Nov auto do 11.000 evra

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Zaključana tema
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Re: Nov auto do 11.000 evra

Post od Day Walker »

Ne znam sta je al je GM..
A i ti bi mogao GM ulje da sipas ;)
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

@Day Walker

Ako nije tajna pošto je filter goriva i na koliko je preporuka (kod nas u ovlaštenom) da se menja?
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
jocas
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:09
Garaža: Mazda CX-5 2.0 AWD 2022.

Post od jocas »

sasha015 napisao:U cemu je problem platiti 150 evra za servis jednom godisnje?
Kupis polovan i sprcas odma 1000 evra na servise,gume i ko zna sta jos i onda te pola foruma tapse kako si dobro prosao :rofl:
A kad treba platiti 150 za hyundai ili kiu onda je to smak sveta.
Koliko kosta servis za auris,focusa,bravo,astru?
Pa za obican 500l koji kao mi proizvodimo je 14000 dinara .I to za 1.4 benzinca....

Čisto da čovek ima pravu informaciju - servis za i30 1.4 benzin je max 12000 din u ovlašćenom servisu ( ja i nakon isteka garancije održavam u ovlašćenom, sad je cena i manja), pisali više puta Ogi i ja, što je mnogo manje od 20000.
Kia je nešto skuplja, ali je i to do 15000 din. Dizeli jesu skuplji, ali to nije tema do 11000.

Što se tiče ostalog mislim da većina paušalnih komentara ne stoji, ni o vožnji ni o kvalitetu Hyundai-ja. Ja sam za 6 godina prešo 48000, menjao akumulator i nekoliko sijalica, i preventivno pred istek garancije neku "pušku" na stubu upravljača koja je počela da zvecka.
Nepotrebno pljujete nešto, bez razloga.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ja veliki servis + mali, sa još zamenom ulja u menjaču, zamenom kočionog ulja i još koješta platim 5.000 manje nego Heroj svoj mali na mečki sa tim sa silnim popustima... I to još u ovlašćenom. :kezo:
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

perfiko napisao:@Day Walker

Ako nije tajna pošto je filter goriva i na koliko je preporuka (kod nas u ovlaštenom) da se menja?
Nije tajna, nema filter goriva.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Woodoo napisao:
Nikolaa napisao:90ks u koreanskom autu nije 90ks :glavomuzid:
to je zato sto koreanci imaju bolju izolaciju pa se ne oseca brzina :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

mnogo se tripujete bre :D
Za benzince je ovo 100% tačno, na papiru su jači nego u praksi i to osetno. Za dizele već nije slučaj.
Ne ulazeći u to kakav je osećaj brzine i ubrzanja, ali po podatcima koji sam našao, uopšte ne zaostaju po performansama za atmosfercima slične snage drugih proizvođača.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Day Walker napisao:Ne znam sta je al je GM..
A i ti bi mogao GM ulje da sipas ;)
Pa mogao bih, ali neću.
GM ulje je min potreban za taj motor, ispod toga je već leš od ulja. A ja od motora i generalno auta celog, ne očekujem nikakve minimume, sem potrošnje :D
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

U 3 nova auta je od starta koriscen i nemam ni jednu zamerku, niti sam od ikoga cuo da je lose.
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Ko se na mleko opece i u jogurt duva :D

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Nikolaa napisao:ranije su korejanci bili osetno jeftiniji od evropljana, sad su se priblizili cenovno, po meni i po kvalitetu su se priblizili, ali vreme ce pokazati.

90ks u koreanskom autu nije 90ks :glavomuzid:
to je zato sto koreanci imaju bolju izolaciju pa se ne oseca brzina :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

mnogo se tripujete bre :D

ono sto se definitivno slazem je da su pri ostrijoj voznji generalno gledano koreanci losiji(ogibljenje) i menjaci dosta sporiji, sto ne mora da vazi za novog Ria npr.

ali zato i sluze test voznje, probas pa kako ti se svidi.
Ja sam juče obavio test vožnju Pro_Cee'd -a sa 1.4 benzincem. Zanimao me Cee'd ali su imali ovaj pa sam ga provozao dvadesetak kilometara. Utisci su mi malo čudni. Da li je auto bio u nekom eko modu, to se nisam setio da pitam (setio sam se tek posle da je neko ovde pisao za i30 da ima to). Dakle, auto skroz nov, sa samo 38km na brojaču. Izuzetno tih. Na leru nečujan potpuno. Ali mi se učinilo da su brzine suviše kratke, tj da brzo popuni i traži veći stepen. Ono što me čudi je da se ubrzanje ne oseća. Dakle, gas u patos, kazaljka brzine raste dosta brzo, ali ne osećam da me sedište gura. Primetio sam i da pedala gasa ima prvi nivo do koga je mekša, pa onda postane tvrđa. Motor isto reaguje koliko god da se stiska. Nisam načisto da li je trom ili je tako dobro napravljen auto da se brzina ne oseća. Vozio sam ga do 150km/h i tih je. Preko 120 čujem kako vetar svira oko spoljnih retrovizora po malo...

Tako da su utisci još nesređeni :-|
Korisnikov avatar
Jumbo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:34
Garaža: Kia ceed 1,4; Renault Clio 1,2 TCe; Dacia Logan 1,4

Post od Jumbo »

Ajde da i ja nešto kažem, a pošto vozim auto koji je identičan prethodnoj generaciji Kie Rio sedan možda imam i više iskustva sa takvim automobilima.

Evo posle nešto više od 6 godina i 77.000 pređenih kilometara mogu reći samo jedno, da se ni u jednom trenutku nisam pokajao što sam ga kupio. I dalje ide kao što je išao kad je kupljen, a bogami i izgleda kao nov (samo mu fali jedno dubinsko pranje). Ovlašćeni servisi su po ceni otprilike kao i svi ostali, a neovlaščeni je za jedno 30-40 jeftiniji od ovlašćenog. Što se tiče delova nemam iskustva pošto ništa nije trebalo, a što se tiče potrošnog materijala i nekih sitnih plastičnih delova nije bilo nikakvih problema.

Neko reče da im motori nisu onakvi kako su deklarisani, a ja mogu reći da jesu. Vozim službenu Cordobu sa 85 KS i tačno se oseti tih 12 KS razlike u odnosu na nju (oba su 1,4 benzinci)

Čak i kad je bio udaren delovi su relativno brzo nađeni.

Evo ti više detalja na temi i samo da potsetim da je to identičan automobil sa prethodnom generacijom Ria.

viewtopic.php?f=2&t=94
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Off topic
Day Walker napisao:Off topic
U 3 nova auta je od starta koriscen i nemam ni jednu zamerku, niti sam od ikoga cuo da je lose.
Off topic

Pa što bi se žalili? Da je loše, žalili bi se.

To ti je isto kao i gume recimo:

"Ja vozim Tigar život i nikad nisam imao problema"

ili

"Šta će ti brzinski index veći od T ili Q. Ja ih čitav život vozim i ništa mi ne fali."

To ti je kao da si stavio Tigar na tu astru. Radi posao sasvim zadovoljavajuće.

Otrovašmo temu čoveku :D Neka moderati prebace u moju temu, ne bunim se! :)
Korisnikov avatar
Nikolaa
Reactions:
Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
Garaža: Reasonably Priced Car

Post od Nikolaa »

Ozbiljno prestanite da pljujete bez argumenata po koreancima, ako se coveku na kraju stvarno svidi i kupi nekog kosookog ima da tripuje da mu ne ide kako treba, jer su neki ovde "100% sigurni da su na papiru jaci nego u praksi", stagod to znacilo.

Nisam vozio 1.4 u ceedu koji se spominje, ali sve je jasno kad NA PAPIRU pise da max moment, i to jadnih 137Nm, dobija na 5000obr, a max snagu na 6200.. Ako se neko pored toga odluci za takav motor, nek uziva.

Yaris najbolja preporuka do sad! :)
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Ja sam 100% siguran za prethodnu Kiu Ceed od 90ks da ide ko auto od manje konja. Isto vazi i za Hyundai Getz od 80ks koji ne ide uopste, a kog sam imao kao sluzbenog. Isto vazi za Chevrolet Aveo i Spark koje sam vozio. Mrtvo.

Hyundai i30 ide fino, doduse njega sam najkrace vozio ali mi je ostavio lep utisak. Kia od 125ks isto ide fino, ali ne kako bi se ocekivalo.

Predrasude nisu nastale iz dokonosti, znas :)
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Rakhil napisao:Ja sam 100% siguran za prethodnu Kiu Ceed od 90ks da ide ko auto od manje konja.
:plusone:
I to iskustvo nije jer me je neko vozio, nego sam ja vozio. :zbunjen:
Zaključana tema