Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Re: Biciklizam

Post od zuzazu »

Na zapadu je rastuci trend kvalitetnih bicikala na elektricni pogon sa velikom autonomijom.

U Tel Avivu na prste jedne ruke mogu da se izbroje "normalni" bicikli.

Mozda bi detetu odgovaralo ovo:

20" tocak
2 sata autonomija
Lici na motor
Definitivno bi bio glavni

Slika

Slika

Slika

:cool!:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

mića napisao:Pajo, kako tebe sluzi novi bajk? Nisi pakovao nista novo? A fokus, sta bi sa njim.
Focus i Tune točkovi su prodati.
Stevens dobro služi. Dobio je nove pločice, a sad će i nova 11-32 kaseta i nov lanac.
Uzeo sam i točkove Dt 240 nable i ZTR Crest obruči. Naleteli jeftino.
Neću ništa veliko da budžim.

Slika
Slika
Slika
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Sta kazes na temu disk vs. regularne kocnice na drumasu?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Slažem se sa Goblinom. :D

U profesionalnom biciklizmu, ako ih ponovo dozvole, diskovi će biti izuzetak a ne pravilo, a u amatreskom će zavladati pre ili kasnije.
KAo i sve i ovde ima prednosti i mana i stvar je ličnih afiniteta.
Da imam više bicikala, drumaš bi bio superlaki karbonac, bez diskova, ali dok imam jedan diskovi su moj izbor i to na alu ramu. Prosto je ta kombinacija najupotrebljivija.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Lep bajs Pajo. Šteta za Focus. Toliko truda je uloženo :)
Korisnikov avatar
speedy stikis
Reactions:
Pridružio se: 01 Jul 2016, 12:27

Post od speedy stikis »

Slika

Ne mogu da zamislim diskove na ovome lepotanu, jednostavno ne mogu

Za MTB tu nema diskusije da ili ne, ali na drumasima dok sam ziv :nonono:
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Zvali su me iz Planetbike-a, ponuda za ugradnju prednjeg diska iznosi od 9.000din. do 15.000din. za ono sto imaju na lageru od kvalitetnijih proizvoda.

Zadnji disk nije moguce ugraditi zbog tehnickih problema, odnosno moguce je ali je potrebno dosta budzenja sto oni ne savetuju.
Prednji disk moze i nije nikakav problem, koliko sam ih razumeo nosac za kljesta se montira na prednju vilu a mora da se menja jos nekoliko delova.
Takodje ne moze biti hidraulicna instalacija vec samo na sajlu.
Kaze da imaju varijante i ispod 9.000din ali mi ih nisu nudili ako se insistira na kvalitetnijim delovima.

Cekam da mi na mail posalju tacnu specifikaciju delova pa cu razmisliti, mada iskreno malo sam se razbio oko svega posto sam ocekivao da je to mnogo jednostavnije.

A sad gledam biciklo za sebe.
Ovde u BD imam Capriolo Lizard sa Simano Diore menjacem... menjao sam ja tu nesto delova i mogu reci da me lepo sluzi za moje potrebe (ture do 100km plafon).
Sada bi hteo da uzmem nesto za NS da ovaj ne bi prebacivao. Gledao bi slicnu velicini i koncepciju posto mi odgovara. Medjutim kada sam uzimao Lizarda to mi je prakticno bio prvi bicikl od kad sam prestao da ih vozim kao klinac i nisam se razumeo ali apsolutno nista, jednostavno sam nazvao najblizu prodavnicu i kupio sto su mi prvo ponudili.
Sada sam vec shvatio neke stvari, probao neke bolje bicikle od drugara... tako da bi uzeo nesto bas dobro da ga imam na duze vreme.

Posto cu kod preuzimanja bicikla za klinca svakako ici u Planet bike, sta mislite o Scoot MTB koje imaju na stanju, npr. ovako nesto:
http://planetbike.rs/pbshop/Biciklizam/ ... 014/12380/

Vidim da ljudi kupuju bicikla na razne nacine, neko nalazi preko kupujemprodajem zbog toga sto im dosta kradenih koji se ovde preprodaju (mada bi uzeo iskljucivo novo, ali ima tamo i takvih), neko ih sam sastavlja (ovo mi je interesantno posto kad uzimam novo verovatno bi napakovao dobru opremu), neko uzima kvalitetnije modele poput ovoga pa onda sam jos izmenja nesto sto mu odgovara...

Ono sto mi meni bilo bitno jeste da nazad ima krutu vezu (ne svidja mi se koncept sa zadnjim amortizerom) a napred da ima amortizere.
I naravno neki alu ili karbon rama da bude lagan i cvrst, disk kocnice, kvalitetna oprema...
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Oh, god no.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Jesam napisao nesto sto nije u vezi sa temom?
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

I sa tom spustenom cenom ovo mi deluje papreno. Za amatere ko sto smo svi mi dobar alu ram zavrsice posao. Carbon je poprilicno krut pa ti mozda bude "neudoban" Za ram koji nema zadnji amortizer si u pravu. Dakle samo sa prednjim amortom ali koji moze da se zakljuca. Na ovom Scoty mislim da bi mogli i bolju opremu da dobije za te pare.
Slika
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Koliko bi jeftinije bilo da gledam biciklo npr u Madjarskoj?
Da li je bolje gledati ovako sklopljene modele ili sam sastavljati (ako je to izvodljivo u prodavnicama)?
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Sklapati bajk od 0 dakle svaki deo po tvojoj zelji je najskuplja varijanta ako uzimas u radnji. Ja jesam sastavljao iz delova ali sam nalazio na KP i Cikloberzi delove koji su minimalno korisceni ili bukvalno skinuti sa navih bajkova jer je neko hteo nesto drugo da stavi. Tockove sam nasao ali bukvalno nove sa XT nablama i novim DT Swiss felnama i zbicama za veoma povoljnu cenu. Jedino sto ta potraga moze da potraje pa samo sklapanje takvog bajka moze da potraje.
Za Madjarsku ne znam koliko bi ti bilo jeftinije da tamo pazaris. Pitanje je i sta ima u ponudi.
Slika
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Onda sastavljanje odpada, cisto sam pitao posto vidim da postoji i ta varijanta.

Gledacu onda da nadjem neki dobro sklopljen bajk u kompletu, pa ako nesto promenim usput.
Jedino cu malo uporediti cene sa inostranstvom.

A sta mislis o Scoot modelima?
Gde je kod nas jos dobro pogledati ovo sto me interesuje pored Planetbike?
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Gobline kontaktiraj likove koji doteruju bajseve od preko i prodaju na kupujemprodajem ili http://www.2bike.rs/cikloberza/ i vidi sa njima da ti doteraju od preko nov bajs po tvojoj zelji. Kapiram da ces proci daleko bolje nego kupovinom u planetu.

Ima neki Janos iz Temerina koji se time bavi, mogao bi sa njim da vidis.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Korisnikov avatar
Captain Slow
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2012, 02:19

Post od Captain Slow »

Gobline, DelBoja (iako mu je extra nik) iz Smedereva preskoči :thumbup: .
Odgovori