Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Post od Gazu »

Samo se nemoj sekirati, kad čovek vidi rešenje, lakše sve prevaziđe, pa makar bilo da se po nekom aspektu oseća unazađenim. U tvom slučaju, možda nije neophodno ni rešenje, već samo objasniti sebi da ni tvoja situacija nije loša. Nekad sami sebi nanesemo sekiraciju jer uvrtimo u glavu sebi kako bi nešto trebali da imamo, a da u stvari nije to problem.

Recimo, ako si za stan na Detelinari dobio 3 stana i ovde ako imaš solidan posao, verujem da su mnogi gastarbajteri ljubomorni na tebe! Neko ode uprokos tome što je ovde imao rešeno stambeno pitanje i šta sve već, ali mnogi odlaze upravo zbog beznađa koje su ovde osećali. Deluje mi da toga kod tebe nema.😉

Neću da ti popujem, već i ja radim na svojem stanju, pa delim iskustvo.😆 Ako si već bio u mojoj fazi i vidiš da nisam u pravu, nemoj mi rušiti sneška.🤣
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Kontam te!
Imaš moju podršku.

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока

ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

blaugrana napisao: 03 Jan 2023, 07:31 Pa, niko ni ne govori da je drvo stetno, barem ne u tolikoj meri.
Vec sve ostalo sto se trpa u peci I sto se spaljuje na poljanama, njivama...

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
Kako niko ne govori, prepuni su mediji negativnih komentara i priča o individualnim ložištima a velika većina koristi upravo drvo (neko i ugalj) kao ogrev.
Sve ostalo je minorno, barem ja ne vidjam kod mene u okolini takve idiote.
Sve komšije negde u maju ili junu nabavljaju drvo i skladište.
Jedan je koristio pelet ali ove godine je odustao.
10 od 10, kuća sasvim prihvaljtivo ekološki koristi drvo za ogrev.

Na njivama se ništa posebno ne spaljuje osim ostataka poljoprivrednih kultura a to opet po meni nije ništa posebno zagadjujuće.

Kod mene u okolini je tako, vazduh je čist a i prirodna okolina tome daje svoj doprinos ( drveće pojede CO2 a oslobodi kiseonik.

Uostalom, mislim da bi veverice, sove i ostale živuljke brzo pobegle da je vazduh zagadjen.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Post od ftj »

Aha znaci hoces da kazes da vazduh u beogradu nije zagadjen i da su svi oni crveni/ljubicasti pokazatelji u stvari zavera mocnika protiv srbije?

Niko ovde na forumu nije rekao da je propisno osušeno drvo loš energent(pritom sam siguran da kod mene u selu seljaka savršeno zabole uvo da ga suši par godina kako je po propisu), ne znam zašto si to uopšte poveo priču. U zadnje vreme se pominje korišćenje nekog lošeg uglja kao zagađivača. A ako misliš da to što seljaci pale strnjiku jer im je tako lakše ne doprinosi zagađenju(pa i bezbednosti u saobraćaju) to se ne bih složio.

evo neki nvo radio analizu(soroš platio) - https://nea.rs/wp-content/uploads/2023/ ... h-2022.pdf
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

srdjanyo napisao: 03 Jan 2023, 08:44
member napisao:Ma pustite Srdjana, kuka što mu Guslar iz Hercegovine dao "samo" 3 stana u kompenzaciji za staru kuću na Novoj Detelinari, a mogao je dobiti više :)
Preboleo sam to. Mada, moglo je još 2 garsonjerice I 2 garažna mesta na Podbari. :kezo:
Ali, to se i dalje projektuje na moje stanje.
Radim na sebi. Biće to ok.

Uz duzno postovanje Srdjane, godinama sam se pitao da li si troll ili iskreno prenosis tu neku "ogorcenost" zivotom :D
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Eko dizajn, savremeni kotlovi, sve po standardima:
Slika

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Pirot sinoć...Slika

Sent from my SM-F936B using Tapatalk

Korisnikov avatar
motorista
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2020, 18:11

Post od motorista »

Heinz napisao: 03 Jan 2023, 14:22 Eko dizajn, savremeni kotlovi, sve po standardima:
Slika

Sent from my SM-G770F using Tapatalk
Urbanistički, ovakvi (u osnovi zatvoreni) blokovi pripadaju maksimalno tridesetim godinama XX veka jer izuzev omogućavanja visokih koeficijenata zauzetosti nemaju nikakvih poznatih prednosti a imaju pregršt nedostataka.
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

ljubitelj napisao:
blaugrana napisao: 03 Jan 2023, 07:31 Pa, niko ni ne govori da je drvo stetno, barem ne u tolikoj meri.
Vec sve ostalo sto se trpa u peci I sto se spaljuje na poljanama, njivama...

Kako niko ne govori, prepuni su mediji negativnih komentara i priča o individualnim ložištima a velika većina koristi upravo drvo (neko i ugalj) kao ogrev.
Sve ostalo je minorno, barem ja ne vidjam kod mene u okolini takve idiote.
Sve komšije negde u maju ili junu nabavljaju drvo i skladište.
Jedan je koristio pelet ali ove godine je odustao.
10 od 10, kuća sasvim prihvaljtivo ekološki koristi drvo za ogrev.

Na njivama se ništa posebno ne spaljuje osim ostataka poljoprivrednih kultura a to opet po meni nije ništa posebno zagadjujuće.

Kod mene u okolini je tako, vazduh je čist a i prirodna okolina tome daje svoj doprinos ( drveće pojede CO2 a oslobodi kiseonik.

Uostalom, mislim da bi veverice, sove i ostale živuljke brzo pobegle da je vazduh zagadjen.
Po tvom pisanju zivis u Norveskoj

Sta cemo sam onim paljenjem kablova, guma I ostalog smeca po celoj Srbiji?
Kacio sam link o paljenju kablova u okolini B. Palanke, cini mi se. Jednostavno crnilo I bolest, samo to ostaje.

Edit: https://voice.org.rs/vajska-vojvodjansk ... e-od-raka/
Imas toga I u okolini BGa

Malo da prosiris vidike ;)

Poslednja izmena od blaugrana u 03 Jan 2023, 15:06, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Darko napisao:
member napisao:Ma pustite Srdjana, kuka što mu Guslar iz Hercegovine dao "samo" 3 stana u kompenzaciji za staru kuću na Novoj Detelinari, a mogao je dobiti više :)
Preboleo sam to. Mada, moglo je još 2 garsonjerice I 2 garažna mesta na Podbari. :kezo:

Uz duzno postovanje Srdjane, godinama sam se pitao da li si troll ili iskreno prenosis tu neku "ogorcenost" zivotom :D
Tanka je linija :)

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Heinz napisao:Eko dizajn, savremeni kotlovi, sve po standardima...
Slično je kod mene. Par kuća među zgradama. Sada su instalirali neku budževimu u dvorištu, ja je zovem krematorijum, kozna šta spaljuju. Ne oseća se dobro. Prvo sam mislio da tope čvarke, ali jok.

TapaT

Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

blaugrana napisao:
Darko napisao:

Tanka je linija :)

:kezo:

Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ma pali se sve, guma, trafo ulje, plastika, sve zdravo. Onda to sve negde padne pa se sa naseg eko zemljista uzgajaju biljke koje se jedu i zalivaju iz eko kanala u kojima su ves masine, krv iz klanica,skoljka Lade itd...
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

ftj napisao: 03 Jan 2023, 13:44 Aha znaci hoces da kazes da vazduh u beogradu nije zagadjen
Beograd je veoma širok pojam, to što sam hteo da kažem sam napisao sasvim jasno.
Vazduh kod mene nije zagadjen i uvek je u zelenom, i da to je begoradska opština pa je valjda i to vazduh koji spada pod beogradski.

Strnjika. stara debla, otpale grane i ostalo prirodno uopšte ne zagadjuje jer je prethodno prvo moralo da u sebe primi ugljen dioksid (da bi uopšte poraslo), ili ako nije to jasno prosto sagorevanje toga nije doprinos zagadjenju o kome se trubi u medijima.

Čestice od 2,5 i čestice od 10,0 (iliti što ovi nepismeni zovu PM čestice- nepismeni jer PM već znači čestice doduše na stranom jeziku) potiču od raznih stvari počevši od guma i kočnica pa na dalje.

A to je da u nekim delovima Beograda veoma zagadjen vazduh nije ništa novo, tako je već barem 50 godina...deo Dorćola, oko 29. novembra (stari naziv), oko terazijskog tunela, zeleni venac, i još mali milion mikro lokacija ali zato neki delovi Beograda isto tako već barem 50tak godina nemaju zagadjen vazduh.

Jbg, dobar ili loš položaj a sve je to Beograd.

Usput ako već pričamo Bgd je ništa u poredjenju sa recimo Nemačkom, tj nekim gradovima.
Takoreći mirisna oaza. I da, bio sam upravo u tim zagadjenim nemačkim mestima i baš se oseti.
Opet ne cela Nemačka, ne ni celi gradovi već neki delovi.

Konkretno deo koji je meni smetao usled zagadjenja je grad u dolini Rajne, Mainz i Wiesbaden (koji je ujedno i banjsko mesto).

Beč takodje je zagadjeniji od Beograda, konkretno njegov istočni deo.

I svuda ima i zagajdenih i čisti lokaliteta, ali ono što jeste problem u Beogradu što se ne podstiče ekologija nego kažnjava putem (ne)adekvatne poreske politike.
Onaj koji manje zagadjuje nije nagradjen manjim porezom a isto tako ni onaj što zagadjuje nije kažnjen uvećanim porezom.

Stvar je poliike, zapadna Evropa je dosta razvila te mehanizme nagrada i kazni pa se stanje poboljšava stalno.

@blaugrana,
I naravno kazne, ko pali zabranjene stvari da bude kažnjen toliko fino da mu se sledeće paljenje istoga ne isplati ni da pomisli.
Uvek i svuda ima idiota, samo i takvi se brzo dovedu u red preko novčanika.
Poslednja izmena od ljubitelj u 03 Jan 2023, 18:10, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Grešiš u vezi paljenja žetvenih ostataka.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Odgovori