Biciklizam
Re: Biciklizam
Ovaj prvi Cube mi se bas svidja i izgleda da je dobar, a cena samo na upit.
- Captain Slow
- Pridružio se: 16 Jul 2012, 02:19
Gobline, pitaj stručnjake za 29ku, možda ti je ona najbolje rešenje ako ćeš da peglaš malo put malo makadam.
Šaranče vozi 29" gume, možda najbolje njega da cimneš, koliko sam ukapirao (pre)zadovoljan je.
Šaranče vozi 29" gume, možda najbolje njega da cimneš, koliko sam ukapirao (pre)zadovoljan je.
Gobline, sta god da gledas, ne kupuj dok ne vidis, ne pipnes. Iz iskustva, naleteo sam na bajk kome je prednja vila bila kriva, bajker je dva dana vracao u zivot bajk koji je kupljen na nevidjeno. Ako bas naletis na nesto sto ti je zapalo za oko probaj da odes po njega. Opet kazem, lajos je pouzdan, mada izbegao bi slanje axom i ostalim post sluzbama, bacaju, grebu....
Послато са SM-J500FN уз помоћ Тапатока
Послато са SM-J500FN уз помоћ Тапатока
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Goblin kupuje novi bajs i s obzirom da je voljan da da 3000e, mislim da nece imati problema sa krivim viljuskama.
Lajosa sam pomenuo kao vezu do novog vrhunskog bajsa iz inostranstva.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Lajosa sam pomenuo kao vezu do novog vrhunskog bajsa iz inostranstva.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
da naravno, ali sam je rekao da ako naleti nesto da je ispalo iz kamiona da nema nista protiv da prodje jeftinije
evo interesantna grupa za mtb
http://www.2bike.rs/cikloberza/mali-ogl ... -bnx_mLQ0M
a bas sam gledao kod lajosa, trenutno nista interesantno za goblina.

evo interesantna grupa za mtb
http://www.2bike.rs/cikloberza/mali-ogl ... -bnx_mLQ0M
a bas sam gledao kod lajosa, trenutno nista interesantno za goblina.
- speedy stikis
- Pridružio se: 01 Jul 2016, 12:27
Ja bih ti dao par mojih sugestija, ponavljam to je samo moj stav i moja vizija ne mora niko da se slaze sa time
1.Imas visinu 186 cm sto ispunjava da mozes da gledas 29" tockove,neka min visina za 29-ku je 180cm, razlika u voznji 26-29 je za mene velika, to mora da se proba da bi si videlo, za mene je 29" apsolutni favorit,manje se snage trosi po gradu.
2.Sto se tice velicine za tvoju visinu i velicinu tocka za 29' velicina rama je 19-19.5-20 inca zavisi od prozivodjaca do proizvodjaca, za 26' velicina rama 20-20.5-21
3.Sto se tice grupacije XT je nekada bila najjaca serija ali posle toga su dodali R (race) pa je postava druga po jacini serija, daleko da danas amater moze da primeti razliku izmenju Deore,SLX,XT ili XTR da vozi a da ne zna sta vozi ako je sve podeseno kako treba sve radi glatko, vec kada se sidje sa puta tu vec moze da bude rezlike kako menjac upija neravnine ali to vec mora da bude cross country.Naravno pored Shimana postoji i Sram koji je takodje vrhunski proizvod samo u srbistanu je 99% zaspuljen shimano.Da ne davim dobro su ti drugari rekli XT je stvarno vrhunska grupacija pogotovo (M8000) (takonje moj favorit).
4. Posto hoces samo prednji amortizer (hardtail) i tu ima razlike da hoces fox ili rockshox nema velike razlike vrhunska su oba ali servis u srbistanu ima za rockshox dok za fox jedino neko privatno da radi servis nema zvanicnog servisa.
5.Alu or carbon?
vecito pitanje, neko ce reci ovo neko ce reci ono, jeste carbon skuplji ali ima bajseva od alu koju su daleko skuplji od karbonaca, mada to nije toliko cest primer. Po meni karbon bolje prolazi po neravninama lakse osetim podlogu bolje se osecam na bajsu, carbon jeste krh ali bolje upija vibracije, ako pukne (trebas ga bas zlostavljati, sve se danas moze krpiti mada nije vise to to) puca i alu , koliko sam primetio da si rekao da 90% vozis po gradu tesko da ces ti primetiti tu neku razliku od nekog dobrog alu rama i carbona.
6. Planetbike je za mene teska rupa, klasican monopol i ne nude nista ali apsolutno nije vredno pomena a o ceni da ne pricamo, beosport je od skoro postao zastupnik specialized ali nemaju nista specijalno na nageru i u ponudi ( ne znam kakvi su sa naruzbinom).Ako imas bilo kakve sanse za kupovinu takov tipa bajsa najbolje je preko kupovati, nemacka ili austrija, uskoro ce da izbace modele za 2017 neku su vec izbacili, mozes da dobijes tax free + neki popust za kes, jedno moze da bude problem carina na granici ali nije ni to tako veliki problem moze se srediti vrlo lako i brzo.
7. Mozda glavno pitanje je zasta ces ga koristiti i koliko cesto, ovo sto sam ti ja naveo gore je skoro takmicarski bajs, takav bajs se ne ostavlja sam
jer vrlo lako dobije novog vlasnika. Moze za upola 1000-1500e kupiti vrhunski bajs (cube alu, XT)
8.Neka marke koje su vrhunske specialized,trek,focus,merida,santa cruz...
9. http://www.bike-discount.de/en/mtb-hardtail-29
https://www.bike24.com/1.php?content=7& ... 37%5D=6339
10. Nadam se da sam ti barem malo razjasnio neke stvari. Da ponovim da je to samo moje vidjenje i licno iskustvo sa kojima sam se susreo, ako jos bilo kako mogu da pomognem tu sam na raspolaganjau

1.Imas visinu 186 cm sto ispunjava da mozes da gledas 29" tockove,neka min visina za 29-ku je 180cm, razlika u voznji 26-29 je za mene velika, to mora da se proba da bi si videlo, za mene je 29" apsolutni favorit,manje se snage trosi po gradu.
2.Sto se tice velicine za tvoju visinu i velicinu tocka za 29' velicina rama je 19-19.5-20 inca zavisi od prozivodjaca do proizvodjaca, za 26' velicina rama 20-20.5-21
3.Sto se tice grupacije XT je nekada bila najjaca serija ali posle toga su dodali R (race) pa je postava druga po jacini serija, daleko da danas amater moze da primeti razliku izmenju Deore,SLX,XT ili XTR da vozi a da ne zna sta vozi ako je sve podeseno kako treba sve radi glatko, vec kada se sidje sa puta tu vec moze da bude rezlike kako menjac upija neravnine ali to vec mora da bude cross country.Naravno pored Shimana postoji i Sram koji je takodje vrhunski proizvod samo u srbistanu je 99% zaspuljen shimano.Da ne davim dobro su ti drugari rekli XT je stvarno vrhunska grupacija pogotovo (M8000) (takonje moj favorit).
4. Posto hoces samo prednji amortizer (hardtail) i tu ima razlike da hoces fox ili rockshox nema velike razlike vrhunska su oba ali servis u srbistanu ima za rockshox dok za fox jedino neko privatno da radi servis nema zvanicnog servisa.
5.Alu or carbon?

6. Planetbike je za mene teska rupa, klasican monopol i ne nude nista ali apsolutno nije vredno pomena a o ceni da ne pricamo, beosport je od skoro postao zastupnik specialized ali nemaju nista specijalno na nageru i u ponudi ( ne znam kakvi su sa naruzbinom).Ako imas bilo kakve sanse za kupovinu takov tipa bajsa najbolje je preko kupovati, nemacka ili austrija, uskoro ce da izbace modele za 2017 neku su vec izbacili, mozes da dobijes tax free + neki popust za kes, jedno moze da bude problem carina na granici ali nije ni to tako veliki problem moze se srediti vrlo lako i brzo.
7. Mozda glavno pitanje je zasta ces ga koristiti i koliko cesto, ovo sto sam ti ja naveo gore je skoro takmicarski bajs, takav bajs se ne ostavlja sam

8.Neka marke koje su vrhunske specialized,trek,focus,merida,santa cruz...
9. http://www.bike-discount.de/en/mtb-hardtail-29
https://www.bike24.com/1.php?content=7& ... 37%5D=6339
10. Nadam se da sam ti barem malo razjasnio neke stvari. Da ponovim da je to samo moje vidjenje i licno iskustvo sa kojima sam se susreo, ako jos bilo kako mogu da pomognem tu sam na raspolaganjau

Uf, hvala!!! Puno korisnih saveta...
Ono sto me interesuje u vezi velicine tocka. Pises da je 29" za preporuku i lakse se vozi po gradu... Medjutim ja biciklo najvesce vozim van grada, otvoreni putevi sa dosta jakih uspona i mozda 20% makadama, deonice 30-100km.
Ono sto me interesuje u vezi velicine tocka. Pises da je 29" za preporuku i lakse se vozi po gradu... Medjutim ja biciklo najvesce vozim van grada, otvoreni putevi sa dosta jakih uspona i mozda 20% makadama, deonice 30-100km.
- Sh@rance
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
- Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29
Ja bajs vozim svuda i u svakom slobodnom trenutku, asfalt ,makadam, nasip, šuma, blato, sneg uopšte ne biram teren mada ovo zadnje što sam nabrojao tuda najviše i volim da vozim
idem sa njim do pijace, banke na splavove na kafu ma svuda jer u kola malte ne ne ulazim i vozim er29 sa 2,2 gumama.
Juče mi stigle nove stare pedale
shimano saint mx80 sa njima sam bio prezadovoljan i ne znam što sam ih uopšte i prodavao, SPD sam skinuo i ostavljam ih za proleće i leto kada inače i idem na duže ture. Skoro sam se naj strašnije skrljao zbog spd pedala s**bao koleno i nagnječio levi lakat i rame. Ušao u neko selo blizu Uba i stao da pitam za put do nasipa jer sam preko nasipa i šume hteo da se vratim za Obrenovac. Otkopčao desnu nogu dok mi leva bila zakačena za pedalu kada sam krenuo levu nogu zakačenu sam stavio u položaj kretanja bajsa krenem i dok sam se podigao na sedište bajs mi pretegne na levu stranu i strovalim se na asfalt najstrašnije jer mi ta noga bila zakačena. Totalno bizarna situacija, a osećaj kao da te neko podigne u vis i baci te na beton sa metar visine. Ulazim u kuću onako sje*an i razvaljen, a ženino prvo pitanje je bilo dali si sjebao bajs?
Je*be* mene bitno je da bicikli nije ništa
Inače ja radim još večeras i posle sam na godišnjem odmoru do 17. oktobra ako bude lepo vreme možemo se organizovati za neku kaficu do Stremena ili Progara.

Juče mi stigle nove stare pedale

Je*be* mene bitno je da bicikli nije ništa

Inače ja radim još večeras i posle sam na godišnjem odmoru do 17. oktobra ako bude lepo vreme možemo se organizovati za neku kaficu do Stremena ili Progara.
- speedy stikis
Jedina mana kod 29' "moze" da bude manervisanje kroz izuzetno uzak put ali to mora da bude onaj pravi off road, ali opet ako imas odgovarajucu visunu nema tu nikakvih problema, takmicari u cross country voze 29' tako da nemas nikakve probleme. Ja da se pitam ni jednoga trenutka se ne bih dvoumio i za velicinu tocka. 29'
Jos bolje ako vozis velike uspone i tu 29' ima prednost nad 26' bolji ugao u odnosu na podlogu, lakse se savladavac uspon, da li bio asfvalt ili makadam nema nikakve veze. Kada sam rekao za grad mislio sam da se isto manje trosi snaga sa vecim tockom i brze ide
(mada tu opet dosta zavisi od guma)
Moj favorit je 29' u odnosu na 27.5' i 26' , neces da vozis downhill tu vec prednost ima 27.5" i 26"

Jos bolje ako vozis velike uspone i tu 29' ima prednost nad 26' bolji ugao u odnosu na podlogu, lakse se savladavac uspon, da li bio asfvalt ili makadam nema nikakve veze. Kada sam rekao za grad mislio sam da se isto manje trosi snaga sa vecim tockom i brze ide

Moj favorit je 29' u odnosu na 27.5' i 26' , neces da vozis downhill tu vec prednost ima 27.5" i 26"
Po ovome bi rekao da je 29" definitivno najbolja mera.
A kako pravilno da odredim velicinu rama koja mi odgovara? Tamo vidim razne oznake od inca do L, XL, XXL... pa se ne snalazim bas najbolje.
Prvo bi hteo da odredim velicinu rama i tockova, opremu okvirno znam koju ciljam, i tek onda da krenem u potragu na konkretan bajk.
Inace, sto se tice ostavljanja i moguce kradje, tu necu imati problema. Biciklo koristim iskljucivo za trening, ne vozim ga tokom dana u obavljanju svakodnevnih obaveza. Znaci nekoliko puta nedeljno, sednem da odradim trening i vracam ga u obezbedjenu garazu.
Leti sam eventualno isao sa njim na udaljene plaze, ali i tamo stoji vezan bukvalno pored mene.
A kako pravilno da odredim velicinu rama koja mi odgovara? Tamo vidim razne oznake od inca do L, XL, XXL... pa se ne snalazim bas najbolje.
Prvo bi hteo da odredim velicinu rama i tockova, opremu okvirno znam koju ciljam, i tek onda da krenem u potragu na konkretan bajk.
Inace, sto se tice ostavljanja i moguce kradje, tu necu imati problema. Biciklo koristim iskljucivo za trening, ne vozim ga tokom dana u obavljanju svakodnevnih obaveza. Znaci nekoliko puta nedeljno, sednem da odradim trening i vracam ga u obezbedjenu garazu.
Leti sam eventualno isao sa njim na udaljene plaze, ali i tamo stoji vezan bukvalno pored mene.
- speedy stikis
Ima vise simetrija tela, ali da kazemo od duzinu nogu, ali negde okvirno za 186cm 19-20' velicina rama, xl ali ne mogu napamet da ti kazem, zavisi od proizvodjaca do proizvodjaca
Obrati isto na opremu jer kod mtb uglavom nije sve u full-u orema kao kod drumasa na primer xt bude sve a kocnice budu slx, ili prednji pogon se razlikuje, pripazi na to
Sto se tice cuvanja, to je odlicna kobinacija. Trening ili uvek bude pored tebe jer to su vrhunski bajsevi.
Obrati isto na opremu jer kod mtb uglavom nije sve u full-u orema kao kod drumasa na primer xt bude sve a kocnice budu slx, ili prednji pogon se razlikuje, pripazi na to
Sto se tice cuvanja, to je odlicna kobinacija. Trening ili uvek bude pored tebe jer to su vrhunski bajsevi.
Mislim da u okviru proseka 

- Sh@rance
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
- Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29
Ovo mi je godišnjinikaragva napisao:Sarance, koliko ti covece imas godisnjeg

- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Tragedija u Kini na trci za naseg biciklistu.
http://www.informer.rs/sport/ostali-spo ... tokom-trke
http://www.informer.rs/sport/ostali-spo ... tokom-trke