Tesla automobili

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
sunnyvale
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2016, 05:19

Re: Tesla automobili

Post od sunnyvale »

Redovi po celoj Americi za Teslu Model 3. U Santana Row u Kaliforniji ogroman red.
https://www.youtube.com/watch?v=fcCaI5Yjvu4

Ovo je snimljeno jutros. Bio sam malo pre i ima sigurno preko 10,000 ljudi u redu.

Ispred svake radnje je ludnica.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Debila je uvek bilo i uvek ce biti...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
sunnyvale
Reactions:

Post od sunnyvale »

Velika je navala. Na primer za ovaj moj model X sada moze da se proda mesto u redu za oko 5000-6000$
http://sfbay.craigslist.org/sfc/cto/5516975328.html
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Slika
Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
sunnyvale
Reactions:

Post od sunnyvale »

Prijavio sam se i za ovaj zajedno sa 10tak nasih ovde :-)
nek ide zivot :D
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

[quote="Geza"]Slika

Iz ovog ugla rekao bih da je Panamera u pitanju :)

Ovo sa rezervisanjem od 1000 dolara je rekao bih neka fora da se omogou lakse prikupljanje sredstava i dizanja cena akcija. Da je dzabe niko brojeve o narudzbinama niko ne bi uzimao ozbiljno, ovako kad se placa onda deluje uverljivo i bitno, sa druge strane 100% je refundabilno i moze da se otkaze kad god neko pozeli. Moguce je i da neke firme npr naruce na hiljade pa posle otkazu i sl... Kad pomislite da recimo da imaju 200 000 rezervacija do kraja godine, to je samo 200 miliona dolara kesa, ali sa druge strane takav broj bi im lansirao cenu akcija i omogucio lak pristup novom novcu koji im jos uvek treba jer ga i dalje loze (bese oko 500 miliona godisnje).

Sto se auta tice, prepoznatljiv Tesla dizajn, cak nekako deluje buckastije (u pozitivnom smislu) u odnosu na S. Po meni bi trebali da porade na tom zadnjem kraju, ne znam tacno kako ali mislim da bi trebao lepse i interesantnije izgledati.
sunnyvale
Reactions:

Post od sunnyvale »

Sve je tacno samo sto je mogao da se rezervise jedan primerak :)

130.000 rezervacija do 6PM. :)

Realno ce biti 300.000-400.000 rezervacija do pocetka proizvodnje :)
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Verujem da je 130 000 vise nego sto je bilo ko ocekivao u tako kratkom roku!

Sada ce morati jako agresivno da grade i prosiruju mrezu punjaca, citao sam da su na mnogim lokacijama stanice za punjanje vec prebukirane, ako bi broj Tesli znatno skocio, morali bi znatno i da povecaju broj punjaca.
sunnyvale
Reactions:

Post od sunnyvale »

Ima punjaca. Sada imas na svakom mestu gde dodjes punjac. Razlika je samo sto nisu "superchargeri" posto oni pune mnogo brze. Mislim da je Elon Musk na prezentaciji rekao da ce povecati broj supercharger-a sledece godine za duplo.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Ljudi koji su najbolje predvideli svetaku krizu su za fortune nagazin rekli da je tesla mozda i najprepumpanija firma danas i da bi po vrednosti na berzi trebalo da proizvodi milion automobila godisnje.

Mislim da kako su krenuli to i nije tako daleko.

Bas lepo izgleda!
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Msilim da ovolika slicnost ne valja za Model S. Kad das 100 000 za auto ne zelis da ga brkaju sa autom od 35 000.
Sa druge strane, nece ovaj na ulice pre 2018-2019, do tada bi trebalo da dodje i vreme za ozbiljnu reviziju Modela S.

Vrednost Tesle je prosto kocka, moze da ode i na jednu i na drugu stranu, nije nemoguce ni da padne na 50 kao sto nije nemoguce da za godinu dana ode i na 800, ko da bi bio prvi put da ponasanje neke akcije nema veze s pamecu... hype je mnogo mocniji nego sto bi se ocekivalo. Ovo prosto nije akcija za one koji zele neku stabilnu i pouzdanu pricu vec ko hoce malo da se poigra.
Poslednja izmena od Laki021 u 01 Apr 2016, 09:12, izmenjeno 2 puta ukupno.
sunnyvale
Reactions:

Post od sunnyvale »

Nece ovaj skoro. Prvo ce da puste "signature" pa onda ovo ono. Znaci 2018-2019.

Definitivno ce 2020te biti jako puno elektricnih automobila na ulicama.

Zamislite samo ovo 1 milion Tesli. Prosecno u US sipaju da kazes 100$ mesecno goriva * 1 mil to je 100 mill $ mesecno za gorivo koje vise nece sipati.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

To je sitnica kad pogledas koliko sad sipaju.
Koliko sad ima automobila u USA, 200 miliona? Sta je jedan milion naspram toga.
sunnyvale
Reactions:

Post od sunnyvale »

Pa jasno ali 100 mil $ usteda mesecna pa ti vidi. Plus ovi automobili se proizvode u USA a ne u Koreji ili Kini. Znaci jos se i proizvodnja "vraca kuci" zbog tih robota.

Haos. Definitivno ulazimo u period velike ekonomske dominacije USA u odnosu na ostatak sveta.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Pa to je opet sve relativno koliko je to bitno. USA je skoro bila na putu (ili je cak bila u jednom trenutku) najveci svetski proizvodjac nafte uz rapidan rast proizvodnje, sad ih nacisto shebala niska cena nafte. Tako da usteda za jednog je smanjenje zarade za drugoga, mac ima dve ostrice, ne volim ja bas koncept ustede. Ovde je svakako dobro dugorocno smanjenje zagadjenja, no povecace se racunu za struju svakako.

Inace evo akcije Tesle 10% gore nakon predstavljanja :)
Eto kako se situacija okrene cas posla i zasto je kockarska akcija, sa 140 na 250 za mesec dana :)
Odgovori