Tesla automobili
- Nemanja987
- Pridružio se: 28 Mar 2013, 20:46
Re: Tesla automobili
Nije još zvanično, ali za mesec do dva će biti.
Možda i 31. marta.
http://electrek.co/2016/03/04/tesla-os- ... l-s-p100d/
Više od deset posto veći domet. Nije za bacanje.
Možda i 31. marta.
http://electrek.co/2016/03/04/tesla-os- ... l-s-p100d/
Više od deset posto veći domet. Nije za bacanje.
pa ako to bude bilo to dok ne bude gotov imacu mogucnost da promenim 
Problem je samo da li ce i kako to uticati na "range". Ako povecavaju tezinu to isto utice na domet.

Problem je samo da li ce i kako to uticati na "range". Ako povecavaju tezinu to isto utice na domet.

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Bezicno punjenje za Teslu 
https://www.pluglesspower.com/shop/rese ... 24fe311f16
Instaliras ovo u garazi i samo predjes iznad toga

https://www.pluglesspower.com/shop/rese ... 24fe311f16
Instaliras ovo u garazi i samo predjes iznad toga

Bas bi voleo da vidim kako ce to napraviti a da ne zavrse sa tuzbom od par milijardi. A specijalno ono u naslovu bezicno, i uz to 7,3kW. Sta ce biti sa mackom, pticama a i decom koji se budu svuda zavlacili. To je moglo davno da se napravi da nema par problemcica - a to je kolicina energije po cm2 koja mora da bezicno prolazi....
Evo vise o tome.
https://www.youtube.com/watch?v=wkz2N_SI12k
https://www.youtube.com/watch?v=wkz2N_SI12k
Bas kao sto sam i mislio. Marketinska prica i mnogo maste (tipicno Americki), bez konkretnih resenja (mislim na ono bezicno) za siroku (civilnu) upotrebu. Siguran sam da ce napraviti neki sistem za automatsko punjenje - ali ne i za bezicno
osim ako ne zovu bezicno da nema direktnog prikljucka (ali sa fizickim kontaktom) - a u tome su Ameri posebno nenadmasni - da daju nova "zvucna" imena za minimalan tehnicki napredak. Ionako svi mnogo kasne na standardizaciji automatskog (ili bar poluautomatskog) punjenja - bolje da tu uloze vuci trud - posebno na temu opstih - javnih mesta za punjenje. Mnogo je smorno da po snegu, kisi i vetru ubacujes utikac u punjac i odvijas / skupljas prljav kabl...
PS: To me podseti da na jednu od prvih prezentacija Win8.1 pre par godina i oni pricaju o tehnikama, velikim promenama i sl - a sala cuti i mumla, i onda kazu i ubacili smo u tablet verziju tastature strelice za navigiranje - onda pljesak ljudi bravo to nam je trebalo

PS: To me podseti da na jednu od prvih prezentacija Win8.1 pre par godina i oni pricaju o tehnikama, velikim promenama i sl - a sala cuti i mumla, i onda kazu i ubacili smo u tablet verziju tastature strelice za navigiranje - onda pljesak ljudi bravo to nam je trebalo

Licno mislim da je ideja super. Cak u ovom prezentacionom videu kazu da je gubitak energije minimalan.
Gubitak energije nije prioritetan problem - mada jeste vazan problem. Sigurnost instalacije, nacin izvodjenja (koliko je zaista bezicno) kao i standardizacija (opsta dostupnost) jeste problem...
Na faksu smo jos pricali (pre vise od 20 god) da nije problem da se napravi solarna elektrana u svemiru i da se prikupljena energija salje na zemlju, jedini problem je sto ako neka ptica, avion dodje u polje energetskog zraka ne pise mu se dobro
Pa ne pravi se dzaba proracun za dalekovode koliko energije rasipaju po okolini, uzemljenje i struja koraka. A sada zamisli garazu sa alatom rasutim po istoj, deca i zivotinje koja se svuda zavlace i drndaju i 7,3kW kroz vazduh da prolazi
Ako nista drugo nece biti dosadno 
PS: A tek mokar auto, ili zaledjeno na njemu beskonacno mnogo snega, poplava (odvrnuto bastensko crevo) i sl
Na faksu smo jos pricali (pre vise od 20 god) da nije problem da se napravi solarna elektrana u svemiru i da se prikupljena energija salje na zemlju, jedini problem je sto ako neka ptica, avion dodje u polje energetskog zraka ne pise mu se dobro

PS: A tek mokar auto, ili zaledjeno na njemu beskonacno mnogo snega, poplava (odvrnuto bastensko crevo) i sl

Ljubo nije to bas tako kako pise, povezujes nepovezive stvari i poredis neuporedive.
A i nisu sigurno glupi pa da ne znaju da ce auto biti mokar.
Koji deo bezicnog nisam razumeo? I 7,5kW kroz vazduh bez fizickog kontakta (ili da uzmem vukajliju da prekontrolisem sta znaci bezicno (bezkontaktno) punjenje)? Cisto da znam...
PS: A to da nisu glupi
sta sve nisam video neces verovati - a radio sam i jos (delimicno) radim u nuklearnom reaktoru 
PS: Moderne zastite su mocne, ali tesko se detektuje struja curenja (u realnim uslovima) - i jos teze stiti sistem od laznih uzbuna...
PS: A to da nisu glupi

PS: Moderne zastite su mocne, ali tesko se detektuje struja curenja (u realnim uslovima) - i jos teze stiti sistem od laznih uzbuna...
Poslednja izmena od ljuba u 17 Mar 2016, 10:24, izmenjeno 5 puta ukupno.
ma naravno pa nece ni dobiti dozvolu da prodaju ako je to nesto ono tipa da mozes da pogines ako slucajno stanes na to ;-)
Ja cu se prijaviti za ovo pa videcemo kako radi uzivo
Ja cu se prijaviti za ovo pa videcemo kako radi uzivo

ljuba napisao:Koji deo bezicnog nisam razumeo? I 7,5kW kroz vazduh bez fizickog kontakta (ili da uzmem vukajliju da prekontrolisem sta znaci bezicno (bezkontaktno) punjenje)? Cisto da znam...
PS: A to da nisu glupista sve nisam video neces verovati - a radio sam i jos (delimicno) radim u nuklearnom reaktoru
Htedo da napisem nije tako kako ti pises a ne kako pise. Nisam ni citao clanak ali znam kako to radi. Nema nikakve veze sa solarnim panelima u svemiru i slanja energije na zemlju putem svetlosnog zraka koji przi sve pred sobom, nema veze sa naponom koraka i sl. Ista stvar je u pitanju kao i bezicno punjenje telefona. Verovatno se rezonantni kalemovi koriste tako da nije da energija leti na sve strane i utice na sve okolo.
Sad mi pade jos nesto na pamet, pa induckione ringle vec odavno prenose po par kW na serpu, tako da ne znam sto bi sad dramili zbog 7.2kW.