linije, ničega) a koju dele automobili iz oba smera - u magli (naročito po danu) vožnja je pravi film strave i užasa. Auto iz suprotnog pravca ide dakle istom trakom, direkt na tebe i dovoljan je sekund nepažnje i ćao, nema te više... A kilometar posle Zmajeva ima još i pružni prelaz bez branika/polubranika (i to na veoma prometnoj pruzi NS - Subotica), pa moraš otvoriti četvore oči kada prelaziš da te ne oduva i neki voz. Još sam usput naišao i na pandure takođe u Puntu, pa su i oni silazili u polje da se mimoiđemo...

To je parče puta inače kao zabranjeno za redovan saobraćaj pošto još nema punu širinu puta, mogu samo da ga koriste traktori i slična radna vozila iz polja, no to niko ne poštuje jer skraćuje put za 12 km u jednom pravcu i izbegavaš Bačko Dobro Polje i praktično ceo Vrbas. Panduri su jedno vreme sačekivali na krajevima i kažnjavali, no kako čujem dobili su "instrukcije" sa viših instanci da ne diraju više ljude, pa sada svi slobodno prolaze... A i neko redovno skida znakove zabrane saobraćaja, pa ljudi mogu da se vade i na to...

Jeste da je pitanje više za temu o sijalicama, al me mrzi da je tražim, pa ću pitam ovde u čvrstoj veri da će dobri Trojke da prebaci pitanje gde treba.
Elem da li je neko video žute halogene sijalice za maglenke kod nas?

Elem da li je neko video žute halogene sijalice za maglenke kod nas?
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema
Magla je i oko Kraljeva, put KV-TS preo Ugljareva u magli , vidljivost 10m
odavno nije mi palo ovako teško ovih 120 km.

-
- Banned
- Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Jeste ali staklo ima neku dioptriju koja pravi cutoff radi pravilnog usmeravanja snopa svetlosti.paja napisao:Pa nemaju maglenke projektore imaju klasično senilo. Hvala u svakom slučaju.
Tako sam ja shvatio ono sto sam procitao kada sam se interesovao za istu stvar. Ima logike da postoji razlog zasto proizvodjaci odavno ne koriste zute sijalice i zasto se iste mogu naci samo kineza na ebay-u

Može biti. Ima logike.nuk napisao:Jeste ali staklo ima neku dioptriju koja pravi cutoff radi pravilnog usmeravanja snopa svetlosti.paja napisao:Pa nemaju maglenke projektore imaju klasično senilo. Hvala u svakom slučaju.
Tako sam ja shvatio ono sto sam procitao kada sam se interesovao za istu stvar. Ima logike da postoji razlog zasto proizvodjaci odavno ne koriste zute sijalice i zasto se iste mogu naci samo kineza na ebay-u