Detailing
Re: Detailing
probaj antisil nece da skodi a mislim da ce resiti problem jer bas tome sluzi, svasta sam uspesno cistio sa njim
Hvala. Pozabaviću se ovih dana time.
Sad nesto pricam sa burazerom koji se profi bavi detailingom, radi neku keramiku koju naplacuje 200e a obavezo je poliranje pre toga tako da sve to naplati 300e, navodno keramika stiti 3 godine ili tako nesto. Kaze proces nanosenja je vrlo zeznut pa cak i stresan i traje 5 sati ali auto se sija posle toga kao nov i mnogo lako se pere prljavstina. Ali je to skupa igranka svakako za prosecan auto, mada kaze da mu dolaze uglavnom ljudi sa novim ili skupim kolima.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Evo kako izgleda nakon tretmana.OMP napisao:Sad nesto pricam sa burazerom koji se profi bavi detailingom, radi neku keramiku koju naplacuje 200e a obavezo je poliranje pre toga tako da sve to naplati 300e, navodno keramika stiti 3 godine ili tako nesto. Kaze proces nanosenja je vrlo zeznut pa cak i stresan i traje 5 sati ali auto se sija posle toga kao nov i mnogo lako se pere prljavstina. Ali je to skupa igranka svakako za prosecan auto, mada kaze da mu dolaze uglavnom ljudi sa novim ili skupim kolima.
Inače, nakon godinu ipo se ide na "doradu" keramike. Felne se doplaćuju posebno.
Moj auto je bio nov, pa nije bilo potrebe za poliranjem.
Nakon nanošenja, suši se 24 sata i nema pranja par dana.

Sent from my 2203129G using Tapatalk
pa kad je nov auto ne vidim koja razlika moze da bude, ajde neki par godina star kad malo izgubi sjaj....nije mi rekao da treba dorada, pomenuo je nesto da se pere samo puskom i ne trlja cesto sundjerom nego recimo svako 5. pranje da se trljne kako bi se duze ocuvala zastita
Ja tako perem bez te profi keramike, već samo sa onim Turtle Wax premazom za koji takođe kažu da je keramički. I da, nanošenje jeste stresno jer nema odmah sjaja kao što ima bez, kada je lak 100% čist. Pisao sam već, kada se nanese nikako neće da se izglanca nego ostane blago zamazano. Ne treba da se pere bar 24h (tako piše). Posle toga, operem blagim rastvorom šampona i prebrišem mikrofiberom i to je to. Ogledalo
Posle može bez sunđera jednom ili dva puta ako nije mnogo zaprljan. Tačnije, krov, hauba i uopšte površine iznad nivoa točkova ne moraju skoro nikada sunđerom da se peru.

ma ovde je neka fora ne sme da se osusi dok se radi jer onda ne moze da se skine, ne znam tacno detalje brzinski smo pricali
Povodom masnoće na šoferšajbni, kupio sam onaj Axel ali posle čitanja deklaracije ne verujem da ću smeti da ga isprobam na kolima. Naime, piše da su pri upotrebi obavezne rukavice i da izaziva teške opekotine ako dospe na kožu. Meni je to dovoljno...
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Kupio si pogresan Axel. Axel Sgrasso (zuta tecnost) ne izaziva nikakve opekotine.
Da li si probao da obrises staklo sa 70% alkoholom, onim cime dezinfikujemo ruke kako se pojavila korona?
Da li si probao da obrises staklo sa 70% alkoholom, onim cime dezinfikujemo ruke kako se pojavila korona?
Nisam probao tim alkoholom.
A za Axel evo šta piše:

A za Axel evo šta piše:

Našpricaj ga malo na vlažnu krpu pa obriši deo te fleke.
Sent from my SM-G770F using Tapatalk
Sent from my SM-G770F using Tapatalk
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Ja sam Sgrasso jedno vreme koristio da perem felne, kapalo mi po rukama i nisam dobio opekotine.
Sent from my SM-S901B using Tapatalk
Sent from my SM-S901B using Tapatalk
Pa možeš staklo sa njim da opereš. Ne moraš da prskaš po faci i rukama. Ako prsneš na ruke ispereš i to je to.
Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
Sent from my M2007J3SY using Tapatalk