Hill holder/Auto hold
Re: Koliko troši?
Potpisujem za autohold.
Meni bas znaci na automatiku (DSG), pogotovo po Mirijevu.
Dosta cuva menjac pre svega, a i dosta je komfornija voznja.
Сад му није ништа...
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Nisam nikada imao priliku da ga koristim, niti ga imam kod mene u autu, pa ne mogu da kažem koliko je korisno ili ne. Ono što je kod mene slučaj je da sam stekao naviku da na stajanju izbacim iz brzine i povučem ručnu. Pri kretanju je dovoljno da povučem polugicu iza volana za menjanje brzina i on se odmah ubaci u D i otpusti ručnu...
Na BMW mhd SS tako dobro radi da bas nema potrebe iskljucivati ga. Ja sam se jedno vreme igrao sa tim individualnim sport modom pa sam shvatio da se cimam bezveze.kami napisao:Prvi put čujem da neki tamo automobili nemaju dugme za gašenje SS, osim BMW mhd. Podesi sport individual sve u comfort i neće se gasiti. Kao što bi klikni na SS dugme za gašenje u ovom slučaju klikneš Sport
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
A najjaci momenat SS je kad si pustio gas, usporavas ( npr kod naplatne rampe ), ugasi motor predje u coasting, stizes nekog sporijeg on upali motor radi motornog kocenja. Naoko nebitan detalj ali samo pokazuje koliko se neko zaista bavio optimizovanjem celog sistema ( da se ogradim samo, tako radi na automobilu opremljenom adaptivnim tempomatom, ne znam da li radi isto ako ga nema u opremi ).
Edit - na par drugih automobila gde sam imao SS, stalno sam ga iskljucivao, i smaralo je, i jedan od najvecih hakova na QQ koji sam iskopao na YT je bas trajna deaktivacija u kucnoj varijanti, on ima neki prekidac koji registruje otvorenost haube, taj prekidac se pomeri da ne dotice haubu tj da auto misli da je stalno dignuta, i onda deaktivira SS, a ne prikazuje nigde nista na tabli

Zvuci malo smesno ali radi posao, ali ja sam ga tako vozio pet godina, i kad sam ga prodavao samo sam vratio sve kako treba

Sent from my 2201123G using Tapatalk
Poslednja izmena od dragan u 21 Feb 2025, 10:33, izmenjeno 1 put ukupno.
To što čuva menjač, misleći da ne ide nazad je hillhold, to svaki AT ima.markoue napisao:Potpisujem za autohold.
Kod BMW-a je stvarno odradjeno perfektno, neosetno, ali me nervira što ga svako malo pali/gasi. Jedino što sam primetio da u sport individualu ima baš jako motorno kočenje.
Najbolja stvar koja je izmisljena posle tocka.
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
Hill hold mi je dosta dosta bitnije od auto hold-a.
Mene čak malo nervira auto hold jer sam navikao da pomalo podižem kočnicu i da tako kontrolišem kada je potrebno ići baš baš sporo - kada je auto hold ukljucen nervira me što moraš cimnuti gas da bi krenuo (i zna da bude grublji cim)
Mene čak malo nervira auto hold jer sam navikao da pomalo podižem kočnicu i da tako kontrolišem kada je potrebno ići baš baš sporo - kada je auto hold ukljucen nervira me što moraš cimnuti gas da bi krenuo (i zna da bude grublji cim)
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Ne radi isto auto hodl kod svih. Recimo na VW grupaciji ima to cimanje.Moguće da se ljudi nviknu i znaju kako da krenu bez toga.
Kod Mazde recimo se kreće sasvim normalno, kao da nije uključeno.
Posetite www.garaza.rs !
Da da, meni na VW ima to cimanje, dok kod novog QQ-a nisam primetio na test vožnji (kod njega mi se sviđa što aktiviras jačim pritiskom na kočnicu dok stojiš - veoma praktično)
- 123456
- Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
- Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna
Ja nikada do sada nisam koristio AH, jer je previše cimalo pri kretanju, bas se osetilo. Ili je tako samo kod VW/Audi.
Sada mi je stalno uključen, skoro da potpuno neprimetno kreće, ne oseti se.
Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk
Sada mi je stalno uključen, skoro da potpuno neprimetno kreće, ne oseti se.
Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk
Meni auto ode malo nazad na uzbrdici (ako nije ukljucen autohold).kami napisao: 21 Feb 2025, 10:34To što čuva menjač, misleći da ne ide nazad je hillhold, to svaki AT ima.markoue napisao:Potpisujem za autohold.
Kod BMW-a je stvarno odradjeno perfektno, neosetno, ali me nervira što ga svako malo pali/gasi. Jedino što sam primetio da u sport individualu ima baš jako motorno kočenje.
Radio sam DSG (menjao komplet sve, zamajac, lamelice, ulje itd..)
Jednostavno tako radi, probao i na drugom autu.
I meni cima kada je ukljucen, zato ga uglavnom ukljucujem na bas velikim uzbrdicama.
Сад му није ништа...
Nisam nikakvo cimanje osetio ili ga ja ne kontatujem.Dzona napisao:Da da, meni na VW ima to cimanje, dok kod novog QQ-a nisam primetio na test vožnji (kod njega mi se sviđa što aktiviras jačim pritiskom na kočnicu dok stojiš - veoma praktično)
Kod G7 se na ravnom isto aktiviralo kad se malo jace pritisne kocnica
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Recimo meni kod VW, konkretno Golf 8 i Leon nikad nije cimao, a AH uvek ukljuce. Na ovom BMW cima bas dosta, lose odradjeno.trojanac napisao: 21 Feb 2025, 12:14 Ne radi isto auto hodl kod svih. Recimo na VW grupaciji ima to cimanje.Moguće da se ljudi nviknu i znaju kako da krenu bez toga.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Re: Hill holder/Auto hold
O4 se preporodila posle sveopšteg softverskog update nakon 3 godine mučne upotrebe po raznim parametrima.
N mom oldtimeru nemam auto hold ali imam hill hold, baš je dobro za sporo 1-5km/h vožnje, samo kočnicom se lako kontroliše kretanje.Dzona napisao: 21 Feb 2025, 11:48 Hill hold mi je dosta dosta bitnije od auto hold-a.
Na usponu drži u mestu, samo voziš digneš pedalu sa gasa i on stane.
Nema nikakvog trzanja. Milina.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Hill hold i auto hold nisu isto, meni deluje da ti pricas o hillcarov2 napisao: 21 Feb 2025, 10:14Provozaj po brdovitom BGu manuelni bez auto holda i automatski bez auto holda pa ćeš videti gde više znači.noob napisao:Znam da m. hibrid nemaju, pričam o dizelima koji dolaze bez toga, možda nikad niste tako pogodili auto, ali često zna da nema. Kao što Audi A4 od 20-25k nema auto hold.dag81 napisao:Start stop nemaju MHibridi kod BMWa .
Obrnuto, na manuelnim menjaču ne moraš držati kočnicu na ravnom kada si na semaforu, na automatik moraš.carov2 napisao:Auto hold više znači kod manuelnog menjača, a slažem se sa kolegom da ga veliki broj ljudi ne koristi.
Ko još ima problem sa kičmom a vozi automatik bez auto holda tek ima problem.
Sent from my iPhone using Tapatalk