Zatamnjena stakla
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Re: Zatamnjena stakla
Ako si jako zatamnjen pogotovo napred ne mora ni da proverava, obicno samo kazu da spustis staklo, vidi se ona linija jedno milimetar jer ne dolazi folija apsolutno do kraja stakla.
Послато са GT-N7100
Послато са GT-N7100
Meni su u nekoj agenciji tražili 2000 da oni sve urade, tj da auto ni ne vidi tehničkischonenk napisao:Postoji par opcija za tehnicki, ortak si vlasnikom tehnickog, duzan ti je, znas nekoga ko mu je blizak, ili ces da mu platis "uslugu". Ne vidim ko bi normalan rizikovao na lepu rec, tj molbu.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Pa da al mora da prati pravilnik, a u ovom što čitam ne piše ništa o folijama a propisuju se obavezni uređaji.Ivan napisao:Ako si jako zatamnjen pogotovo napred ne mora ni da proverava, obicno samo kazu da spustis staklo, vidi se ona linija jedno milimetar jer ne dolazi folija apsolutno do kraja stakla.
Послато са GT-N7100
Oko radnika na tehničkom nije zakonski prihvatljiv uređaj. Kako može da dokaže da tu ima folija.
Boringly average, but also perfect for school run mums
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Ja ti kazem kako moze da dokaze da ima folija, vrlo lako i jednostavno, a ti mene spopao.
Ne pricamo o merenju stepena zatamnjenja, vec samo o pukom utvrdjivanju ima/nema folija na autu.
Tako je policija radila kada je bila akcija.
Послато са GT-N7100
Ne pricamo o merenju stepena zatamnjenja, vec samo o pukom utvrdjivanju ima/nema folija na autu.
Tako je policija radila kada je bila akcija.
Послато са GT-N7100
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Ma kapiram ja tebe ali to nema zakonsku potporu.
Policija ne može da utvrđuje već može da pošalje na tehnički da utvrdi a moje pitanje je bilo po čemu to tehnički utvrđuje, pokušavam da nađem...
aha, našao sam...
методом без извршеног испитивања - e to sam pitao, kako on tehnički, pravno, zakonski, šta god detektuje folijom? zagrebe noktom?
Policija ne može da utvrđuje već može da pošalje na tehnički da utvrdi a moje pitanje je bilo po čemu to tehnički utvrđuje, pokušavam da nađem...
aha, našao sam...
i sad ako postoji nešto što blokira normalnu vidljivost (koji stepen normalne vidljivosti je u redu?) može da registruje neispravnost koja je MN ili VNИсправност уређаја који омогућавају нормалну видљивост утврђује се визуелно на основу субјективне оцене контролора Приликом прегледа уређаја који омогућавају нормалну видљивост контролори могу да користе све уређаје и опрему који су им неопходни за правилну оцену исправности овог уређаја
npr jednak je stenen neispravnosti za nepostojanje zimske opreme i ... преправка постављањем фолија или неком другом хемијском1. Мала неисправност (МН) - возило са малим степеном неисправности има мањи утицај на
безбедност саобраћаја на путу, али се НЕ ПРЕПОРУЧУЈЕ учешће возила у саобраћају до
поправке,
2. Велика неисправност (ВН) - возило са великим степеном неисправности представља опасност
за све учеснике у саобраћају на путу и НЕ ТРЕБА да учествује у саобраћају, осим до места где
ће се извршити поправка
методом без извршеног испитивања - e to sam pitao, kako on tehnički, pravno, zakonski, šta god detektuje folijom? zagrebe noktom?

Boringly average, but also perfect for school run mums
sad kad se setim one alvirkove emisije kako su folije do jaja stvar, kako staklo ne prsne vec ostane u komadu, merenje temperature u autu kada je na suncu, itd dodje mi da placem. pa onda u svim novinama kakao iza b stuba moze da se zatamni koliko ko hoce i kako je to naravno, do jaja. putevi uzas, signalizacija katastrofa, ali jbg, koga je to briga. samo daj pare! pa koga oni zajebavaju?
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Kako je onda kod blindiranih stakala? Sto njih ne mozemo da razbijemo ako upadnemo u vodu? Treba i to priupitati ABS...
Brzine idu u H-a !!!

Ma oni nemaju pojma.
BIA nema ograničenje na % zatamnjenosti napred, ali mora da atestira stakla sa folijama.
TT
BIA nema ograničenje na % zatamnjenosti napred, ali mora da atestira stakla sa folijama.
TT
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
A sta tacno moraju da prodju da bi dobili atest, koji test?
Sent from my Sony
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Day Walker napisao:Ako oni moraju, onda mora i policija, vojska, VOB itd
Ne moraju oni ništa, šta je bre vama...
- schonenk
- Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
- Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3
Jedna svetla tacka u citavoj prici, bar za one koji biraju i brojeve tablica. Ako stvarno trosak zatamenjenih stakala bez cene ugradnje naraste na oko 150 evra sa svim potvrdama, onda ce opet vozilima sa zatamnjenim staklima biti zagarantovana ekskluzivnost 

Kažu da mora i policija, i vojska... Nema izuzeća tog tipa.
TT
TT
Od toga za vojsku i policiju nema ništa 100%. Provozaću se ovih dana do tehničkog koga sam planirao da pronjuškam i priupitam, imam dva meseca fore
- Mladen7
- Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
- Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon
Malo je off ali odgovoriću, nekoliko Audi A6 modela blindiranih koje koriste naše službe imaju pirotehnički sistem izbijanja šofer sajbne u slučaju potrebe, postoji dugme za tu funkciju.Day Walker napisao:Kako je onda kod blindiranih stakala? Sto njih ne mozemo da razbijemo ako upadnemo u vodu? Treba i to priupitati ABS...
Pritisneš dugme i šoferka jednostavno bude katapultirana.