Zvali su me iz Planetbike-a, ponuda za ugradnju prednjeg diska iznosi od 9.000din. do 15.000din. za ono sto imaju na lageru od kvalitetnijih proizvoda.
Zadnji disk nije moguce ugraditi zbog tehnickih problema, odnosno moguce je ali je potrebno dosta budzenja sto oni ne savetuju.
Prednji disk moze i nije nikakav problem, koliko sam ih razumeo nosac za kljesta se montira na prednju vilu a mora da se menja jos nekoliko delova.
Takodje ne moze biti hidraulicna instalacija vec samo na sajlu.
Kaze da imaju varijante i ispod 9.000din ali mi ih nisu nudili ako se insistira na kvalitetnijim delovima.
Cekam da mi na mail posalju tacnu specifikaciju delova pa cu razmisliti, mada iskreno malo sam se razbio oko svega posto sam ocekivao da je to mnogo jednostavnije.
A sad gledam biciklo za sebe.
Ovde u BD imam Capriolo Lizard sa Simano Diore menjacem... menjao sam ja tu nesto delova i mogu reci da me lepo sluzi za moje potrebe (ture do 100km plafon).
Sada bi hteo da uzmem nesto za NS da ovaj ne bi prebacivao. Gledao bi slicnu velicini i koncepciju posto mi odgovara. Medjutim kada sam uzimao Lizarda to mi je prakticno bio prvi bicikl od kad sam prestao da ih vozim kao klinac i nisam se razumeo ali apsolutno nista, jednostavno sam nazvao najblizu prodavnicu i kupio sto su mi prvo ponudili.
Sada sam vec shvatio neke stvari, probao neke bolje bicikle od drugara... tako da bi uzeo nesto bas dobro da ga imam na duze vreme.
Posto cu kod preuzimanja bicikla za klinca svakako ici u Planet bike, sta mislite o Scoot MTB koje imaju na stanju, npr. ovako nesto:
http://planetbike.rs/pbshop/Biciklizam/ ... 014/12380/
Vidim da ljudi kupuju bicikla na razne nacine, neko nalazi preko kupujemprodajem zbog toga sto im dosta kradenih koji se ovde preprodaju (mada bi uzeo iskljucivo novo, ali ima tamo i takvih), neko ih sam sastavlja (ovo mi je interesantno posto kad uzimam novo verovatno bi napakovao dobru opremu), neko uzima kvalitetnije modele poput ovoga pa onda sam jos izmenja nesto sto mu odgovara...
Ono sto mi meni bilo bitno jeste da nazad ima krutu vezu (ne svidja mi se koncept sa zadnjim amortizerom) a napred da ima amortizere.
I naravno neki alu ili karbon rama da bude lagan i cvrst, disk kocnice, kvalitetna oprema...