Uzeo sam skoro jedan havarisan Bjanki 1994 Columbus Cromor, planirao sam da ga rasklopim u delove.
Havariju je imao na ramu, isti je imao jak udrac u prednji tocaki, prelomio se ram iza head tube-a. i prednji tocak se pomerio 3 cm u nazad.
Posto mi je ram bio za otpis, reko hajde da se igram malo, uzeo sam celicne sipke za tegove, i napravio poluge, kojima sam krenu da savijam celik.
Prvo sam uspeo da savijem head tube, i vratim je nazad, uz veliki napor, usledilo je sklapanje, i test voznja.
Bicikl je lepo isao, ali cim se puste ruke sa volana padao je na stranu, dok u voznji nije vukao.
Danas ceo dan fina podesavanja i savijanja prednje viljske i ostatka bicikla, posle nekoliko iteracija, napravo sam bicikl koji je centriran, i ne baca vise u stranu.
Bajs je ekstra, jako se lepo vozi i najinteresantnije od svega, ovde mi je ram 52ka, legao ko savrsen za mene.
Iako vozim sve od 52 pa do 63, nikako nisam ocekivao da ce ovako mali ram tako da mi odgovara...
Elem prezadovoljan sam biciklom, ostace da bude skolski bicikl, za laganog vozaca...
Ipak toliko savijanje celika, mora da ga oslabi malo.

Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.