Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Re: Biciklizam

Post od Sloba »

@Kuzmanovic

Lajos. :D
Korisnikov avatar
mića
Reactions:
Pridružio se: 10 Apr 2013, 09:43
Garaža: Corolla

Post od mića »

+1 za lajosa, uz to kod njega dobijes i racun svi bicikli su mu u perfektnom stanju, posten je, ako ti kaze da ima jedna ogrebotina onda je to tako.

Послато са SM-J500FN уз помоћ Тапатока
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Hvala na preporukama, kontaktiracu. :doubleup:
Korisnikov avatar
mića
Reactions:

Post od mića »

Moje neko misljenje bi bilo da karbonski ram ne uzimas, dobar alu i zavrsio si posao. Kraj je sezone i ako imas dobru osnovu polako menjaj tockove, menjace i ostale stvari preko zime pa da na prolece imas sve kako si hteo. Sharance se bavio slicnim stvarima i stvarno je spakovao odlican bajk.

goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Iako sam malo usao u tematiku, ipak znam samo osnovne stvari i nisam neko ko se razume.
Medjutim, biciklo dosta koristim, uz trcanje to mi je glavni kardio trening i hocu da spakujem nesto dobro da sam miran duzi period.

Koja mi je razlika izmedju karbonskog i alu rama? Ne mislim na cenu, vec u praksi.

Po onome sto sam citao i slusao od par drugara koji se malo ozbiljnije bave biciklizmom, od opreme bi trebao da "gadjam" Shimano Deore XT liniju.
XTR jeste bolje ali nema potrebe posto u praksi tesko da cu osetiti realnu razliku i u voznji i sto se tice pouzdanosti.
Koliko je to tacno?

Postoje li jos neki detalji na koje bi trebao da obratim paznju?
Imam 1,86m oko 90kg (trenutno ispod ali varira oko 90), a biciklo bi se koristilo 70-80% po asvaltu, za prosecne distance oko 40km i plafon 100km.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Ja ne znam ni kako bi izabrao nov bajs, sem da ga probam 20-30km. Ovaj trenutni je veličina za mene po tablicama, ali imam utisak da bi mi prijao par santimetara dalji volan ili neka druga promena. Ali ne bi znao da definišem šta bi drugačije, a ni da procenim bez duže ture da li je promena na bolje. Zeznuto je.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Jeste zeznuto, evo gledam oglase i pravo da ti kazem izgubim se u onim podatcima sto se tice dimenzija.
Ne znam precizno ni velicinu rama i dimenziju tockova koje bi najvise odgovaralo za mene na 1,86m visine i za moje potrebe...
Korisnikov avatar
mića
Reactions:

Post od mića »

Grujicu, 20-30 minimum. Ja sam nosio inbus kljuc i svakih 10-20km sam stelovao dok nisam nasao bas taj polozaj koji mi je taman, to je za drumasa, cak i jedan cm neke razlike negde je mnogo, za mtb ne znam, slabo sam ih vozio.

Ako se vozi van asfalta, a mtb je prvenstveno za to i namenjen alu ram bolje "radi" kod karbonskog postoji mogucnost da pri ne daj boze nekom padu pukne i to je kraj. Karbon jeste cvrst, jak ali ima i manu, puca ko staklo. Ne treba ti to realno. Dobar scot, cannondale, wheeler ram, dobra grupa, diskovi pod obavezno i to je to. Bajker ce ti najvise tu pomoci jer ima zavidnu kilometrazu na mtb po svakojakim terenima, za druge ne znam, nisam ni ja tu potkovan bas najbolje kada je mtb u pitanju

Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Goblin ako ces kao sarance sklapati, onda gledaj da kupujes nesto sto nama treba :rofl:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Mnogo je to love...
Dao bi 2-3.000e za bajk, ali naravno ako bi nasao i nesto vrhunski po daleko nizoj ceni to bi bilo odlicno, ali ovo je neki plafon koliko bi potrosio.
Mislim da se u tu cenu lepo moze uklopiti sve sto trazim (po onome sto sam video).
Korisnikov avatar
mića
Reactions:

Post od mića »

Jel branja bese prodavao svoj cannondale? Bas dobar bajk.

Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Ne znam zasto uopste gledas mtb onda?
Ako toliko love mislis da potrosis, onda uzmi nekog naprcanog drumasa od karbona.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Sta cu sa drumasem ako nekad hocu da sidjem sa asvalta, a desava se.
I nije pod obavezno da potrosim toliko, toliko sam spreman da potrosim ali mozda nadjem nesto adekvatno i upola te vrednosti.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Boringly average, but also perfect for school run mums
Odgovori