nikaragva napisao:Prevrcu se i stariji, nije tesko
Samo XTR m9000 jer sve ispod toga je za devojčice
gobline sa slike koje si postavio jasno se vidi da ram nema kačenje za disk kočnice, na prednjoj viljušci se ne vidi jer je iskrenut volan, a verovatno da nema ni na njoj, čak i da ima kačenje na prednjoj viljušci malo je glupo staviti napred hidrauliku, a pozadi da ostane v-brake. Ja ne vidim način kako oni mogu to da ti nameste sem da ti nešto budže, a kupiti nov bicikl i budžiti nešto nakaradno jer drugog rešenja nema je apsurd. Prvo moraju da ti raspletu ceo točak(da poskidaju sve žice) i prednj i zadnji da se ugrade nable(prednja i zadnja osovina) koje imaju kačenje za disk. Verovatno ćeš morati da menjaš i žice ako postojeće ne budu dužinski odgovarale. Koliko je pametno rasplitati fabrički točak i davati skručnjacima iz PB da ti oni pletu točak to je baš diskutabilno. Jednostavno ja i dalje ne mogu da shvatim zašto ti je toliko važno da ima hidrauliku dete od 6 godina jer verovatno i ne znaš čemu svrha hidraulike na bajsu. Kupio si detetu nov bicikl i hoćeš da napraviš frankeštajna od njega ma koliko para uložio i dao to više nije bicikl nego zbudženi frankeštajn od bajsa jer bajs nije predviđen za hidrauliku i mora da se budži kako će to uraditi ni ja ne znam. Ako je detetu neophodna hidraulika za vožnju po keju onda si trebao odmah da kupiš dečiji bajs sa hidrauliko ako takav bicikl uopšte i postoji.
No na kraju nemam nameru da te odgovaram od te sulude ideje jer tvoj novac, tvoje dete i tvoj bicikl ti najbolje znaš šta vam odgovara
Sve lepo receno, imam predlog, kupi dva diska i namesti ih da bude fake, cisto eto da izgleda, moje neko misljenje je da je to na taj ram cak i nemoguce ugraditi.
još gore bajs ima samo 7 brzina od moje klinke i klinca imaju po 18
Ja bi mu pre nabudžio 3x11 jer glupo da dete ima samo 7 brzina a svi ostali mnogo mnogo više. To je više izvodljivo nego hidraulika.
Da si mu kupio capriolo diavolo od 15-16 hiljada, dete bi bilo zadovoljno. Vozi ga godinu dve, poklonis nekom. Onda opet tako neki 24". I na kraju mu kada bude imao visinu, kupis neki 26" dojajni i neka se voza, ako ga jos uvek bude zanimalo da se vozi na biciklu.
Ovako nece nigde smeti da ostavi biciklo, dok ce njegovi drugari to moci da urade. To je bas hendikep. Jer deca ne voze biciklo da bi vozila kao mi po 200km, nego se zajebavaju po gradu sa njim i sto puta ga ostavljaju i naslanju ko zna gde i pred kim. Makar smo mi tako radili dok smo bili deca, ne znam kako je sad. Ovde kod mene je manje vise isto.
@shorance, priznajem da si me malo pokolebao oko ideje diskova. Evo sacekacu njihovu ponudu da vidim sta se menja po specifikaciji ali moguće da cu odustati.
Diskovi su mu neophodni. Esencijalno neophodni. XTR ili Formula R1, a rotori isključivo ice tech i metal pločice. Jeste da cvile po mokrom, al koče za sve pare.
Bez nabrojanog ne bi pustio dete da sedne na bicikl.
Šaranče ne može 11F mehanika. Nema revoshift za 11 brzina. Osim ako SRAM nije izbacio, mada gde je 11 tu je i 12.
nikaragva napisao:Da si mu kupio capriolo diavolo od 15-16 hiljada, dete bi bilo zadovoljno. Vozi ga godinu dve, poklonis nekom. Onda opet tako neki 24". I na kraju mu kada bude imao visinu, kupis neki 26" dojajni i neka se voza, ako ga jos uvek bude zanimalo da se vozi na biciklu.